Pénteken az Arénában következik a kosárlabda bajnoki döntő harmadik felvonása

1:1-re áll a Falco-Szolnok párharc, bajnokavatás még nem lesz.

Pénteken este negyed hétkor Szombathelyen, az Arénában megkezdődik a 2023/24-es kosárlabda bajnokság döntőjének harmadik meccse a Falco és a Szolnok között. 1:1-re állnak a felek, mindkét csapat hozta a hazaiját.

A Falco biztosabban (83:59), a Szolnok egy elképesztően fizikális meccsen, amelyen végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, épp a végére alakított ki egy 13 pontos különbséget Egyenlített a Szolnok, folytatás pénteken Szombathelyen May 14. 20:12 (100:87). Akkor a tudósításunkban az írtuk, hogy indiszponált volt a csapat, ennél azonban többről volt szó.

A Falco gyöngén triplázott, rossz százalékkal, ráadásul kevés kísérlete is volt, míg a Szolnoknak ezen a meccsen minden ült, ha lehet úgy fogalmazni, szétdobták a Falcót, nem véletlenül jutottak száz pontig.

Megjegyzendő azért, hogy úgy védekezni nehéz, ha a Falcónál a bírók elég alacsonyan húzták meg a falthatárt, míg az ellenfelénél nem annyira. A meccs idejének felét azt tette ki szinte, hogy a Szolnok büntetőzött.

Falco kc - NHSZ-Szolnoki Olajbányász 2024
Mészáros D. Zsolt

Az ilyen fújást szokták hazai pályának nevezni, de nem akarunk bírózni, csak a tényeket közöljük, aki nézte a meccset, úgyis látta. Ezt az összecsapást is közvetíti a „közszolgálati” televízió, tehát megint hallgathatjuk, ahogy Knézy Jenő (ifjabb) teljes lélekkel szurkol a Szolnoknak, de ez legyen a legkisebb bajunk.

Sokan lesznek kénytelenek a tévében nézni a meccset, információink szerint a hazaiak számára minden jegy elfogyott, a vendégszektorban akad pár mutatóba. Ez a meccs sem lesz egyszerű, de lássuk, mit vár a két vezetőedző.

Milos Konakov, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Egyszerű kijelenteni, hogy miben kell javulnunk a második meccshez képest: ez a védekezés. Ahogy mondtam is a sajtótájékoztatón, ilyen mérkőzéseken nem lehet 100 pontot kapni. Elégedett voltam a támadójátékkal, közel 90 pontot szereztünk Szolnokon, az a baj, hogy ez nem volt elég. Elemeztük a hibáinkat, változtatnunk kell pár dolgon, és nagyobb intenzitással kell játszanunk, ez lesz a kulcs. Ha védekezésben nagy energiákkal játszunk, az a játék többi elemére is pozitív hatással lesz.

Oliver Vidin, NHSZ-Szolnoki Olajbányász: A döntőben már nincsen könnyű mérkőzés, hiszen a bajnokság két legjobb csapata csap össze, nem lesz ez másképp pénteken sem. Természetesen mindenkinek az a célja, hogy bajnok legyen, ezért is volt nagyon fontos, hogy sikerült hazai pályán egyenlítenünk. Idegenben nagyon nehéz feladatunk lesz, hatalmas küzdelmet és fizikális mérkőzést várok, remélhetőleg olyan lesz, mint a második volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!