Sorozatban tizenharmadik győzelmét aratta a bajnokságban a Falco

Ezúttal Kaposváron nyert a bajnokcsapat.
-----

Kometa Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 61-86 (24-25, 19-22, 11-29, 7-10)

Bajnokság 15. forduló

Kaposvár, Kaposvár Aréna

V.: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Balog György Attila (Dernei Gábor)

Kaposvár: I. Brown 17/6, Aris 8/6, Puska 4, Gabric 16/12, Hughes 12. Cserék: Halmai 4, Paár -, Hendlein -, Antalics -.

Szombathely: Pot 13/6, Z. Brown 3/3, Kovács 5/3, Tiby 14/3, Keller 7/3. Cserék: Perl 24/3, Cowels 6/6, Verasztó 3/3, Barac 5, Krivacsevics 6, Sövegjártó -, Takács -.

Kovács közelijével indult a mérkőzés, majd Gabric tett vissza egy támadólepattanót a hazaiaknál, ám Tiby azonnal válaszolt (2-4). Brown is feliratkozott a pontszerzők közé, kosár kosarat követett az első percekben (6-6). Gabric szerzett labdája és Brown középtávolija után a találkozón először vezetéshez jutott a Kaposvár, de Keller és Tiby révén gyorsan fordított a Falco (8-10). Elsősorban Tiby és Isiah Brown pontpárbaja határozta meg a mérkőzést, melléjük kezdett felzárkózni Perl és Hughes, de a két csapat közti távolság gyakorlatilag minimális maradt. 24-25.

Puska találatával kezdődött a második etap, ezzel újra előnyhoz jutottak a somogyiak, ám erre Perl egy triplával reagált. Isiah Brown csak az egyik büntetőjét értékesítette, majd a vendégetől Verasztó is hármassal jelentkezett, elment néggyel a Falco, de Brown ezúttal mindkét egypontosát a helyére küldte, majd egy trojkát is bevágott (32-31). Kovács eladta a játékszert, a gyorsindítást pedig Puska fejezte be, kénytelen volt időt kérni Milos Konakov (34-31). Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, Gabric is távolról jelentkezett, de erre már válaszolni tudtak a sárga-feketék, Keller zsákolt. Mindkét oldalon elkezdett több hiba csúszni a játékba, Ivan Rudez időkérése után Gabric szakított meg egy rossz szériát, amire Zachary Brown trojkája érkezett (39-36). A triplavonalon túlról remek szériát kaptak el a vendégek, így rövid időn belül meg is tudták fordítani az eredményt, újra időt kért Ivan Rudez (41-44). A félidő vége előtt Hughes tett vissza egy támadólepattanót, de erre is hármassal válaszolt a Szombathely. 43-47.

A második félidőt a vendégek indították jobban, Perl vezérletével egy 6-2-es futást repesztettek (45-53). Gabric bravúros triplát dobott, de Pot azonnal válaszolt, majd Tiby büntetőzött, ezzel meglett a közte tíz (48-58). Kapkodóssá vált a hazaiak játéka, sorra jöttek a hibák a somogyiaktól a támadóoldalon, így egyelőre nem sikerült közelebb férkőzniük a vasiakhoz (48-61). Hiába kért időt Ivan Rudez, továbbra sem tudott gyűrűbe találni a hazai együttes. Keller kapott az orrához egy ütközés után, le is kellett cserélni. Ez sem törte meg a szombathelyiek lendületét, továbbra is ugyanazon a hőfokon játszottak, Cowels triplája hullott be ezúttal (48-66). Perl középtávolija után már a húsz is meg lett közte, majd Barac vitt végig egy gyorsindítást, újfent időt kért Rudez vezetőedző (49-72). A későbbiekben sem javult a KKK játéka, közel húsz ponttal nyerte ezt a negyedet a Szombathely. 54-76.

A záró felvonás is szombathelyi pontokkal kezdődött, olyannyira, hogy már a harmincat súrolta alulról a differencia, sőt, kisvártatva el is érte azt, hiszen négy és fél percen keresztül nem szereztek kosarat a hazaiak (54-84). Nagy fordulat már nem történt a továbbiakban, mindkét oldalon lehetőséghez jutottak azok a játékosok, akik a szezon eddigi részében kevesebbet játszottak, hiszen a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely magabiztos győzelme nem forgott veszélyben. 61-86 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!