Szerdán az Arénában a Strasbourg ellen zárja BL szereplését a Falco

-----

Karácsony előtt mintegy ajándékként a fa alá, idén még egyszer európai színvonalú kosárlabdát hoz a szombathelyi rajongóknak a Falco a Savaria Arénába. A BL csoportkör utolsó mérkőzésén szerdán este hattól (18:00) a SIG Strasbourg jön vendégségbe a Falcóhoz. Az a Strasbourg érkezik, amely már megnyerte a csoportot, és ahhoz a Falcóhoz, aki viszont már – sajnálatosan – nem juthat tovább onnan.

Mégsem mindegy, milyen eredménnyel zárul ez a meccs, és nem csak a presztízs, hanem amiatt is, mert a szombathelyi csapatnak meg kellene őrizni azt a rangot, amit a tavalyi – továbbjutás a legjobb tizenhatba – szereplésével kivívott. Ez nem elsősorban érzelmi, hanem szakmai kérdés is, hiszen a FIBA szigorúan számol, és jó lenne megtartani azt a jogot, hogy a magyar bajnok (reményeinek szerint újra a Falco) a következő kiírásban is selejtező nélkül kerüljön a BL csoportkörébe.

Strasbourg-Falco
championsleague.basketball

Ennyit a meccs jelentőségéről. Tehát ezúttal is elkél a szurkolás, de nem utolsó sorban azért is ott kell lenni az Arénában annak, aki a kosárlabdát szereti, mert nagy meccsre van kilátás, és azt mindenki imádja. Az őszön a francia városban kezdte Közel állt a bravúrhoz a Falco Strasbourgban 2022. October 05. 22:03 a BL-t a Falco, és „centikre” volt a győzelemtől (78:81), s így utólag azt kell feltételeznünk, ha akkor sikerül a bravúr, ma egészen másképpen festene a helyzet. De ez már a múlt, és a sportban nincsen ha, mint az ismeretes.

Milos Konakov vezetőedző a kinti vereség után ezt nyilatkozta : „Úgy kezdünk minden mérkőzést, hogy azt meg akarjuk nyerni. Ilyen szinten máshogy nem is készülhetsz fel. Bár a szezon elején járunk, de a fiúk nagyon jól dolgoztak, fegyelmezettek voltak elől-hátul. A harmadik negyed végére 56 ponton tartottuk a Strasbourgot, ami nagy fegyvertény. Ebben az időszakban nekünk is voltak nehézségeink, mert a franciák nagyon jól védekeztek és közben három nagyon nehéz dobást is értékesíteni tudtak. Egy nagyon jó meccsen szerezték meg a győzelmet, gratulálok nekik, de a csapatomnak is.”

Strasbourg-Falco
chamiponsleague.basketball

A holnap esti meccset „természetesen” az előfizetéses MindiGo televízión kívül semmi nem közvetíti, már csak ezért sem árt kimenni a csarnokba, ahol nagyon jó meccsre van kilátás. A Falco felszabadultan játszhat, és tudjuk, ez mennyit számíthat, főleg akkor, amikor az utóbbi időben némi görcsösséget véltünk felfedezni a csapat játékában, amit egy Strasbourg elleni győzelem a bajnokságra is feloldhat.

Információink szerint mindenki egészséges, s ha így van, és az elmúlt időben tapasztalt kisebb görcsösségen is túljut a csapat, akkor olyan parádés meccsre is lehet kilátás, mint amit a Murcia ellen produkáltak az Arénában. Az elég emlékezetes volt, és emlékszünk is rá.

Milos Konakov a holnapi meccsről ezt nyilatkozta a B B1.hu portálnak:

Jó meccs reményében
Mészáros D. Zsolt

“Az idei utolsó BL mérkőzésünket játszuk, méghozzá hazai pályán a csoportelső SIG Strasbourg csapata ellen. Ennek a találkozónak tulajdonképpen már nincs jelentősége, de mégis szeretnénk egy jó, küzdős meccset játszani, lehetőség szerint pedig egy újabb BL-győzelemmel búcsúzni a 2022-es évtől. Ehhez tudjuk, hogy negyven perces maximális koncentrációra és fizikai felkészültségre lesz szükségünk, és még így se lesz egyszerű a dolgunk, hisz a Strasbourg remek játékosokkal rendelkezik, akik bármelyik pillanatban képesek eldönteni a találkozót. Ennek ellenére, ahogy mondtam, motiváltak vagyunk, mindenki készen áll a megmérettetésre, és mindent meg fogunk tenni a siker érdekében."

Idetesszük kedvcsinálónak a Falco strasbourgi meccsének összefoglalóját, hogy kimenjenek az Arénába, illetve azoknak, akiknek erre módjuk nincs azért, hogy holnap este itt elolvassák a meccs tudósítását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!