Szombaton bajnoki meccsen újra hazai pályán a Falco

Ezúttal a Debrecen jön az Arénába.

Bár a keddi hazai pályán elszenvedett BL vereséget Pocsék kezdés után majdnem összejött a Falco fordítás a Peristeri ellen 2023. November 21. 20:12 még mindig fájlaljuk, most hatványozottan igaz, hogy az élet a kosárlabda pályán sem áll meg. A Peristeri elleni vereség előtt idegenbeli négyes győzelmi szériában volt a Falco, és a szombaton este hat órakor, az Aréna Savariában, a DEAC elleni bajnoki meccsen kell – vagy kellene – visszatalálni a győzelemhez.

Már csak azért is fontos lenne ez, mert a bajnokságban az Alba eddig még veretlen, míg a Falcónak becsúszott az emlékezetes szegedi vereség, így több hiba - legalábbis a bajnokság ezen szakaszában – már nem nagyon fér bele.

Falco KC - Atomerőmű
Mészáros D. Zsolt

Főleg úgy, hogy aztán a jövő hét szerdáján épp az Alba érkezik vendégségbe Szombathelyre, ahol egy győzelemmel vissza lehetne szerezni a bajnokság első helyét. De ne szaladjunk ennyire előre, előtte most szombaton a DEAC-ot kell – vagy kellene megverni. A Falco kerete már teljes, Benke és Kovács is hadra fogható, tehát kifogásnak helye nem lehet.

Ennél érdekesebb, mint mond az aktuális ellenfél honlapja a kilátásokról:

"Szombathelyen nyerni hatalmas kihívás, magyar csapatnak még nem is sikerült az idényrajt óta, ám Andjelko Mandics tanítványai a tavalyi alapszakaszban bebizonyították, hogy nem lehetetlen: az azóta Pakson is megforduló Darrin Govens vezényletével 2023. januárjában megszületett az első, és azóta is egyetlen DEAC-győzelem a Falco otthonában.

Kulcsfontosságú lenne a korábban több alkalommal is látott korai rövidzárlat elkerülése, annál is inkább, mivel, ha valahol, akkor a címvédő otthonában ez biztosan nem maradna büntetlenül. A Falco már az első félidő végére közel tíz pontot ver ellenfeleire átlagban, ilyen hátrányból pedig az Arena Savariában hatványozottan nehéz feladat lenne visszakapaszkodni. A felek szögesen eltérő stílust képviselnek, amit remekül példáz, hogy a szombathelyiek a támadó, míg a debreceniek a védekező hatékonyság tekintetében vezetik a ligát. Már-már megvalósíthatatlannak tűnik, de a hetek óta MVP-formában lévő Perl Zoltán feltartóztatása is sokat dobna a hajdúságiak esélyein, lévén a sárga-feketék ikonja övéi találatainak több, mint negyedéért egymaga felelős."

Kálmán László, a Falco korábbi ikonja a BB1-nek a következőket nyilatkozta az esélyekről:

Kálmán László
BB1.hu

"A Falco nagyon szoros mérkőzést játszott a Peristeri ellen két különböző félidővel. Az elsőben tompák voltak, sokat hibáztak – lehet a fáradtság miatt -, viszont a másodikban mindent egy lapra tettek fel és nagyot küzdöttek, nem múlott sokon a fordítás. Kár ezért a vereségért, mert azt gondoltam, hogy a görögök verhetőek, ez sajnos nem jött össze. A magyar bajnokság más kávéház, a Falco itt akkor is tud nyerni, ha messze elmarad legjobbjától, mint például Kecskeméten. Mély a rotáció, Benke is visszatért, Perl Zoli pedig tarthatatlan, nem csak Magyarországon, de külföldi szinten is. Ő a csapat igazi vezére, aki mindig kihúzza a csapatot a nehézségekből. A DEAC-nak akkor lehet esélye, ha nem hagyja a Falcót rohanni és védekezésben agresszív, kemény játékot mutat, 70-80 ponton kell tartani a Szombathelyt. Voltak most már szép győzelmeik, jó erőfelmérő lesz ez nekik, de szerintem nem lesz meglepetés."

Kedvcsinálónak itt a kecskeméti Megnyerte a kecskeméti dobóversenyt a Falco 2023. November 17. 20:11 meccs összefoglalója, szombaton pedig jövünk a tudósítással:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!