Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még nem igazán kezdte el a bajnokságot a Falco

Vért izzadva, hosszabbításban győzte le a Szegedet.
Hirdetés
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák h.u.: 95-93 (20-19, 17-23, 15-20, 29-19, 14-12)

Bajnokság, 5. forduló

Szombathely, Arena Savaria

V.: Benczur T., Söjtöry T., Frányó P.

Falco: Anderson 19/6, Doktor 4, Benke 18/12, Bruinsma 13, Searcy 14, Csere: Váradi 8/3, Lake 7, Milosevics 10, Dancsecs 2,

Szeged: Kerpel-Fronius G. 12/6, Govens 15/3, Brown 15/9, Dzeletovics 17/9, Dickey 13, Csere: Keller 10/3, Mayer 2, Kerpel-Fronius B. 10/6, Olasz -,

A mérkőzés első kosarát a vendégcsapatból Dickey szerezte meg egy zsákolással. A hazaiaktól Benke betalált távolról, míg csapattársa Searcy sikeres közeli kísérleteket hajtott végre, ezt az ellenféltől Govens és Dzeletovics nem hagyta; így az állás az első negyed közepén 11-6 volt. Az első tíz perc végéig még Kerpel-Fronius talált be a hármasról, melyre Benke válaszolt triplával. A hazaiaktól Searcy és Lake volt aktív, míg a vendégektől Dzeletovics triplázott, így 20-19 lett az első negyed vége a hazaiak javára.

A második etap első pontjait Váradi szerezte, ezt követően pedig Milosevics, Brunisma és Váradi sikeresen betaláltak közelről, amire Brown és Govens közeli dobásokkal válaszolt, míg Kerpel-Fronius egy távoli sikeres találattal jelezte, hogy a Szeged komoly célokkal érkezett Szombathelyre. Brown sikeres közeli, majd távoli kísérleteivel és Kerpel-Fronius sikeres triplájának köszönhetően a vendégcsapat elkezdte átvenni az irányítást. Benke rázta meg magát, de jöttek Lake és Andersen pontjai is. A Szeged azonban ismét begyújtotta a rakétákat. Govens és Mayer talált be közelről, míg Kerpel-Fronius Balázs a hármasról, így a második etap végén 37-42 volt az eredményjelző táblán.

Falco-Szeged
Facebook
A szünet után Govens szerezte meg az első kosarat és ezzel adta meg az alaphangot. Egy ideig úgy tűnt, hogy a vendégcsapat ebben a negyedben el is döntheti a mérkőzést, csináltak egy 11-2-es futást 3 perc alatt, de aztán Anderson és Searcy kosarainak és Váradi triplájának köszönhetően megtörte lendületüket a Falco. Lake és Benke játéka is feljavult, míg a vendégektől Dzeletovics volt ellenállhatatlan. 52-62.

Az utolsó tíz percben Bruinsma szerezte meg az első pontokat, ezzel megkezdte a hazai csapat a felzárkózást. Az első három percben a hazaiaknak sikerült egy 8-0-át produkálni, többek között Anderson triplájának és Bruinsma kosarainak, két pontra jött vissza a Szombathely. Searcy nem sokkal később egyenlített, de erre Dzeletovics egy hármassal válaszolt. Benke egy sikeres közelivel megint egy pontra zárkóztatta csapatát. A csapatok ezt követően fej fej mellett haladtak. A negyed hajrájában Govens és Brown vállalt többet, de a hazaiaknál Milosevics és Anderson feljavult, így úgy tűnt egy huszáros hajrával megnyerik a vasiak a találkozót. Milosevics faultolt egyet az utolsó 10 másodpercben, ami miatt 3 büntetőt dobhatott Kerpel-Fronius Gáspár, a szegediek magyarja 81-81-re, azaz hosszabbításra mentette a találkozót.

A hosszabbítás elején Doktor és Anderson próbálta kezébe venni az irányítást, de erre Brown és Kerpel-Fronius Balázs válaszolt, így 87-88-ra ment a Szeged. Az utolsó két és fél percben fej fej mellett mentek a csapatok. Hihetetlenül izgalmas volt a vége. Fél perccel vége előtt Keller egyenlített 93-93-ra, de Brown faultja utánegyet Anderson hibátlanul büntetőzött.

A mérkőzést 95-93-ra a hazai csapat nyerte meg. Nagy dicséret jár a Szegednek is, közel voltak egy hatalmas bravúrhoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés