Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szinte végig vezetett, mégis kikapott Szolnokon a Falco

A végjátékban dőlt el a mérkőzés.
-----

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79-77 (15-19, 18-20, 18-21, 28-17)

Bajnokság, 4. forduló

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok

Földházi T., Papp P., Boros T. (Fekete L.)

Szolnoki Olajbányász: Warner 9/3, Rudner -, Kovács 10/6, Subotic 13/6, Cakarun 16. Cserék: Pongó 6/3, Badzim 19/2, Zsiros 6/3, Pallai -, Juhos -.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson -, Váradi 14/3, Doktor 2, Barac 14, Keller 5/3. Cserék: Perl 22, Bruinsma 14/6, Kovács 3/3, Benke 3/3.

Cakarun szerezte a találkozó első kosarát, a másik oldalon Váradi volt eredményes. ráadásul faultolták is a Falco magyar válogatott játékosát, a büntetőt azonban nem tudta bedobni. Anderson passzából Keller dobott triplát. Sok volt a hiba mindkét oldalon, a gólcsendet Kovács Péter triplája törte meg. Váradi Rudnerrel a nyakán dobta meg a Falco második tripláját. Kovács Péter is távolról talált be, Keller a másik oldalon volt eredményes. Három ponttal vezettek a szombathelyiek, Subotic büntetőjével zárkóztak a hazaiak. Doktor talált be, Kovács Pétert viszont le kellett cserélni, Kellerrel ütközött. Warner triplájával jött fel egyre az Olajbányász. Bruinsma triplájával 17-11-re “húzott el” a Falco. Pongó válaszolt rá. Gasper Okorn technikait kapott, reklamált. Egy perccel a negyed vége előtt 15-17 volt az állás. Bruinsma mindkét büntetőjét bedobta, 15-19.

Zsiros triplájával indult a második negyed, Barac válaszolt rá. Jó volt a közelije és a büntetőt is bedobta. Pallai sportszerűtlent kapott, Barac harcolta ki. 18-23-as állásnál időt kértek a hazaiak. Barac büntetőjével és Benke triplájával növelték az előnyüket a szombathelyiek, akik nagyon jól is védekeztek ebben a periódusban. Perl tette közé a tízet. 18-30, 20-32 is volt a táblán. Gasper Potocnik időt kért. Cakarun duplájára Perl válaszolt, majd Kovács Péter érkezett meg remekül a szombathelyi palánk alá. Warner duplájával ment be tíz alá a Szolnok, de Perl gyorsan visszatette közé a lélektanilag fontos különbséget. Subotic zsákolt, Gasper Okorn időt kért. Cakarun duplájával hatra zárkózott az Olajbányász. Kovács Benedek dobott triplát a sarokból, Badzimtól jött a válasz. A hajrában Perl hibázott két büntetőt, de a szolnokiak is elhibáztak két lehetőséget. 33-39.

Szolnok-Falco
olajbanyasz.hu

Pontatlan támadások után, Váradi szerezte a második félidő első kosarát. Cakarun is betalált. Állandósult a hat pontos szombathelyi vezetés. Kosárra, kosárral válaszoltak a csapatok. Perl könnyű pontjait már nem nézte tétlenül a hazai kispad, időt kért az Olajbányász, 39-47 volt a táblán. Cakuran büntetőivel kezdték meg a zárkózást, majd Pongó is szerzett egy pontot a vonalról. Bruinsma kosara rázta fel az övéit, Cakarun válaszolt rá. Most öt pontos különbségnél fagyott be az eredményjelző. Anderson sportszerűtlen faultja hozta meg az áttörést a Szolnoknak. Pongó mindkét büntetőjét bedobta, így háromra olvadt a vasi előny. Perl szedett támadólepattanót és pöcizte be a labdát, Warner rontott triplát a másik oldalon, majd egy sportszerűtlen faultot is összeszedett a szolnoki légiós. Perl büntetőzött jól, 46-53 volt két perccel a negyed vége előtt. Cakarun is betalált, de azonnal válaszolt rá Váradi. A “hajrában” Zsiros dobott triplát, Bruinsma pedig két – “emberes” – kosarat. Warner egy másodperccel a dudaszó előtt összeszedte a második sportszerűtlen hibáját, így kiállították. Váradi csak az egyik büntetőt dobta be és Anderson dudaszós triplája sem ment be. 51-60.

Badzim szerezte az utolsó negyed első kosarát, Subotic pedig triplával válaszolt Perl büntetőire. Subotic hozta fel négyre a Szolnokot. Megrázta magát a Falco, Barac zsákolt is egyet. Bruinsma tette közé a tízet, 58-69-es állásnál kértek időt a hazaiak. Kovács Péter dobott triplát a sarokból, majd Subotic is betalált távolról. Badzim duplájával háromra jött fel a Szolnok, Gapser Okorn időt kért. Badzim triplájával egyenlített a Szolnok. 69-69 a negyed közepén. Barac pontjai jöttek jókor a vasiaknak, Badzim dobott újabb triplát. Perl csak egyik büntetőjét dobta be, Badzim újabb triplájával viszont átvette a vezetést a Szolnok. A Falco játéka teljesen szétesett, nagyon jól kosarazott a Szolnok a mérkőzés ezen szakaszában. A húszpontos Perl Zoltán egyenlített, három perc volt hátra. Subotic szerzett ismét előnyt a hazaiknak, Perl egyenlített.Hihetetlenül izgalmas volt a vége. Barac rontott triplát, majd Badzim hibázott a másik oldalon. Gasper Okorn időt kért. Bruisnam azonban elrontotta a tiszta dobóhelyzetet, de Váradi Benedek sportszerűtlen faultot ütött be. A Szolnok nem is hibázta el a meccslabdát. Badzim bedobta a büntetőket, nyert a Szolnok. 79-77.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!