Szerdán MK negyeddöntő az Arénában, az Alba a Falco ellenfele

Megismétlődik a tavalyi párharc, ami most is felér egy előrehozott döntővel.

Szerdán este hat órakor a kosárlabda magyar kupa negyeddöntőjében az Arconic Alba lesz a Falco ellenfele hazai pályán, az Arénában. Ugyanúgy, mint egy évvel ezelőtt Bejutott a kupa négyes döntőjébe a Falco 2023. April 05. 19:54 , amikor az Alba legyőzése után a csapat meg sem állt a kupagyőzelemig.

Mint emlékezhetünk, akkor az Alba itthoni legyőzése (79:75) sokkal nehezebbnek bizonyult, mint utána az elődöntő és a döntő, és úgy tűnik az erőviszonyok miatt ez idén sem lesz másként. Ez a két csapat (a Falco és az Alba) kiemelkedik az idei bajnokságból, de az eddigiek alapján úgy tűnik, a szombathelyiek egy kicsit jobban.

Szakértői és szurkolói körökben most már az az általános nézet, hogy a sárga-feketék egy egészen más szintet képviselnek a többi csapathoz képest, és valljuk meg, az utóbbi hetek (hónapok) eredményei ezt alá is támasztják. A bajnokságban a szombati, Szeged elleni győzelem zsinórban a tizennegyedik volt, ami tiszteletet parancsoló.

Falco-Alba
Pataki Gergely

Mint ahogyan az Alba számára az is elgondolkoztató kell legyen, hogy a novemberi bajnoki meccsen Nagyon elverte a Falco az Albát 2023. November 29. 19:55 a Falco őket is nagyon elverte (108:75). A fehérváriaknak azonban ezen kívül csak egy vereség csúszott be a bajnokságban, ahol az egy vereséggel álló Falco mögött a második helyen állnak, így együtt valóban messze a többiek előtt.

Ez azonban kupameccs, ahol annak ellenére, hogy a Falco játszik hazai pályán az ismert előzményekkel, minden megtörténhet. Elég egy rossz nap, egy gyenge dobóforma, és minden kupagyőztes álom egyből tovaszáll.

Ugyanakkor az is igaz, amit szintén a hozzáértők mondanak a szombathelyiekről, ha a támadás akadozik is, a védekezésükkel akkor is megnyerik a meccseket. A főpróba szombaton a Szeged ellen remekül sikerült, ha azt a formát mutatja a csapat, gond nem lehet, de az ördög nem alszik.

Szükség van a közönségre (menjenek meccsre), hogy a Falco gond nélkül jusson az áprilisi négyes döntőbe, ahonnan aztán a remények szerint újabb kupagyőzelemmel térhet haza. Ennek az útnak az első lépései következnek szerdán, amiről természetesen tudósításban számolunk be. Addig is töltekezzenek a novemberi derbi összefoglalójával:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!