Pénteken az Arénában lezárhatja a ZTE elleni elődöntőt a Falco

Az eddigi két meccs alapján erre nagyon jó esély mutatkozik.

A kosárlabda bajnokság rájátszásában, az elődöntőben a Falco 2:0-ra vezet a ZTE ellen. Itthon is és idegenben is egészen magabiztosan győzték le ellenfelüket a sárga-feketék (38, illetve 25 ponttal).

A pénteken este hatkor az Arénában következő harmadik felvonás mindezek után formalitásnak tűnhet, de nem lenne jó az elbizakodottság hibájába esni. Az ugyanis meg szokta bosszulni magát.

Amikor az év elején, a válogatott szünet után kisebb gödörbe került a csapat, talán épp ez, illetve a motiváció hiánya okozhatta a bajt, amiből viszont a jelek szerint már kikecmeregtek. Ennek látta kárát először a Honvéd, most pedig a jelek szerint a ZTE is.

Egyébként, hogy mi a különbség a Falco, és szinte a komplett NBI-es mezőny között, azt Matthias Zollner, a ZTE edzője fogalmazta meg a második meccs után:

Falco-ZTE
Pataki Gergely

„Az első, hogy gratulálok az ellenfélnek, a második, ahogy kollégám is említette, ez a csodálatos hangulat, ami övezte ezt a találkozót is. Hihetetlen volt, és ezért szeretjük a kosárlabdát. Ami a meccset illeti, büszke vagyok a csapatra, mert minden játékosom beleadott mindent. A Falco egy nagyon jó csapat, minden poszton versengés van náluk. A végén a fiatalokat is pályára küldték, és láthattuk a különbséget ebben is. Ezt a fizikális állapotot egy évig kellene gyakorolni, hogy pariban legyünk velük. Most teljes erővel már a pénteki találkozóra készülünk. Az utolsó esélyünk lesz, hogy folytassuk a párharcot, mindent beleadunk, ami még a tankunkban van."

Mint látjuk, Zollner edző a fizikai különbséget emelte ki, arról azonban egy szót sem szólt, hogy ezen a meccsen triplaesőt kapott a nyakába a csapata. A Falco nem kevesebb, mint 18 hárompontost süllyesztett el a ZTE gyűrűjében, ami derék.

Ugyanakkor pedig azt is mutatja, hogy a szombathelyiek kezdenek csúcsformába lendülni, ami a várható – újabb -bajnoki döntő előtt bíztató. Az ellenfél az Alba-Szolnok párharc győztese lesz, ahol az állás 1:1. Azaz, ha a pénteki meccset is behúzza a Falco, a döntőnek pihentebben állhat neki.

Menjen meccsre szurkolni, ha nem ér rá, olvassa holnap a tudósításunkat. Addig is megnézheti az első – hazai – ZTE elleni meccs összefoglalóját:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!