Nagyon győzött a Falco Nyíregyházán

Tartalékosan, de ez sem okozott gondot.

HÜBNER Nyíregyháza BS - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 69-99 (19-23, 18-25, 16-30, 16-21)

Bajnokság, 17. forduló

Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Gimnázium

V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Pozsonyi László, Fodor Attila (Bogárdi János)

Nyíregyháza: Perry 11/3, Kass 5/3, Szobi 4, Pipiras 16/6, Copes 12. Csere: J. Williams 10, Kiss B. 7/3, Bonifert 1, Fazekas 3, Bazsó -.

Falco: Pot 21, Brown 5, Kovács B. 7/3, Tiby 13/9, Keller Á. 11. Csere: Barac 19/6, Perl 17/3, Hansen -, Verasztó -, Sövegjártó -, Takács Z. -, Horváth Ád. -.

Országos 2-esnek ígérkezett a Falco nyíregyházi vendég játéka. A 15 meccs alatt csupán 1 vereséget begyűjtő listavezető szombathelyiek látogattak a sereghajtó, 1 győzelmet és 14 vereséget számláló Nyíregyháza otthonába. Ahogy arra számítani lehetett, a Falcónak igazán meg sem kellett izzadnia találkozón, úgy is simán nyert, hogy Cowels nem lépett pályára. Jóllehet, a túloldalon Dickerson nem kapott lehetőséget.

Az első negyed még szorosabban alakult, ebben a szakaszban meccsben tudtak lenni a nyírségiek. Sokszor jó megoldásokkal válaszoltak a szombathelyi támadásokra, sőt a 8. percben Perry büntetőit követően 17-16-nál még a vezetést is átvették. A vendégeknél Pot játszott ihletett formában, míg hazai részről Perry mellett Pipiras volt ponterős. Hiába vezettek azonban a hazaiak, Perl megmozdulásainak köszönhetően vezetéssel zárta az első tíz percet is a vendég csapat (19-23).

A folytatásban is volt még lendülete a nyíregyházi csapatnak. Pipiras hármasával előbb feljött a 13. percben 26-27-re a Nyíregyháza, majd Copes duplájával újfent náluk volt az előny. Sokáig azonban nem örülhettek, mert Tiby hamar egyenlített a büntetővonalról, majd Keller zsákolását követően már hárommal vezetett a Falco. Perl és Pot továbbra is lubickolt támadásban, valamint a vendégek védekezése is szigorúbb lett, így ennek köszönhetően nehezebben találtak a gyűrűbe a hazaiak. Pot ziccere zárta az első félidőt, ami még a dudaszó előtt pont belefért (37-48).

A harmadik negyedben aztán már momentumai sem voltak a nyírségieknek, a Falco egyre nagyobb előnyt harcolt ki kényelmesen játszva is. Ugyan Pipiras bedobott egy újabb hárompontost a játékrész közepén, amivel visszajöttek 15 pontra a Cápák, azonban ettől nagyobb sikerélményük már nem volt. Barac büntetőjével húszpontos volt a differencia, ami továbbnőtt a hátralévő percekben (53-78).

A záró tíz perc már nem tartogatott izgalmat, a Falco keretéből mindenki pályára léphetett. Az egyetlen nyitott kérdés az maradt, hogy meglesz-e a századik pont a vendégeknek. Az esély megvolt rá, Verasztó tripláját követően tartottak 99-nél a vendégek, ám a hátralévő két percben már nem sikerült a gyűrűbe találniuk. A mérkőzés utolsó pontját Bonifert jegyezte a büntetővonalról, aki ezzel beállította a végeredményt (69-99) - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!