Hirdetés
Hirdetés

Reddic nélkül utazik a Falco Kaposvárra

Váradi beteg, Bruinsma sérült.
Hirdetés

Zsinórban aratott négy győzelmével jelenleg a tabellán harmadik Falco van a legjobb formában a mezőnyből, ám most az életéért küzdő, holtversenyben utolsó előtti Kaposvár otthonába látogat, ahol az elmúlt években nem sok babér termett a vasiaknak. A mérkőzés érdekessége, hogy a somogyiaknál holnap debütál az az Alekszandar Pustahvar, aki korábban közel két és fél szezont húzott le a sárga-feketéknél.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Az utóbbi időben elég szépen összeállt a Falco, amely így a bajnokság egyik favoritja. Tudjuk, hogy nekünk nem úgy mentek eddig a dolgok, ahogy elterveztük, de hazai pályán mindenki ellen arra törekszünk, hogy kihozzuk a maximumot magunkból, és nem lehet más célunk, mint nyerni. Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az elsőszámú esélyesei a holnapi mérkőzésnek, de képesnek tartom a csapatot arra, hogy győzzön, és tudom, hogy a játékosaim is bíznak ebben. Ez a legfontosabb, hogy mentálisan rendben legyünk. Vannak problémáink, de bízom benne, hogy ha nem is százszázalékos állapotban, de Harazinon kívül mindenkire számíthatok.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Véleményem szerint keményebb meccs vár ránk, mint amilyen volt legutóbb, a Szolnok ellen. Most mindenki elvárja tőlünk, hogy könnyű győzelmet arassunk, pedig ez biztos, hogy nem így lesz, aki ezt gondolja, az tévúton jár. A Kaposvár nem olyan rossz csapat, mint ahogy azt a tabella mutatja, ráadásul idegenbe utazunk, ahol nem megy nekünk túl jól. Felkészültünk normálisan, igyekszünk a legjobbunkat nyújtani, de még a szezon felénél sem járunk, túl korán van még ahhoz, hogy leosszuk a helyezéseket, nem most kell csúcsformában lenni. Ráadásul az elmúlt néhány napban megint sok minden történt velünk. Váradi egész héten nem edzett, vírusos betegség miatt ágynak dőlt, valószínűleg holnap elutazik velünk, de hogy milyen állapotban lesz, azt nem tudom. Reddic egészen biztosan nem játszik egy térdsérülés miatt. Az orvos javaslatára hétfőig pihennie kell, mi pedig egy meccsért nem kockáztatunk. Bruinsma a tegnapi edzésen bokasérülést szenvedett. Talán nem annyira komoly, de nagyon fáj neki, meglátjuk, hogy holnapig felépül-e. Ő szeretne játszani, de vele kapcsolatban is azt mondom, nem fogunk mindenáron rizikózni. Ami ellenfelünket illeti: Spica, Hendlein, Pustahvar és Ubilla is tapasztalt, rutinos játékos, sok nagy csatát megéltek már, mindent tudnak erről a játékról. Nem szabad megfeledkeznünk Markovicsról, Johnsonról és Bakiról sem, hiszen ha üresen hagyjuk őket, könyörtelenül büntetnek. Fizikális, jó csapatuk van, otthon bárkire veszélyesek tudnak lenni. Nagyon keményen kell játszani, az első perctől kezdve. Ez lesz az első meccsünk Reddic nélkül, ilyen még nem fordult elő velünk a szezon során, most ezt is gyakoroljuk, meglátjuk, mire megyünk nélküle.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!