Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megégett a Falco Debrecenben

Első vereségét szenvedte el a csapat a bajnokságban.
-----

DEAC-Tungsram - Falco KC Szombathely 91-88 (29-19, 18-22, 21-20, 23-27)

Bajnokság, 12. forduló, Debrecen

Kapitány G., Tóth C., dr. Mészáros B. (Bodrogváry I: J.)

DEAC: Thames 17/15, Hagins 18/9, Drenovac 18/9, Aska 17, Kovács Á. 4. Cserék: Neuwirth -, Dzeletovics 17/9, Kerpel-Fronius -, Polyák -.

Falco KC Szombathely: Váradi 15/6, Somogyi 12/9 ,Benke 12/3, Kovács B. -,Keller 12. Cserék: Golomán 6, Clark 17/6, Barac 14/6.

Váradi Benedek szerezte az első kosarat a Tóth Ádámot nélkülöző DEAC ellen. Thames triplával válaszolt rá, de Aska is zsákolt egy látványosat. Somogyi duplája és Drenovac triplája jelentette a folytatást. Somogyi triplájával zárkóztak a vasiak, Benke büntetőivel pedig a vezetést is visszavették. A hazaiak azonban megrázták magukat, Drenovac zsákolását követően időt kértek a vendégek. Barac kosarával folytatódott a mérkőzés, Drenovac válaszolt rá. Clark is megszerezte első pontjait, de a debreceniek jobban kosaraztak ebben a periódusban. Dzeletovics dobott fontos triplát, majd a ráadás büntetőt is bedobta. Milos Konakov reklamálásért technikait kapott. Kovács Ákos duplájával nyílt tovább az olló, de a negyedet Hagins brutális triplája zárta. 29-19.

A folytatásban is a DEAC tartotta kézben a mérkőzést, Dzeletovics termelte a pontokat, míg a vasiakban Somogyi tartotta a lelket, de az olló nem zárult, nagyon elkapták a fonalat a hazaiak, akik a negyed elején már tizenkét ponttal vezettek. Benke és Clark kosaraival zárkózott a szombathelyi csapat, de mindkét oldalon sok volt a hiba. 36-28 volt a táblán, amikor Jorgosz Vovorasz időt kért. Drenovac dobta be egyik büntetőjét, majd egy hármast is behintett a légiós. Kovács Ákos duplája után már tizennéggyel vezetett a DEAC. Keller szerzett egy duplát, Golomán pedig zsákolt egy nagyot. Váradi triplájával egy 7-0-ás rohanást csináltak a vendégek. Debreceni időkérés következett. Thames hármasa pottyant a vasi gyűrűbe. Váradi és Benke pontjai következtek, de Dzeletovics is betalált. Somogyi triplája is ült, ez volt a negyed utolsó kosara. 47-41.

Clark zsákolásaival folytatta a felzárkózást a Falco. Thames remek hármasa nagyon jókor jött a hazaiknak. A szombathelyiek szemmel láthatóan rendezték soraikat, minden labdáért nagyon megküzdöttek. Hagins kapott technikait, a Falco pedig Keller zseniális zsákolásával egyenlített. Újabb debreceni tripla nyugtatta a hazai kedélyeket, ismét Thames talált be távolról. Barac dobott egy duplát, időt kértek a hazaiak. Kemény, feszült, harcias mérkőzés volt. Kosárváltást követően előbb 58-56, majd 61-56 is volt a táblán. A DEAC őrizte előnyét, Dzeletovics kosarával már ismét nyolccal vezettek. Váradi dobott egy triplát, nagyon kellett ez a szombathelyieknek, akik Perl Zoltánt nélkülözték betegség miatt. Thames is betalált távolról. 68-61.

Aska és Barac pontjaival folytatódott a mérkőzés, majd a folytatásban is ők termelték a pontokat. Benke triplájával 72-70-re zárkózott a Falco, Keller duplája pedig már egyenlítést ért. Aska villant a másik oldalon, Keller két büntetőt is kihagyott, maradt a debreceni előny. Hagins küzdött meg dupláért, Keller egészen zseniális kosárral válaszolt. Majd Aska ugrotta át a magyar válogatott centerét. 78-75 volt a táblán, amikor időt kért a Falco. Clark egyenlített, Golomán duplájával pedig a vezetést is megszerezték. Aska büntetőivel, Váradi pöcizésével folytatódott a mérkőzés. Somogyi adott zseniális gólpasszt Kellernek, gyönyörű alley-oop volt. Hagins szórt egy triplát, Somogyi pedig csak az egyik büntetőjét dobta be. Thames távolijával vette vissza a vezetést a DEAC, de Váradi is bedobott egy ziccert. De Dzelatovics is hármast dobott, Milos Konakov időt kért. Keller csak az egyik büntetőjét dobta be, időt kért a DEAC. Drenovac is csak egyik büntetőjét dobta be, a Falco is időt kért. A sárga-feketék nem tudtak ponmtot dobni, így a nagyot küzdő DEAC nyerte a találkozót.91-88 - tudósít a BB1.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra