Hirdetés
Hirdetés

Szorongatott, de nem tudott nyerni a Paks Szombathelyen

A második félidőre megrázta magát a vendég együttes.
Hirdetés

Az ex-szombathelyi Julian Norfleet a bemutatásnál nagy tapsot kapott korábbi állomáshelyén. A Falco kezdett jobban, pontosabban és gyorsabban játszott a Paksnál. Reddic és Bruinsma vezérletével a nyolcadik percben 15-7-re vezetett, amikor a „nagy visszatérő”, Perl pályára lépett. Az első negyed után 17-10 volt az állás.

Curry duplája indította a második etapot. A 12. percben éppen az amerikai irányító triplája után lett először kétszámjegyű a különbség (22-12). Nem sokkal később, Balmazovics hármasa után, 27-12-nél időt kért az ASE. Hiába, állandósult a különbség, a félidőben 34-24 állt a táblán.

Ahogy mondani szokták, bennmaradt az öltözőben a hazai együttes, Jevtovics és Faust vezérletével 10-0-val kezdett a vendég gárda, és hiába kért időt Okorn, fordított is az ASE. Sokkal szívósabb, agresszívebb lett a piros-kékek védekezése, sokszor tanácstalanok voltak a vasiak. Curry dobott zsinórban három hármast, kirángatva ezzel csapatát a gödörből. A hangulatnak mindenképpen jót tett az egál meccs. 53-49-nél Schmidt Béla hívta magához övéit. 55-51-ről indult a záró felvonás.

Falco jan.26
Kovács Dávid

Ismét vérszemet kapott a Falco, a játékrész derekán, 64-57-nél újra időt kértek a tolnaiak. Tóth Norbert kipontozódott, de az ezüstérmes előnye már ismét súrolta a tíz pontot. Hiába próbált meg mindent a Paks, mindenre volt válaszuk a sárga-feketéknek. A hajrát okosan lehozta a Falco, amely ha a második félidő alapján nehezebben is, de megérdemelten nyert.

Falco jan.26
Kovács Dávid
Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!