Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombaton Falco-Szeged bajnoki elődöntő nézők előtt, az Arénában

1800 nézőt tudnak fogadni, jegyelővétel nincs. A mérkőzés megtekintésére kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával van lehetőség.
-----

Szombaton este hat órakor kezdődik a kosárlabda bajnokság egyik elődöntője a Falco KC és az SZTE Szedeák között, s mielőtt az esélylatolgatásba belemennénk, kezdjük a legjobb hírrel: nézők előtt.

A klub a következő közleményt juttatta el lapunkhoz:

„Április 28-án a sportmérkőzések látogatásáról szóló kormányzati enyhítésekről tárgyalt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. A döntés, valamint a kritériumként meghatározott oltási számok alakulása értelmében a Szeged elleni elődöntő mérkőzéseit már nézők előtt lehet majd megrendezni.

A Szövetség állásfoglalásában kérte a klubokat, hogy fontolják meg bizonyos védelmi intézkedések alkalmazását a sportolók és sportszakemberek, valamint természetesen a szurkolók egészségének megóvása érdekében.

A jelenlegi szabályozást, valamint az egészségügyi kockázatokat felmérve és figyelembe véve klubunk az alábbi intézkedéseket alkalmazza hazai bajnoki mérkőzésein:

• Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzés megtekintésére kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával van lehetőség! Ennek hiányában még érvényes belépőjegy birtokában is köteles a klub megtagadni a szurkolók belépését. A védettségi igazolvány csak arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes útlevél, személyazonosító igazolvány) együtt jogosít a belépésre! Védett személy felügyelete alatt álló 18 évnél fiatalabb szurkolóink abban az esetben léphetnek be a mérkőzésre, amennyiben arcképes hatósági igazolvánnyal igazolják életkorukat! Kérjük, hogy a beléptetés gördülékenységének biztosítása érdekében időben érkezzenek a mérkőzésre!

• A sportolók és sportszakemberek védelme kapcsán a játéktértől megfelelő távolság megtartásának biztosítása érdekében Szurkolóink kizárólag a galérián foglalhatnak helyet, a mobil lelátókat nem nyitjuk meg.

• Ebből következik, hogy bérlettel rendelkező drukkereink számára nem tudjuk biztosítani a bérleten feltüntetett helyüket. A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Jegypénztárunkban csak annyi belépőjegy megvásárlását tesszük lehetővé, amennyi biztosítja a szezonjeggyel rendelkezők mérkőzésen való részvételét.

• Javasoljuk, hogy egymás egészségét és testi épségét figyelembe véve a nézőtéren a mérkőzések teljes időtartama alatt viseljenek maszkot és a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőket használják!

• A játékosokkal és sportszakemberekkel való testi kontaktust (kézfogás, pacsi, stb.) kérjük mellőzni!

A szombati mérkőzés előtt jegyelővételre nem lesz lehetőség, mérkőzésnapon 16:30-tól nyitnak a jegypénztárak. A korlátozások értelmében kb. 1800 nézőt tudunk a mérkőzésre beengedni! Jegyáraink változatlanok, a felnőtt belépők 2400 forintba, a diák- és nyugdíjas belépők 1200 forintba kerülnek, és a Szent Márton-kártya kedvezmény továbbra is érvényes!

Várjuk Kedves Szurkolóinkat! Vigyázzunk egymásra! Hajrá Falco!"

A hatodik játékos
Mészáros D. Zsolt

És akkor a meccsről: A Szeged a bajnokság talán legnagyobb meglepetését okozva a harmadik helyen zárta az alapszakaszt. Igaz, könnyű volt nekik két "szombathelyivel" (Szrecsko, Govens) a soraikban.

De a viccet félre téve, a negyeddöntők képe alapján a magyar bajnokság talán legjobb két formájában levő csapat ez a kettő, így egyáltalán nem lesz könnyű dolga a Falcónak annak ellenére, hogy a Szeged még soha nem járt ilyen magasságokban.

