Szegeden nyerte meg az alapszakaszt a Falco

Bár két meccs még hátra van, köztük egy Körmend elleni rangadó.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-97 (17-24, 23-23, 24-28, 18-22)

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Bajnokság, 24. forduló

Szeged, Városi Sportcsarnok

V.: Kapitány Gellért, Ádám József, Jakab László Imre (Téczely Tamás)

Szeged: Washington 20/6, Polányi 8/6, Nicholson 18/6, Bognár 6/3, Roberson 19. Csere: Kerpel-Fronius B. -, Carter 9/3, Person -, Filipovics 2, Balogh S. -.

Falco: Pot 6, Brown 15/9, Kovács B. 6, Tiby 17/6, Keller Á. 3/3. Csere: Sövegjártó 3/3, Horváth A. -, Takács Z. -, Krivacsevics 6, Perl 26, Cowels 11/6, Barac 4.

Polányi öt pontjának köszönhetően a Szeged magához ragadta a kezdeményezést, két és félperc elteltével 5-4-re vezettek a hazaiak. Pot közelről, Brown távolról talált be, így 9-5-re már a Falco vezetett. Bognár közelijével szépített a Szedeák, de az öt-hatpontos különbség megmaradt a felek között. Polányi második triplája után módosult 12-16-ra az állás, majd Filipovics kétpontosa után már csak egy kosárnyi volt a különbség. Az egyenlítés azonban nem jött össze, a vezetés a Falcónál maradt. A játékrész utolsó kosarát Perl jegyezte, ezzel hétpontosra hízott a vendégek vezetése (17-24).

Perl három pontjával indult a második negyed, így már tízpontos volt a két csapat között a differencia. Roberson középtávolijával léptek tízen belülre a szegediek, de Perl erre is válaszolt. A válogatott hátvéd könnyedén szerezte kosarait ezekben a percekben. Tisztességgel küzdött a Szedeák, Washington pontjaira építve eltüntetett öt pontot hátrányából. Perl mellett Tiby is ponterősen kosarazott, így Nicholson és Washington akciói csak arra voltak elegendőek, hogy szorosan alakuljon a találkozó. Az utolsó 15 másodpercben Washington hárompontosa után még Tiby közelije is belefért, így döntetlen lett a második etap (40-47).

Hiába indult Nicholson és Roberson pontokkal a második félidő, két perc elteltével Perl kosara után 45-55 állt az eredményjelzőn. Bognár távolijával tízen belülre kerültek a szegediek, ám a Falco gyorsan visszaállította a különbséget. Tíz pont körül állandósult a különbség, a hazaiak csak futottak az eredmény után. Igaz, nem adták fel egy percre sem, így nagyobb távolság nem tudott kialakulni. Egészen a játékrész második feléig, amikor Cowels tripláinak köszönhetően kezdett nyílni az olló, és a 28. percben már 75-56-ra a Falco vezetett. Innen repesztett egy 8-0-s sorozatot a Szeged, így a negyed végére újra látótávolságon belül voltak (64-75).

Sok izgalmat már nem tartogatott a záró tíz perc. Ugyan Carter hármasával tíz ponton belülre kerültek nyitásként a szegediek, ám Perl gyorsan visszaállította a kétszámjegyű különbséget. Brown újabb triplát dobott, majd 69-82-nél percekig beragadt az eredmény. Mindkét oldalon hibáztak a játékosok. A holtpontról Perl újabb duplája mozdította el a feleket. Az utolsó öt percre már csak az maradt nyitott kérdésként, hogy hány ponttal győz majd a Falco. Végül magabiztosa győzelmet aratott a Falco, Milos Konakov vezetőedző fiataljait is a pályára tudta küldeni az utolsó percekre (82-97) - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!