Pénteken hazai pályán lezárhatja a Honvéd elleni negyeddöntőt a Falco

Két nagyarányú győzelem ellenére sem lehet könnyedén venni azonban a meccset.

Pénteken hat órától az Arénában egy héten belül harmadszor is megmérkőzik egymással a Falco és a Honvéd a kosárlabda bajnokság negyeddöntőjében. Mint az ismeretes, az első meccsen hazai pályán 42, a másodikon Budapesten 37 ponttal voltak jobbak a sárga-feketék, az is lenne mondható tehát, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat.

Ezt azonban harmadszor – továbbjutást érően – is be kellene, illetve kell bizonyítani, és nagy valószínűséggel ez nehezebb lehet, mint gondolnánk. Ennek szimplán lélektani okai lehetnek, ha a Falco játékosai hátra dőlve hiszik el, hogy most már zsebben a továbbjutás, a Honvéd pedig minden mindegy alapon áll neki játszani.

Falco KC - Honvéd
Mészáros D. Zsolt

Hogy jó okunk van tartani kicsit ettől a harmadik meccstől, arra az a bizonyság, hogy az alapszakaszban ugyan oda-vissza verte a Falco a Honvédot, de mindkétszer elég szoros meccsen. Legalábbis az elmúlt kettőnél jóval nehezebben. De ez is azt mutatja, hogy a rájátszás más kávéház, a fővárosiak pedig ebben nincsenek otthon.

Hogy milyen meccset várhatunk pénteken, azt megjósolni sem lehet, mert bár ugyan most mindkétszer nagy verést kapott a Honvéd, de jellegében egészen más összecsapások voltak ezek. Míg a hazain könnyed játékkal alakult ki a nagy különbség, Budapesten kőkemény csata volt, sokszor a sérülésveszély határán.

Az a kérdés, melyik arcát mutatja a Falco, és melyiket a Honvéd. A szombathelyi szurkolók számára az lehet bíztató, hogy a csapatuk a jelek szerint kikerült abból a gödörből, ahová az év elején került, a Szeged elleni kupameccset leszámítva, tehát éppen idejében. Hogy ezt látjuk-e pénteken is, az este hat órakor az Arénában kiderül. Addig is itt a legutóbbi meccs összefoglalója:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!