Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megint El-Amin döntötte el a vasi rangadót

A Falco csak egy félidőig bírta Körmenden.
-----

A hazaiaknál Törökön kívül mindenki vállalta a játékot, a vendégeknél Zagorac, Bognár és Harazin hiányzott a vasi El Clásicóról. Chad Timberlake Harazin iránti tisztelete jeléül – a center családi tragédia miatt hiányzott – ma a 13-as mezben játszott.

Mindkét oldalon egy-egy légiós kezdett, Perl ziccerével indult a meccs, amire Ferencz triplával válaszolt. A piros-feketéknél a válogatott bedobó 9 pontjával cipelte vállán a csapatot, míg a szombathelyieknél Timberlake, Szabó és Perl is 6-6 pontot dobott tíz perc alatt. Fordulatos első negyed végén 19-18-ra a hazaiak vezettek.

Kusnyer triplájával folytatódott a meccs. Sok hiba volt mindkét oldalon. Kusnyer faultolta sportszerűtlenül a kosárra törő Timberlake-t, aki ezt zokon is vette, egy kicsit összekakaskodott a két játékos. Csak egy büntetőt dobott be az amerikai, az oldaltámadás után pedig Szabó ellépte. Négy perc után, 26-21-nél Mandics edző időt kért. Sokáig állandósult a 4-6 pontos körmendi előny, majd mielőtt még tíz lett volna közte (38-30), 2:10-el a vége előtt ismét lépett egyet az asztal felé a szombathelyi mester. Farkas dudaszós duplája zárta félidőt (40-32).

Kapkodva, rengeteg hibával kezdtek a csapatok a szünet után: Váradi triplája kimaradt, Rakocsevics eladta a labdát, Szabó átdobta a gyűrűt, Farkas ellépte, majd Vlahovics is rontott kintről. Két percet kellett várni, mire Ferencz ziccerből beköszönt, ekkor már tíz volt közte. Váradi 23 perc után már 4 hibánál járt, így le kellett cserélni. Szép lassan kezdett elhúzni az MTE, El-Amin középtávolija után, 49-36-nál megint időt kért Mandics. Feljött ugyan tízre a Falco, de El-Amin elkapta a fonalat, és a dudaszó pillanatában dobott triplájával 60-47-ről várták a csapatok az utolsó játékrészt.

Egis Körmend - Falco-Trend Optika KC Szombathely
A második félidőben lemosta a pályáról a Körmend a Falcót
Vágvölgyi Bálint

A piros-feketék az utolsó etapban már a látványra is adtak, tulajdonképpen szórakoztak ellenfelükkel, azt csináltak a pályán, amit akartak. A Falco játéka teljesen szétesett, Sömenek triplája után a 33. percben már zúgott is a „Húsz! Húsz! Húsz!” a hazai B-középből (69-49). A végén még kozmetikáztak az eredményen a sárga-feketék, de Hencsey Tamás együttese összességében teljesen megérdemelten verte meg a szezonban másodszor a megyei riválist.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás, a Körmend edzője: Örömömre szolgál, hogy újra győzelemhez tudok gratulálni a csapatomnak. Az számomra még fontosabb, hogy csapatként működtünk. Azt már korábban is mondtam, ha nem jutunk vissza ide, akkor gondjaink lesznek. Ez most beigazolódott. Rendben volt a támadásunk és a védekezésünk is. Voltak néha igazán látványos támadásaink is. Gólpassz mutatónk is magáért beszél, hiszen 19-et osztottunk ki. Az eladott labdákat azonban sokallom, 15-öt volt ebből. Szeretném megköszönni a közönség biztatását. Az előző meccseken elég rosszul játszottunk, de így is megkaptuk a bizalmat, még egyszer köszönöm.

Andjelko Mandics, a Falco edzője: Gratulálok a Körmendnek. Sajnos sok hibát vétettünk, az első félidőben büntetőket, a másodikban tiszta dobásokat vétettünk el. Rövid a padunk, a 4-es poszton Willel és Timberlake-kel kísérletezek, Mitchell még fizikailag le van maradva, szóval nem egyszerű most a helyzetünk. Így is egy jó meccset tudtunk játszani és bízom benne, hogy a teli csarnokban minden szurkoló jól érezte magát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra