Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nagyon sima lett a második „klasszikus”

A Falco tartalékosan, félgőzzel verte a Körmendet.
-----

A már biztos alapszakasz második Szombathely látta vendégül a minél jobb helyért küzdő Körmendet a „vasi El Clásico” második felvonásán a bajnokság 23. fordulójában. A két csapat legutóbbi egymás elleni találkozóján 99-93-ra nyertek a sárga-feketék. A hazaiaknál nem lépett pályára a kisebb sérüléssel bajlódó Perl Zoltán és a már több mérkőzés óta maródi Lake sem.

Az egyik oldalon Taylor, a másikon Keller védekezett jól, végül Takács nevéhez fűződött az első kosár. Benke betörése után egyenlített a Falco, majd Keller belépését követően a fordítás is meglett a sárga-feketéknek (4-2). Sok hibával játszottak a körmendiek az első percekben, a rengeteg eladott labdából pedig rohanhatott a Falco (11-2). Hiába kért időt Antonisz Konsztantinidesz, nem találták a ritmust a vendégek, Kovács pedig a saját lepattanóját visszaszedve kétszámjegyűre növelte a különbséget (13-2). Közel hat perc telt el a legutóbbi körmendi kosár óta, amikor Ferencz leosztásából Taylor zsákolt, majd Benke maradt teljesen üresen a festékben (15-4). Ferencz triplájával megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat, aztán Mócsán büntetőzhetett négyszer is, amiből viszont csak kettőt dobott be (15-11). Doktor triplája a legjobbkor érkezett hazai szempontból, hiszen ezzel egy 7-0-ás futást állított meg, ám az utolsó szó Mócsáné volt, aki pontosan célzott a dudaszó pillanatában. 18-14.

Bruinsma egy távolival iratkozott fel a pontszerzők közé a második negyed elején, Mócsán válaszolt egy tempóval, ráadásul Taylor is zsákolt egy nagyot, háromra zárkózott a Körmend (21-18). Barac percei következtek, a magasember hat pontot szórt megválaszolatlanul, kezdett visszaállni a tíz körüli különbség (27-18). Ireland vette a hátára a piros-feketéket, egy jó hármassal és egy büntetővel hamar visszajöttek a vendégek (29-26). Továbbra sem vigyáztak a játékszerre a csapatok, tizenöt perc alatt tizenhét eladott labdát vétettek. Gasper Okorn időkérése után beragadt a Körmend, meglépett a Falco a nagyszünetre. 43-32.

Ez megint Keller napja volt.
Mészáros D. Zsolt

Keller már a tizenötödik pontját szerezte egy nagy zsákolásból, majd Bruinsma tett vissza egy támadólepattanót, sokkal jobban jött ki az öltözőből a Szombathely (47-32). Próbált zárkózni a Körmend, Ireland középtávolija után visszaküzdötte tizenegyre magát a csapat, de egyből érkezett Váraditól egy ziccer (53-40). Mócsán saroktriplája után tíz lett közbe, de ahogy a mérkőzésen már sokszor, ezúttal is jött a válasz a túloldalon, ezúttal Benke dobott be egy triplát faulttal együtt (59-45). Küzdöttek becsülettel a vendégek, az utolsó két perc előtt be is néztek tíz pont alá, de a kritikus pillanatokban mindig volt valaki - ebben az időszakban Bruinsma-, aki betaláljon a hazaiaknál. 69-58.

Mócsán remek formában kosárlabdázott, feljött hatra a Körmend a záró etap elején (69-63). Hiába a vendég bedobó extrája, a védőoldalon nem remekeltek a piros-feketék, így nem tudtak élni a lehetőséggel (76-66). Ireland négy pontot csinált egy támadásból, megint lett esélye a körmendieknek, de megint feljebb kapcsolt a Falco és leverte a felzárkózási kísérletet (82-70). Antonisz Konsztantinidesz időkérése ellenére tizenhéttel is ellépett már a Szombathely, amiből nem tudott felállni az Egis Körmend. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 95-79-es győzelmet aratott a “vasi El Clásico” második felvonásán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra