Szombaton Körmenden Vasi El Clásico

Ebben a szezonban először találkozik az Egis Körmend és a Falco KC.
-----

Hogy visszavonhatatlanul az idei kosárlabda szezon sűrűjében vagyunk, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy szombaton délután háromnegyed négytől megrendezik a 2021/22-es bajnokság első vasi rangadóját, a Vasi El Clásicót, ami önmagában ünnep a kosárlabda szerelmeseinek, kicsiknek és nagyoknak, vérmes és kevésbé elszánt szurkolóknak egyaránt. Ez az összecsapás 1992, tehát immár huszonegy éve, a Falco NB/I A csoportba kerülése óta unikum minden évben ősszel és tavasszal, a kezdetekkor egészen más erőviszonyokkal, mint manapság, de a pikantériáját nem a tabellán elfoglalt helyezés, hanem immár bátran mondható, a történelem adja.

Kevés olyan megyéje van az országnak – illetve nincs is ilyen még egy-, amelyben két, immár bízvást patinásnak mondható, és ennyire eredményes csapat tanyázna, ha a szurkolóik nem is igazán kedvelik egymást. (Bár ez sem mindenkire igaz.) A jelenkori magyar kosárlabda két zászlóshajója a Körmend (háromszoros bajnok, hétszeres kupagyőztes) és a Falco (háromszoros bajnok és egyszeres kupagyőztes), igaz, a közvetlen jelent a Falco uralja, ők a regnáló bajnokok és kupagyőztesek, míg a Körmend utoljára öt éve nyert trófeát. Ám ez semmit nem von le az El Clásikók értékéből, mert ez már az a kategória a rangadók között, ahol teljesen mindegy, melyik csapat milyen helyezést foglal el a tabellán.

Falco KC - Egis Körmend rájátszás 2021
Mészáros D. Zsolt

Momentán ezt a Falco vezeti négy meccsből négy győzelemmel, míg a Körmend két győzelemnél és egy vereségnél tart, s ezzel a negyedik helyen áll, de ez tényleg nem jelent semmit. A meccs egyébként azért kezdődik a fura, délután háromnegyed négyes időpontban, mert a „királyi” televízió valami különös kegyet gyakorolva műsorára tűzte az összecsapást, így valószínűleg valami futball meccshez kellett igazítani a kosárlabdázók kezdését, de ezt csak a rosszindulat mondatja velünk. Viszont biztosan így van. Mindegy, ország-világ láthatja Vas megye kosárlabdáját, az ínyenceknek azonban csak a helyszínen való szurkolás az igazi, így minden bizonnyal – szokás szerint – csurig lesz a csarnok.

Falco KC - Egis Körmend rájátszás 2021
Mészáros D. Zsolt

Aki személyesen megy, nem árt, ha tisztában van a feltételekkel, amiket a körmendi klub a Facebook oldalán tett közzé: „Felhívnánk szurkolóink figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a mérkőzést 18 év feletti személyek kizárólag védettségi igazolvány birtokában látogathatják! Kiskorú szurkolóink pedig kizárólag 18 év feletti, védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel tekinthetik meg a mérkőzést a helyszínen!A kiemelt érdeklődésre, valamint a fokozott ellenőrzésre való tekintettel kérjük szurkolóinkat, hogy a megszokottnál lehetőleg előbb érkezzenek a mérkőzésre! A minél gördülékenyebb beléptetés érdekében pedig készítsék elő védettségi és személyi igazolványukat!”

S hogy mi várható? Nos, egyes vélemények szerint a Falco a hat válogatottjával és a két megbízható légiósával minden idők legerősebb Falcója, amit bizonyít a szerdai BL meccs is, amelyen az AEK Athént kényszerítették térdre a sárga-feketék. A legelvakultabbak szerint a magyar bajnokságban már csak az a kérdés, ki lesz a második, de tudjuk, a dolgok nem ilyen fehér-feketék. Másképp szólva mindenki képes kikapni, illetve megfordítva bárki győzhet is szinte bárki ellen, főleg a bajnokság e korai szakaszában. Míg viszont a Falco BL győzelemből Falco: az AEK Athén is vereséggel mehet haza az Arénából 2021. October 06. 20:16 , a Körmend egy paksi vereséggel érkezik a holnapi meccsre, de még ez sem jelent semmit. Csak azt, hogy holnap háromnegyed négykor feldobják a labdát a szurkolók legnagyobb gyönyörűségére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!