Hirdetés
Hirdetés

Mentalitást kell váltania a Falcónak idegenben

Zalaegerszegen folytatja Gasper Okorn csapata.
Hirdetés

A 18. forduló egyik rangadóját Zalaegerszegen rendezik, ahol az ötödik helyen álló hazaiak a negyedik Falcót fogadják hazai pályán. A két csapat között mindössze egy győzelemnyi a különbség a tabellán. Októberben 88-75-re a sárga-feketék nyertek. A meccset az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A Falco megerősödött jelentősen Govens és Perl visszatérésével. A csapatuk így komoly, kilencfős rotációval tud dolgozni, amiben mindenki minőségi játékos. Mi természetesen nem abban bízunk, hogy majd rotációban kerekedünk a Falco fölé. Két dolog szólhat mégis mellettünk: az egyik, hogy hazai pályán játszunk, a másik pedig, hogy még nem értek össze csapatként. Govens beépülése egyébként szerintem zökkenőmentes volt az utolsó két meccs alapján, amit láttam. Ő válogatott formában játszik. Talán Perl Zoltánnak lesz még egy kicsit több időre szüksége. Amíg a múlt héten elmondhattam, hogy minden rendben ment a felkészülésünkkel, most ezt sajnos nem tudom elmondani, de mindenki játékra készen lesz.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Kemény meccs lesz, szomszédvári derbi, mindkét oldalról sok érzelem, emóció várható, ami csak jót tesz a magyar kosárlabdának. Biztos vagyok benne, hogy remek atmoszféra uralkodik majd Zalaegerszegen, ez egy szép péntek esti kosárlabda ünnep lesz. A Jászberényhez hasonlóan a ZTE a szezon legpozitívabb meglepetése eddig, ellenfelünk nagyon komolyan harcban áll a felsőházat jelentő első ötért. Ha javítani akarunk az idegenbeli mérlegünkön, akkor elsősorban mentalitást kell váltanunk, ez a legfontosabb. Tudjuk, hogy van néhány dolog, amiben jobbak vagyunk, tudjuk, hogy mit kell játszani, de ezt nekünk meg is kell mutatnunk a pályán, mert a ZTE jó csapat, és nem fogja könnyen adni magát. Ware és Agafonov a tíz legjobb és legponterősebb játékos között található a ligában. Előbbi a játékszervezésben, utóbbi a palánk alatt jeleskedik. Szabó gyilkos tripladobó, ha üresen marad, mindent megbüntet. Thompson és Harris szintén veszélyes játékos, a többiek pedig jól védekeznek, és keményen harcolnak. Amennyire én látom, egész jó kémiájuk van, tényleg nagyon veszélyes csapatról van szó. Ősszel kikaptak tőlünk, minden bizonnyal revánsot vennének rajtunk. Szerencsére normálisan tudtunk edzeni a héten, mindenki rendben van, jelen állás szerint nem lesz hiányzónk.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!