Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szinte végig vezetett, mégis kikapott Szolnokon a Falco

A végjátékban dőlt el a mérkőzés.
-----

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79-77 (15-19, 18-20, 18-21, 28-17)

Bajnokság, 4. forduló

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok

Földházi T., Papp P., Boros T. (Fekete L.)

Szolnoki Olajbányász: Warner 9/3, Rudner -, Kovács 10/6, Subotic 13/6, Cakarun 16. Cserék: Pongó 6/3, Badzim 19/2, Zsiros 6/3, Pallai -, Juhos -.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson -, Váradi 14/3, Doktor 2, Barac 14, Keller 5/3. Cserék: Perl 22, Bruinsma 14/6, Kovács 3/3, Benke 3/3.

Cakarun szerezte a találkozó első kosarát, a másik oldalon Váradi volt eredményes. ráadásul faultolták is a Falco magyar válogatott játékosát, a büntetőt azonban nem tudta bedobni. Anderson passzából Keller dobott triplát. Sok volt a hiba mindkét oldalon, a gólcsendet Kovács Péter triplája törte meg. Váradi Rudnerrel a nyakán dobta meg a Falco második tripláját. Kovács Péter is távolról talált be, Keller a másik oldalon volt eredményes. Három ponttal vezettek a szombathelyiek, Subotic büntetőjével zárkóztak a hazaiak. Doktor talált be, Kovács Pétert viszont le kellett cserélni, Kellerrel ütközött. Warner triplájával jött fel egyre az Olajbányász. Bruinsma triplájával 17-11-re “húzott el” a Falco. Pongó válaszolt rá. Gasper Okorn technikait kapott, reklamált. Egy perccel a negyed vége előtt 15-17 volt az állás. Bruinsma mindkét büntetőjét bedobta, 15-19.

Zsiros triplájával indult a második negyed, Barac válaszolt rá. Jó volt a közelije és a büntetőt is bedobta. Pallai sportszerűtlent kapott, Barac harcolta ki. 18-23-as állásnál időt kértek a hazaiak. Barac büntetőjével és Benke triplájával növelték az előnyüket a szombathelyiek, akik nagyon jól is védekeztek ebben a periódusban. Perl tette közé a tízet. 18-30, 20-32 is volt a táblán. Gasper Potocnik időt kért. Cakarun duplájára Perl válaszolt, majd Kovács Péter érkezett meg remekül a szombathelyi palánk alá. Warner duplájával ment be tíz alá a Szolnok, de Perl gyorsan visszatette közé a lélektanilag fontos különbséget. Subotic zsákolt, Gasper Okorn időt kért. Cakarun duplájával hatra zárkózott az Olajbányász. Kovács Benedek dobott triplát a sarokból, Badzimtól jött a válasz. A hajrában Perl hibázott két büntetőt, de a szolnokiak is elhibáztak két lehetőséget. 33-39.

Szolnok-Falco
olajbanyasz.hu

Pontatlan támadások után, Váradi szerezte a második félidő első kosarát. Cakarun is betalált. Állandósult a hat pontos szombathelyi vezetés. Kosárra, kosárral válaszoltak a csapatok. Perl könnyű pontjait már nem nézte tétlenül a hazai kispad, időt kért az Olajbányász, 39-47 volt a táblán. Cakuran büntetőivel kezdték meg a zárkózást, majd Pongó is szerzett egy pontot a vonalról. Bruinsma kosara rázta fel az övéit, Cakarun válaszolt rá. Most öt pontos különbségnél fagyott be az eredményjelző. Anderson sportszerűtlen faultja hozta meg az áttörést a Szolnoknak. Pongó mindkét büntetőjét bedobta, így háromra olvadt a vasi előny. Perl szedett támadólepattanót és pöcizte be a labdát, Warner rontott triplát a másik oldalon, majd egy sportszerűtlen faultot is összeszedett a szolnoki légiós. Perl büntetőzött jól, 46-53 volt két perccel a negyed vége előtt. Cakarun is betalált, de azonnal válaszolt rá Váradi. A “hajrában” Zsiros dobott triplát, Bruinsma pedig két – “emberes” – kosarat. Warner egy másodperccel a dudaszó előtt összeszedte a második sportszerűtlen hibáját, így kiállították. Váradi csak az egyik büntetőt dobta be és Anderson dudaszós triplája sem ment be. 51-60.

Badzim szerezte az utolsó negyed első kosarát, Subotic pedig triplával válaszolt Perl büntetőire. Subotic hozta fel négyre a Szolnokot. Megrázta magát a Falco, Barac zsákolt is egyet. Bruinsma tette közé a tízet, 58-69-es állásnál kértek időt a hazaiak. Kovács Péter dobott triplát a sarokból, majd Subotic is betalált távolról. Badzim duplájával háromra jött fel a Szolnok, Gapser Okorn időt kért. Badzim triplájával egyenlített a Szolnok. 69-69 a negyed közepén. Barac pontjai jöttek jókor a vasiaknak, Badzim dobott újabb triplát. Perl csak egyik büntetőjét dobta be, Badzim újabb triplájával viszont átvette a vezetést a Szolnok. A Falco játéka teljesen szétesett, nagyon jól kosarazott a Szolnok a mérkőzés ezen szakaszában. A húszpontos Perl Zoltán egyenlített, három perc volt hátra. Subotic szerzett ismét előnyt a hazaiknak, Perl egyenlített.Hihetetlenül izgalmas volt a vége. Barac rontott triplát, majd Badzim hibázott a másik oldalon. Gasper Okorn időt kért. Bruisnam azonban elrontotta a tiszta dobóhelyzetet, de Váradi Benedek sportszerűtlen faultot ütött be. A Szolnok nem is hibázta el a meccslabdát. Badzim bedobta a büntetőket, nyert a Szolnok. 79-77.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra