Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombaton Körmenden Vasi El Clásico

Ebben a szezonban először találkozik az Egis Körmend és a Falco KC.
-----

Hogy visszavonhatatlanul az idei kosárlabda szezon sűrűjében vagyunk, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy szombaton délután háromnegyed négytől megrendezik a 2021/22-es bajnokság első vasi rangadóját, a Vasi El Clásicót, ami önmagában ünnep a kosárlabda szerelmeseinek, kicsiknek és nagyoknak, vérmes és kevésbé elszánt szurkolóknak egyaránt. Ez az összecsapás 1992, tehát immár huszonegy éve, a Falco NB/I A csoportba kerülése óta unikum minden évben ősszel és tavasszal, a kezdetekkor egészen más erőviszonyokkal, mint manapság, de a pikantériáját nem a tabellán elfoglalt helyezés, hanem immár bátran mondható, a történelem adja.

Kevés olyan megyéje van az országnak – illetve nincs is ilyen még egy-, amelyben két, immár bízvást patinásnak mondható, és ennyire eredményes csapat tanyázna, ha a szurkolóik nem is igazán kedvelik egymást. (Bár ez sem mindenkire igaz.) A jelenkori magyar kosárlabda két zászlóshajója a Körmend (háromszoros bajnok, hétszeres kupagyőztes) és a Falco (háromszoros bajnok és egyszeres kupagyőztes), igaz, a közvetlen jelent a Falco uralja, ők a regnáló bajnokok és kupagyőztesek, míg a Körmend utoljára öt éve nyert trófeát. Ám ez semmit nem von le az El Clásikók értékéből, mert ez már az a kategória a rangadók között, ahol teljesen mindegy, melyik csapat milyen helyezést foglal el a tabellán.

Falco KC - Egis Körmend rájátszás 2021
Mészáros D. Zsolt

Momentán ezt a Falco vezeti négy meccsből négy győzelemmel, míg a Körmend két győzelemnél és egy vereségnél tart, s ezzel a negyedik helyen áll, de ez tényleg nem jelent semmit. A meccs egyébként azért kezdődik a fura, délután háromnegyed négyes időpontban, mert a „királyi” televízió valami különös kegyet gyakorolva műsorára tűzte az összecsapást, így valószínűleg valami futball meccshez kellett igazítani a kosárlabdázók kezdését, de ezt csak a rosszindulat mondatja velünk. Viszont biztosan így van. Mindegy, ország-világ láthatja Vas megye kosárlabdáját, az ínyenceknek azonban csak a helyszínen való szurkolás az igazi, így minden bizonnyal – szokás szerint – csurig lesz a csarnok.

Falco KC - Egis Körmend rájátszás 2021
Mészáros D. Zsolt

Aki személyesen megy, nem árt, ha tisztában van a feltételekkel, amiket a körmendi klub a Facebook oldalán tett közzé: „Felhívnánk szurkolóink figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a mérkőzést 18 év feletti személyek kizárólag védettségi igazolvány birtokában látogathatják! Kiskorú szurkolóink pedig kizárólag 18 év feletti, védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel tekinthetik meg a mérkőzést a helyszínen!A kiemelt érdeklődésre, valamint a fokozott ellenőrzésre való tekintettel kérjük szurkolóinkat, hogy a megszokottnál lehetőleg előbb érkezzenek a mérkőzésre! A minél gördülékenyebb beléptetés érdekében pedig készítsék elő védettségi és személyi igazolványukat!”

S hogy mi várható? Nos, egyes vélemények szerint a Falco a hat válogatottjával és a két megbízható légiósával minden idők legerősebb Falcója, amit bizonyít a szerdai BL meccs is, amelyen az AEK Athént kényszerítették térdre a sárga-feketék. A legelvakultabbak szerint a magyar bajnokságban már csak az a kérdés, ki lesz a második, de tudjuk, a dolgok nem ilyen fehér-feketék. Másképp szólva mindenki képes kikapni, illetve megfordítva bárki győzhet is szinte bárki ellen, főleg a bajnokság e korai szakaszában. Míg viszont a Falco BL győzelemből Falco: az AEK Athén is vereséggel mehet haza az Arénából October 06. 20:16 , a Körmend egy paksi vereséggel érkezik a holnapi meccsre, de még ez sem jelent semmit. Csak azt, hogy holnap háromnegyed négykor feldobják a labdát a szurkolók legnagyobb gyönyörűségére.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra