Szerdán az Alba lesz a Falco vendége az Arénában

Eldől, veretlenek maradnak-e a ’fehérváriak, vagy a Falco a tabella élére ugrik.

Legutóbb a bajnoki döntő ötödik meccsén találkozott egymással a Falco és az Alba, az eredmény ismeretes, és már a kosárlabda történelem része. Viszont ez egy új bajnokság más kihívásokkal és átalakult csapatokkal.

Azt mondják – és úgy is tűnik -, az Alba jelenleg a bajnokság legjobb formában lévő csapata, igaz, még nem találkozott a Falcóval, ezért is vezetheti veretlenül a tabellát. Míg a Falco az ismert szegedi kisiklás miatt csak a második.

Falco-Alba döntő 2023
Pataki Gergely

Tulajdonképpen az alapszakasz első részének legfontosabb meccse lesz ez mindkét csapat számára. Az Albának azért, hogy megőrizze a vezető helyét, a Falcónak pedig, hogy letaszítsa onnan a trónkövetelőt.

Az Alba kerete alaposan átalakult a tavalyihoz képest, Somogyi Spanyolországba, Pongó pedig épp a Falcóhoz távozott, így ez a meccs számára különösen pikáns lesz azt remélve, a legjobb arcát mutatja volt csapata ellen.

A távozókat azonban minőségi légiósokkal pótolta az Alba, s ebben a bajnokságban is rohanós, gólgazdag meccseket játszanak, de igaz ez a Falcóra is. A bajnok keretét ismerjük, sérült nincs, Benke is visszatért, de a mozgásán még látszik a kihagyás.

Falco - bajnokság, tabella
Nyugat.hu

Mindezek mellett, ha a Falco azt játssza, amit valóban tud, és amire valóban képes, akkor nem lehet kérdéses, ki lesz a győztes. De a labda nemcsak gömbölyű, de azt is szereti, ha nagy konventrációval bánnak vele, mert épp ezen a téren mutatkoztak mostanában hiányok a sárga-feketéknél.

Elkél a buzdítás, mindenki az Arénába, mert nem csak jó kosárlabdára van kilátás a szerdán este hatkor kezdődő meccsen, de a hazaiaknak szükségük van a hangos hazai pályára is. A csapat és a közönség is ugyanazt akarja, Falco győzelmet. Önökön ne múljon. Kedvcsinálónak itt van a döntő ötödik meccsének összefoglalója:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!