Megégett a Falco Debrecenben

Első vereségét szenvedte el a csapat a bajnokságban.
-----

DEAC-Tungsram - Falco KC Szombathely 91-88 (29-19, 18-22, 21-20, 23-27)

Bajnokság, 12. forduló, Debrecen

Kapitány G., Tóth C., dr. Mészáros B. (Bodrogváry I: J.)

DEAC: Thames 17/15, Hagins 18/9, Drenovac 18/9, Aska 17, Kovács Á. 4. Cserék: Neuwirth -, Dzeletovics 17/9, Kerpel-Fronius -, Polyák -.

Falco KC Szombathely: Váradi 15/6, Somogyi 12/9 ,Benke 12/3, Kovács B. -,Keller 12. Cserék: Golomán 6, Clark 17/6, Barac 14/6.

Váradi Benedek szerezte az első kosarat a Tóth Ádámot nélkülöző DEAC ellen. Thames triplával válaszolt rá, de Aska is zsákolt egy látványosat. Somogyi duplája és Drenovac triplája jelentette a folytatást. Somogyi triplájával zárkóztak a vasiak, Benke büntetőivel pedig a vezetést is visszavették. A hazaiak azonban megrázták magukat, Drenovac zsákolását követően időt kértek a vendégek. Barac kosarával folytatódott a mérkőzés, Drenovac válaszolt rá. Clark is megszerezte első pontjait, de a debreceniek jobban kosaraztak ebben a periódusban. Dzeletovics dobott fontos triplát, majd a ráadás büntetőt is bedobta. Milos Konakov reklamálásért technikait kapott. Kovács Ákos duplájával nyílt tovább az olló, de a negyedet Hagins brutális triplája zárta. 29-19.

A folytatásban is a DEAC tartotta kézben a mérkőzést, Dzeletovics termelte a pontokat, míg a vasiakban Somogyi tartotta a lelket, de az olló nem zárult, nagyon elkapták a fonalat a hazaiak, akik a negyed elején már tizenkét ponttal vezettek. Benke és Clark kosaraival zárkózott a szombathelyi csapat, de mindkét oldalon sok volt a hiba. 36-28 volt a táblán, amikor Jorgosz Vovorasz időt kért. Drenovac dobta be egyik büntetőjét, majd egy hármast is behintett a légiós. Kovács Ákos duplája után már tizennéggyel vezetett a DEAC. Keller szerzett egy duplát, Golomán pedig zsákolt egy nagyot. Váradi triplájával egy 7-0-ás rohanást csináltak a vendégek. Debreceni időkérés következett. Thames hármasa pottyant a vasi gyűrűbe. Váradi és Benke pontjai következtek, de Dzeletovics is betalált. Somogyi triplája is ült, ez volt a negyed utolsó kosara. 47-41.

Clark zsákolásaival folytatta a felzárkózást a Falco. Thames remek hármasa nagyon jókor jött a hazaiknak. A szombathelyiek szemmel láthatóan rendezték soraikat, minden labdáért nagyon megküzdöttek. Hagins kapott technikait, a Falco pedig Keller zseniális zsákolásával egyenlített. Újabb debreceni tripla nyugtatta a hazai kedélyeket, ismét Thames talált be távolról. Barac dobott egy duplát, időt kértek a hazaiak. Kemény, feszült, harcias mérkőzés volt. Kosárváltást követően előbb 58-56, majd 61-56 is volt a táblán. A DEAC őrizte előnyét, Dzeletovics kosarával már ismét nyolccal vezettek. Váradi dobott egy triplát, nagyon kellett ez a szombathelyieknek, akik Perl Zoltánt nélkülözték betegség miatt. Thames is betalált távolról. 68-61.

Aska és Barac pontjaival folytatódott a mérkőzés, majd a folytatásban is ők termelték a pontokat. Benke triplájával 72-70-re zárkózott a Falco, Keller duplája pedig már egyenlítést ért. Aska villant a másik oldalon, Keller két büntetőt is kihagyott, maradt a debreceni előny. Hagins küzdött meg dupláért, Keller egészen zseniális kosárral válaszolt. Majd Aska ugrotta át a magyar válogatott centerét. 78-75 volt a táblán, amikor időt kért a Falco. Clark egyenlített, Golomán duplájával pedig a vezetést is megszerezték. Aska büntetőivel, Váradi pöcizésével folytatódott a mérkőzés. Somogyi adott zseniális gólpasszt Kellernek, gyönyörű alley-oop volt. Hagins szórt egy triplát, Somogyi pedig csak az egyik büntetőjét dobta be. Thames távolijával vette vissza a vezetést a DEAC, de Váradi is bedobott egy ziccert. De Dzelatovics is hármast dobott, Milos Konakov időt kért. Keller csak az egyik büntetőjét dobta be, időt kért a DEAC. Drenovac is csak egyik büntetőjét dobta be, a Falco is időt kért. A sárga-feketék nem tudtak ponmtot dobni, így a nagyot küzdő DEAC nyerte a találkozót.91-88 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!