Nagy meccsen verte a Falco a Körmendet

A sárga-feketék húzták be az idei első vasi “el Clásicót”.
-----

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 89-95 (24-18, 28-30, 20-24, 17-23)

Bajnokság, 12. forduló

Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok

V.: Földházi Tamás Péter, Nagy Viktor, Goda László (dr. Gincsai János Péter)

Körmend: Chambers 15/6, Takács 6, Parrish 17/3, Moore 15/9, Cakarun 19. Cserék: Doktor -, Ferencz 9/6, Durázi 4, Omenaka 4.

Szombathely: Pot 17/6, Brown 3/3, Kovács 7/3, Tiby 25/9, Keller 7. Cserék: Perl 13/6, Cowels 11/9, Barac 12, Sövegjártó -, Verasztó -, Krivacevic -.

Chambers hármasával indult a találkozó, míg a túloldalon Keller csak az egyik büntetőjét értékesítette. Cakarun is eljutott a gyűrűig, sokkal jobban kezdték a mérkőzést a piros-feketék (8-1). Kovács Benedek volt harcos a gyűrű alatt, de Parrish azonnal válaszolt egy nehéz középtávolival. Moore trojkája is pontos volt, elment nyolccal a Körmend, de gyorsan reagálni tudott a Szombathely, főleg, hogy Pot büntetői is a helyére kerültek (13-9). Takács pöcizett vissza egy támadólepattanót, időt kért Milos Konakov (15-9). Takács egy nagy ziccert is értékesített, majd egy gólpasszt is kiosztott, meglett a közte tíz (19-9). Kovács a sarokból célzott jól, majd Cakarun forgatta be az emberét a festékben. Kezdtek feljavulni a sárga-feketék, olyannyira, hogy Cowels hármasát követően időt is kellett kérnie a hazaiaknak (21-18). A negyed hátralevő idejében már csak egy kosár esett, azt pedig Ferencz Csaba szerezte a sarokból. 24-18.

Moore zsákolt nagyot egy szerzett labdát követően, majd egy hármast is bedobott, megint kétszámjegyű lett a differencia, igaz, Tiby hamar válaszolt, szintén távolról (30-21). Tiby és Brown kosaraival lopta a távolságot a Falco, de egyelőre jól őrizte az előnyét a Körmend, megint időt kellett kérnie Milos Konakovnak (34-26). Tízpontos körmendi előnynél Brown vétett sportszerűtlen hibát, nem sokra rá pedig Milos Konakov is technikait kapott (38-26). Elképesztően nagy küzdelem folyt a pályán, elsősorban Tiby kosarainak köszönhetően maradt meccsben a Szombathely ezekben a percekben (43-34). Technikai hibát kapott a körmendi kispad, kisvártatva pedig Pot trojkája hullott be (43-37). Ferencz is bevágta a maga kísérletét, aztán Kovács lépett be az üres területre, felváltva jöttek a kosarak ezekben a percekben (46-39). Barac is megoldotta a maga helyzetét, feljött ötre a Szombathely, majd Cakarun vétett támadóhibát, Tiby pedig triplával büntetett, újra egál-közeli volt a meccs (46-44). A hátralevő időben nagy változás nem történt, szoros, és pontgazdag félidőt játszottak a felek. 52-48.

Tiby, a hős
Mészáros D. Zsolt

A fordulás után Cakarunnak köszönhetően tarotta az előnyét az Egis Körmend, majd Tiby és Perl kosaraival gyorsan fordítottak a szombathelyiek (56-57). Ferencz azonnal válaszolni tudott, de Keller visszatett egy támadólepattanót (58-59). A 23 pontnál tartó Tiby egy percen belül két faultot is beütött, ez volt neki a negyedik személyi hibája, Cakarun mindeközben egy bünetővel egyenlített (59-59). Pot osztott ki Kellernek egy gólpasszt, majd a magasember Barac passzából is eredményes tudott lenni (59-63). Cakarun és Pot kosárváltásával folytatódott a meccs, majd Parrish dobott egy elképesztően nagy hármast (64-65). Perl forgatta meg az emberét, aztán Pot büntetőzött pontosan (64-69). Omenaka vétett támadóhibát, majd kapott egy technikait is reklamálásért, ezzel pedig kiszállt a meccsből, főleg, hogy a lecserélését követően még egy technikai hibát kireklamált magának – ezt végül a kispadnak írták be, mivel már korábban kipontozódott. Perl kettőből egy büntetőt dobott be, miközben a lelátón is egyre feszültebb volt a hangulat. Parrish csinált egy 2+1-es akciót, feljöttek háromra a piros-feketék (67-70). Chambers kihagyta az egyik egypontosát, a túloldalon pedig Barac tett vissza egy támadólepattanót (68-72). Durázi zsákolt egy szépet, ráadásul nem tudta végigtámadni az időt a Szombathely, így Moore kiegyenlített a negyed vége előtt. 72-72.

Barac és Cakarun is hamar beköszönt a záró felvonás elején, majd Cowels középtávolija ért célt (74-76). Parrish három büntetővel is próbálkozhatott, nem is hibázott, átvette a vezetést a Körmend (77-76). Cowels állt bele egy hármasba, Kocsit Tamás azonnal időt kért (77-79). Cowels a kis szünet után is nagy hármast dobott, ám Chambers azonnal válaszolni tudott távolról (80-82). Pot állt bele egy középtávoliba, ám erre is távolról jött a reakció a körmendiektől, ezúttal Moore célzott pontosan (83-84). Barac nehéz dobást értékesített, majd egy olyan periódus következett, amelyben sokat hibáztak a felek, végül Tiby törte meg a gólcsendet (83-88). Parrish tett vissza egy támadólepattanót, majd Chambers állhatott a vonal mögé kicsivel kevesebb, mint két perccel a vége előtt (87-88). Perl dobott egy elképesztően fontos hármast, míg a túloldalon Moore középtávolija lejött, egy perc maradt (87-91). Hiába védekeztek nagyot a hazaiak, Parrish kísérlete lejött, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Rettentően izgalmas és élvezetes találkozó után végül a Falco-Vulcano Energia KC csapata örülhetett az idei első vasi “el Classicón”. 89-95 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!