Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nagyon sima lett a második „klasszikus”

A Falco tartalékosan, félgőzzel verte a Körmendet.
-----

A már biztos alapszakasz második Szombathely látta vendégül a minél jobb helyért küzdő Körmendet a „vasi El Clásico” második felvonásán a bajnokság 23. fordulójában. A két csapat legutóbbi egymás elleni találkozóján 99-93-ra nyertek a sárga-feketék. A hazaiaknál nem lépett pályára a kisebb sérüléssel bajlódó Perl Zoltán és a már több mérkőzés óta maródi Lake sem.

Az egyik oldalon Taylor, a másikon Keller védekezett jól, végül Takács nevéhez fűződött az első kosár. Benke betörése után egyenlített a Falco, majd Keller belépését követően a fordítás is meglett a sárga-feketéknek (4-2). Sok hibával játszottak a körmendiek az első percekben, a rengeteg eladott labdából pedig rohanhatott a Falco (11-2). Hiába kért időt Antonisz Konsztantinidesz, nem találták a ritmust a vendégek, Kovács pedig a saját lepattanóját visszaszedve kétszámjegyűre növelte a különbséget (13-2). Közel hat perc telt el a legutóbbi körmendi kosár óta, amikor Ferencz leosztásából Taylor zsákolt, majd Benke maradt teljesen üresen a festékben (15-4). Ferencz triplájával megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat, aztán Mócsán büntetőzhetett négyszer is, amiből viszont csak kettőt dobott be (15-11). Doktor triplája a legjobbkor érkezett hazai szempontból, hiszen ezzel egy 7-0-ás futást állított meg, ám az utolsó szó Mócsáné volt, aki pontosan célzott a dudaszó pillanatában. 18-14.

Bruinsma egy távolival iratkozott fel a pontszerzők közé a második negyed elején, Mócsán válaszolt egy tempóval, ráadásul Taylor is zsákolt egy nagyot, háromra zárkózott a Körmend (21-18). Barac percei következtek, a magasember hat pontot szórt megválaszolatlanul, kezdett visszaállni a tíz körüli különbség (27-18). Ireland vette a hátára a piros-feketéket, egy jó hármassal és egy büntetővel hamar visszajöttek a vendégek (29-26). Továbbra sem vigyáztak a játékszerre a csapatok, tizenöt perc alatt tizenhét eladott labdát vétettek. Gasper Okorn időkérése után beragadt a Körmend, meglépett a Falco a nagyszünetre. 43-32.

Ez megint Keller napja volt.
Mészáros D. Zsolt

Keller már a tizenötödik pontját szerezte egy nagy zsákolásból, majd Bruinsma tett vissza egy támadólepattanót, sokkal jobban jött ki az öltözőből a Szombathely (47-32). Próbált zárkózni a Körmend, Ireland középtávolija után visszaküzdötte tizenegyre magát a csapat, de egyből érkezett Váraditól egy ziccer (53-40). Mócsán saroktriplája után tíz lett közbe, de ahogy a mérkőzésen már sokszor, ezúttal is jött a válasz a túloldalon, ezúttal Benke dobott be egy triplát faulttal együtt (59-45). Küzdöttek becsülettel a vendégek, az utolsó két perc előtt be is néztek tíz pont alá, de a kritikus pillanatokban mindig volt valaki - ebben az időszakban Bruinsma-, aki betaláljon a hazaiaknál. 69-58.

Mócsán remek formában kosárlabdázott, feljött hatra a Körmend a záró etap elején (69-63). Hiába a vendég bedobó extrája, a védőoldalon nem remekeltek a piros-feketék, így nem tudtak élni a lehetőséggel (76-66). Ireland négy pontot csinált egy támadásból, megint lett esélye a körmendieknek, de megint feljebb kapcsolt a Falco és leverte a felzárkózási kísérletet (82-70). Antonisz Konsztantinidesz időkérése ellenére tizenhéttel is ellépett már a Szombathely, amiből nem tudott felállni az Egis Körmend. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 95-79-es győzelmet aratott a “vasi El Clásico” második felvonásán.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!