Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Okorn: örömmel tölt el, hogy a Falco edzője lehetek

„Az Aréna Savarián kívül is győzelmeket kell szereznünk, hogy reális cél lehessen a TOP16.”
Hirdetés
-----

A Falco vezetőedzője a Kosárlabda Bajnokok Ligájának saját műsorában a Coast to Coast podcastben beszélt a Falco fejlődéséről, a három válogatott játékosról és Gráczer Györgyről. A teljes - angol - anyagot itt lehet megtalálni. 

A tréner először a Lublin elleni megnyert mérkőzésről mondta el a véleményét.

– Nagyon értékes győzelmet arattunk a Lublin ellen. A csoportok újraosztásakor látható volt, hogy a két favorit a Casademont Zaragoza és a Nizhniy Novgorod lesz. A 4 csapatos csoportok miatt összesen 6 mérkőzés lesz eldönteni a továbbjutást, így 1-1 győzelemnek még nagyobb jelentősége lesz. Úgy érzem, a Lublin ellen megmutattuk, hogy van helyünk a BCL-ben.

Majd kitért arra is, hogy mi kellhet a csoportból való továbbjutáshoz.

– Szeptemberben, amikor a BCL bejelentette az új lebonyolítást és megkaptuk az új csoportsorsolásokat, jól lehetett látni, hogy az orosz és spanyol riválisunk a továbbjutás várományosai. Mindkét klub erősebb bajnokságban játszik és klasszis kosárlabdázók alkotják a keretüket. Elég Benzingre, vagy Brussinóra gondolni, akik egytől-egyig remek játékosok. A Zaragoza szereplése meglepett, hogy mindkét mérkőzésén bravúros kosárral tudott csak nyerni, de ilyen a kosárlabda, a győzelmet pedig nem kell megmagyarázni. A tavalyi szereplésünkből kiindulva hazai pályán bárkire veszélyesek lehetünk, de az Aréna Savarián kívül is győzelmeket kell szereznünk, hogy reális cél lehessen a TOP16.

Ő és a fiai
BB1.hu

Gasper Okornt arról is kérdezték, hogy mi a véleménye arról, hogy a magyar bajnokságot sok elemző gyengébbnek tartja, mint a legtöbb, BCL-ben megforduló csapatét.

- Véleményem szerint a magyar bajnokság folyamatosan fejlődik és a magyar kosárlabda jó irányba halad. Tavaly minden meccsen meg kellett küzdenünk a győzelemért, és az idei bajnokság csak még erősebb lett. Lassan nem találni olyan csapatot, ahol ne lenne legalább egy, európai bajnokságban már bizonyított légiós. Klubunk erős kerettel rendelkezik tavaly 4, idén 3 válogatott játékos erősíti a Falcot. A tavalyi és idei BL szereplésünkkel kis figyelem irányul a magyar kosárlabdára, amiből nemcsak a csapatunk tud profitálni.

A szakember az idei keretről elmondta, hogy Reddicet szerette volna megtartani a csapat, de a komolyabb klubok ajánlataival nem tudtak versenybe szállni, valamint azt is, hogy azért cseréltek irányító poszton, mert egy klasszikus egyest szeretett volna az együttesbe, akit Kyan Anderson személyében meg is talált.

A vezetőedzőt Gráczer Györgyről is kérdezték:

– Magyarországon mindenki ismeri Gráczer Gyurit, persze Európára ez nem igaz, úgyhogy örülök, hogy rákérdezett. Gyuri rengeteget tett és tesz a mai napig, hogy a Falco ilyen szinten működjön. 40 éve igazgatja csapatot és hatalmas érdeme van abban, hogy 2008-ban és 2019-ben bajnok lett a Falco. Ő egy igazi diplomata, mindig nyugodtan és diplomatikusan intézi a klub ügyeit, de mellette minden mérkőzésen ott ül a kispadon és onnan buzdítja a csapatot. Nehéz lenne egy szóban összefoglalni mi is ő a klub számára, de mondhatjuk, hogy ő a Falco legfontosabb embere. A játékosoknak és személy szerint nekem is rengeteg motivációt ad, mert él és hal a Falcoért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés