Megkoszorúzták az „égi center” emléktábláját az Aréna Savariában

Megkezdődött a XIII. Horváth Zoltán Emléktorna, a névadóra emlékeztek az első napon.

2009. december 28-a tragikus nap volt a magyar kosárlabdázás és a Falco számára is. Ezen a napon Horváth Zoltán (Cece) Sopronból Szombathelyre tartva a jeges úton megcsúszott autójával, és frontálisan ütközött egy teherautóval, és a kórházba szállítás után nem sokkal meghalt Közúti balesetben elhunyt Horváth Zoltán, a Falco kosarasa 2009. December 28. 16:53 . Halála nem csak a Falco csapatát és a szombathelyieket, hanem az egész magyar kosárlabda társadalmat megrázta, hiszen a válogatott is elveszítette egyik alapemberét, és egy nagyon jó embert.

Horváth Zoltán Koszorúzás
Nem felejtünk
Mészáros D. Zsolt

Horváth Zoltán harminc évesen halt meg, ereje teljében és értelmetlenül. 1979-ben született, és akkor került Szombathelyre a tragikus évben, amikor karrierje a csúcspontján volt, így pótolhatatlan űrt hagyott a sárga-fekete szurkolókban és a csapatban is. De nem is feledték, és nem feledik azóta sem.

Az égi center akcióban
nso.hu

A 2009/10-es szezon minden hátra lévő meccsén – de még a következőben is – a közönség egyöntetűen állt fel a tizennyolcadik percben, és tapsolta végig a félidőt, emlékezve a tizennyolcas mezre, amit a csapat azonnal visszavonultatott, mert azt más soha többé föl nem veheti, csak az „égi center”, ami becenévvel halála után illette a lelkes szurkolósereg Cecét, ami életében volt a beceneve.

Horváth Zoltán Koszorúzás
A koszorút az édesapa helyezi el
Mészáros D. Zsolt

Azóta eltelt tizenhárom év. Idén így a XIII. Horváth Zoltán Emléktornát rendezi a klub, így emlékezve halottjára, és egyben segítve a csapat felkészülését is. A ma esti ünnepélyen a barátokon, szurkolókon, családtagokon, politikusokon kívül részt vett a torna mindhárom külföldi csapata is, akiknek a játékosai minden bizonnyal elámultak, milyen hely is ez a Szombathely, ahol egy kosárlabdázóra ennyien és ilyen szeretettel emlékeznek.

Horváth Zoltán Koszorúzás
Egy mostani csapattag, Perl Zoltán
Mészáros D. Zsolt

Mint ma, amikor az Aréna Savaria aulájában fejet hajtott az "égi center" emléke előtt a város, a csapat és a rajongók, akik akkor szerették és még most is. (A képre kattintva megnézheti a galériát.)

Horváth Zoltán Koszorúzás
És a nagy Falco-család
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!