Szolnokon nyert a Falco

Pedig az Olajbányász nagyot küzdött a második félidőben.
-----

Szolnoki Olajbányász - Falco KC Volvo Alpok Autó Szombathely 69-84 (15-23, 13-25, 25-12, 16-24)

Bajnokság, 16. forduló

Szolnok

Földházi Tamás Péter, Papp Péter, Frányó Péter (Bodrogváry Iván József)

Szolnoki Olajbányász: Solano 12/6, Pongó 3/3, Cummings 10/3,Subotic 8, Taiwo 2. Cserék: Badzim 6, Kovács -, Zsiros -, Pallai -, Rudner 7/6, Cakarun 21.

Falco KC Volvo Autó Szombathely: Váradi 2,Somogyi 22/15, Benke 21/15, Golomán 2,Keller 8. Cserék: Clark 8/6, Kovács B. 11/9, Perl 9, Barac 1.

Óriási hangulat és teltház várta a csapatokat a bajnokság csúcsrangadóján. Solano és Golomán kosarával indult a találkozó. Az Olajbányász irányítója gyorsan megszerezte második kosarát, majd Taiwo és Golomán látványos hibája okozott felhördülést. Sok volt a hiba, kevés a pont. Négy perc játék után 4-2-volt a táblán. Taiwo verte meg Váradit a palánk alatt és szerezte meg csapata harmadik kosarát, Somogyi triplával válaszolt. Solano is hintett egyet távolról, beindult a pontgyártás. Golomán hagyott ki büntetőt, de Somogyi triplájával így is közelebb került a Falco. Kovács Benedek kosarával vették át a vezetést a vasiak. Cakarun dobott kosarat. Benke “bravúr-triplájával” folytatódott a találkozó, Clark hármasát követően pedig már időt is kértek a hazaiak. Somogyi dobott újabb triplát, Cakarun válaszolt rá. Somogyi duplájával kilencre nőtt a vasiak előnye, amiből a dudaszóig egyet ledolgozott a Szolnok. 15-23.

Cakarun kosarával indult a második negyed, Clark dobott be egy triplát. Somogyi távolijával pedig már tíz fölé nőtt a szombathelyiek előnye. Az eredmény 19-29-nél fagyott be, sokat hibáztak a csapatok. Cummings büntetőivel tőrt meg a három perces gólcsend. Milos Konakov időt kért, miután négy percig egyetlen kosarat sem szerzett a Falco. Benke dobott be egy távolit, ismét tíz volt közte. Subotic dobott be két büntetőt, de Kovács Benedek újabb triplát dobott. Gasper Potocnik időt kért. Perl szerzett kosarat és növelte tizenháromra csapat előnyét, de Benke is bedobott egy ziccert. Teljesen szétestek a hazaiak, a Falco kedvére szerezte a kosarakat. Az utolsó percben már húsz is volt az előnyük, Kovács Benedek hármasa után. 28-48.

A második félidő első kosarát Rudner szerezte, triplát dobott a sarokból. A szolnokiak magyarja büntetőből is eredményes volt. Váradi szerezte a játékrész első szombathelyi kosarát, Badzim pedig a másik oldalon volt eredményes. Solano triplájával és Cakarun duplájával tizenegyre jött fel a Szolnok. Időt kért a Falco. Subotic is betalált, a vasiak azt sem tudták, hol vannak ebben a periódusban. Cakarun szerzett újabb duplát, ismét nyílt volt a találkozó. Benke kosara úgy kellett a vendégeknek, mint egy falat kenyér. Barac ellen fújtak egy sportszerűtlent, de Cakarun csak az egyik büntetőt dobta be. Cummings triplája viszont ült, öt volt közte. Somogyi dobott be egy közelit. Cakarun jó büntetőire duplával válaszolt Keller. A másik oldalon gyönyörű kosarat szerzett Cummings, erre Keller tudott válaszolni. Clark és Pongó is kosarat szerzett a negyed hajrájában. 53-60.

Cummings kosarával zárkózott az Olajbányász. Cakarun talált be a 32. perc végén, háromra olvadt a vendégek előnye. Perl dobott be két büntetőt, Somogyi viszont az egyiket kihagyta. Hihetetlenül izgalmas mérkőzés volt. Nagyon küzdött mindkét csapat. Cakarun szerzett szép kosarat, a másik oldalon Perl rontott dobást, de Badzim is hibázott a Falco palánkja alatt. Somogyi rázta meg magát, a sarokból dobott egy triplát. 59-66 volt az eredményjelzőn, amikor öt perc volt hátra a mérkőzésből. Benke triplája szottyant a sarokból, tíz volt közte. Rudner dobott egy távoli triplát, majd Somogyi ment a szolnoki védelmen. Időt kértek a hazaiak, majd Cakarun pontjaival megkezdték a zárkózást. Benke hármasa esett be a szolnoki gyűrűbe, de Pongó is betalált távolról. Benke dobott újabb hármast, ami gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. A Szolnok nagyot küzdött a második félidőben, elfáradt a hajrára. A Falco megerősítette első helyét a táblázaton - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!