Hirdetés
Hirdetés

A Pakssal kezdi a kupát a Falco

Irány Győr!
Hirdetés

A Falco és a Paks csatájával indul a 62. férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntője. A bajnokságban a vasiak oda-vissza legyőzték a tolnaiakat (idegenben 82-75-re, hazai pályán 83-72-re), ez persze semmilyen előnyt nem jelent majd Győrben, ezt elmondta Gasper Okorn is, a sárga-feketék vezetőedzője.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A Paks a napokban edzőt cserélt, és igazolt egy új center-légióst, ettől függetlenül mindkét csapat jól ismeri egymást, hiszen kétszer is találkoztunk a bajnokságban. Ez persze nem jelent semmit, a kupa egy teljesen speciális sorozat, ahol 0-0-ról indul minden. Csak egy meccs dönt, negyven perc, nincs második esély a javításra. Ha nyersz, maradsz a többi napra is, ha nem, mehetsz a buszra a csomagjaiddal. Sokan azt gondolják, hogy mi vagyunk a favoritok, de szerintem egyik párharcban sincs favorit, mindenhol 50-50 % az esély a továbbjutásra, bármikor születhet meglepetés. Óvatosnak kell lenni, végig koncentrálni, és tisztelni az ellenfelet. Felkészültünk, tudjuk, hogy mit kell játszani, szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, hogy továbbjussunk. Aztán, ha ez sikerül, akkor a lefújás után majd gondolkozhatunk a következő ellenfélen, addig nem is vagyok hajlandó erről beszélni. Mindenki rendben van, voltak kisebb problémáink az influenza miatt, de ma este mindenki fent lesz a csapatbuszon.

Jan Pavlík, az Atomerőmű SE megbízott vezetőedzője: Tudjuk, hogy a Falco egy nagyon kemény ellenfél. Bő rotációval játszanak a szombathelyiek, nagyon kreatív játékosaik vannak, szinte minden poszton, de külön kiemelném az alacsony posztokat. Nem azt mondom, hogy nekik van a legjobb, de az biztos, hogy övék az egyik legjobb mezőnysor a bajnokságban. Az egyik legfőbb feladatunk a kisembereik megállítása lesz. A fiúkkal azt gyakoroltuk a héten, hogy próbáljuk meg elkerülni, hogy magas pontszámú meccs legyen, mert csak akkor lehet sanszunk, ha közel tartjuk magunkat a Falcóhoz. Nagyon kemény meccsre számítok, a két csapat most más helyzetben van. Nálunk voltak változások, a fiúk átérzik annak a súlyát, hogy eddig egy picit rosszabbul sikerült a szereplésünk, biztos vagyok benne, hogy megpróbálnak majd jó eredmény hozni holnap. Mindenki készen áll, hogy több mint száz százalékot nyújtson a pályán. Vannak különböző opcióink támadásban és védekezésben, viszont legyen szó bármilyen taktikáról, maximális hozzáállás nélkül nem érhetünk el semmit. Ezen dolgoztunk már Schmidt Bélával is, nyilván két nap alatt sok mindent nem lehet változtatni, de az biztos, hogy minden másodpercben maximálisan kell koncentrálnunk. Mindenki rendben van, edzünk egyet még ma, utána indulunk, és pihenünk Győrben. Szokatlan időpontban játszunk, de valószínűleg a Falco is ugyanígy készül erre, mint mi. Jevtovics mindenkit kihívott egy dobóversenyre, meglátjuk, hogy milyen sikerrel, de én inkább azt mondom, hogy ne lője el minden puskaporát, és holnap a győztes triplájával nyerjünk. Új játékosunk, Amir Williams még biztosan nem játszik, Amerikában elég nagy viharok vannak, elvileg ma kellett volna, hogy megérkezzen, de a rossz időjárás miatt több ezer repülőjáratot töröltek, így egyelőre nem tudom megmondani, hogy mikor csatlakozik hozzánk. Számunkra, a jelenlegi helyzetünkben már az is nagy siker lenne, ha szombatig tudnánk maradni Győrben, de ha sikerülne a továbbjutás, igazából mindegy, hogy kit kapunk a másik ágról. Mindkét ellenfélnek megvan a saját erőssége, stílusa, nehéz lenne megmondani, hogy melyik fekszik nekünk jobban. A Jászberénnyel már kétszer játszottunk, mindkétszer egy ponttal kaptunk ki, talán ellenük a fiúkban nagyobb lenne a bizonyítási vágy. Most azonban egyelőre még csak a holnapi meccsre koncentrálunk. Egy picivel nagyobb favorit a Falco, viszont emelt fővel fogunk kiállni ellenük, és megpróbálunk egy jó, harcos meccset játszani.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!