És talán épp ez a felszabadultság, az örömkosárlabda teszi különösen veszélyes ellenféllé a Szegedet, hiszen nekik tényleg nincs veszíteni valójuk. Ráadásul négy életveszélyes játékossal - Govens,Dickey, Brown és Dzeletovics - a soraikban.

És az is igaz, hogy a bajnokságban oda-vissza legyőzte őket a Falco, igaz, itthon csak hosszabbításban, amit akkor mindenki meglepetésnek hitt. később kiderült, nem volt az. Továbbá, aki bajnok szeretne lenni, annak mindenkit le kell győznie. Ezeket figyelembe véve induljanak holnap a meccsre, mert lehet. És már ez nagy öröm.

Együtt
Mészáros D. Zsolt

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák

Rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés

Szombathely, Arena Savaria, szombat, 18:00

V.: Győrffy P. A., Tözsér D., Söjtöry T.

Falco: Váradi - Doktor - Benke - Bruinsma - Keller.

Szeged: Kerpel-Fronius G. - Govens - Brown - Dzseletovics - Dickey.

Gasper Okorn , a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a Szegednek ehhez a történelmi eredményhez, sikerhez; nagyon nagy elismeréssel tekintek rájuk, hogy sikerült bejutniuk az elődöntőbe, hiszen jómagam is tudom, hogy ez nem egy egyszerű dolog. Másodjára; sok ember a szezon során azt mondta, hogy a Szedeák a szezon meglepetéscsapata, és hogy egyes mérkőzéseket – melyeket alapból nem biztos hogy behúztak volna – megnyertek, de szerintem ez nem szerencse kérdése, hanem ez az igazi arcuk. Azt gondolom, hogy a továbbiakban nem szükséges ezzel a jelzővel illetni őket, hiszen ha meglepetés lenne ez a csapat, akkor szerintem ez a széria csak egy-két hónapig tartott volna, de ők egész évben nagyszerűen teljesítettek. Kemény elődöntőre számítok és természetesen a nagyobb nyomás rajtunk lesz, de ezt kezelnünk kell és szembe kell vele nézni. A párharcunk során az érzelmek is elég fontos szerepet fognak játszani, hiszen Govens, aki jelenleg a Szeged csapatát erősíti, anno még a Szombathely ikonja volt és egy bajnoki címet is nyert a Falcóval, valamint az edzőjük Szrecsko Szekulovics, aki 2008-ban aranyérmet nyert a Szombathellyel, ezáltal a városban egy igazi legenda. Bognár Kristófról sem szabad megfeledkeznünk, aki szombathelyi születésű. Ahogyan mondtam, készen állunk erre a szériára, egészségesek vagyunk, kivétel Lake, akire nem számíthatok, hiszen térdműtéten esett át. Próbáltunk a lehető legjobban felkészülni és szeretnénk a legjobb formánkat nyújtani és természetesen tovább szeretnénk jutni, de ehhez 40 percnyi kemény munkára lesz szükségünk már az első mérkőzésen, majd mérkőzésről mérkőzésre is, hogy elérjük a célunkat.

Szrecsko Szekulovics , a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Az elődöntőben az ellenfelünk egy nagyon jó csapat, amely bajnokesélyes, de ez nem azt jelenti, hogy feltett kézzel fogunk pályára lépni. Ahogyan a szezon során többször is sikerült meglepetést okoznunk, úgy most is erre készülünk. A szezon elején kitűzött célunkat elértük, most pedig próbálunk minél jobban teljesíteni és minél tovább jutni, ameddig csak lehet. A Falco egy támadó csapat, ebből következik, hogy számunkra nagyon fontos lesz, hogyan tudjuk megoldani a védekezést, és ha sikerül ezt véghez vinnünk, akkor van sanszunk ellenük. A csapatból mindenki egészséges, így mindenkire számíthatok a holnapi összecsapás során.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra