Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Magyar Kupa döntőben a Falco

Imponáló fölénnyel verték a sárga-feketék a Szolnokot.
-----

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 63-84 (15-23, 19-18, 12-23, 17-20)

Magyar Kupa, elődöntő

Budapest, Ludovika Aréna

Cziffra Cs. Zs., Tóth C., dr. Mészáros B.

Szolnoki Olajbányász: Warner 8, Kovács -, Rudner 4,Subotic 14/6, Cakarun 9. Cserék: Badzim 9/3, Pongó 2, Gibson 8/6, Zsiros 2, Juhos 5, Taiwo 2, Pallai -.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 15/6,Benke 19/6, Bruinsma 14/3, Barac 8, Keller 6. Cserék: Perl 17/9, Lake -, Anderson 5/3, Kovács B. -, Doktor -.

Benke Szilárd triplájával indult a mérkőzés, de ő szerezte a Falco második kosarát is, Keller duplája után már 7-1-re vezettek a vasiak, Benke újabb kosarát pedig már Gasper Potocnik időkérése követte. Badzim kosarával folytatódott a mérkőzés, Váradi a sarokból dobott egy triplát. Subotic villant egyet a Falco palánkja alatt, amit a másik oldalon Bruinsma tett meg, de őt faultolták, így büntetőből növelte tovább a szombathelyi pontok számát. Barac duplájával lett tíz közte, a légiós egy perccel később ismét betalált. 5-17. Perl újabb kosara után, időt kért a Szolnok. Gibson egy triplával köszönt be, Juhos büntetőzhetett, de csak egyet dobott be. Zárkózott az Olajbányász. Gibson újabb triplájával már tízen belülre is kerültek. Sok pontatlansággal tarkított, nagy rohanásba kezdtek a csapatok. Benke törte meg a hosszú szombathelyi gólcsendet, két büntetőt is bedobott. A negyed hajrájában Badzim dobott triplát, Váradi pedig egy remek tempót. 15-23.

Zsíros fifikás kosarával indult a második félidő, a másik oldalon Anderson hibázott. A vasiak jó védekezéssel korrigáltak, Bruinsma az ellentámadásból – faulttal együtt – értékesített egy dobást, a ráadás büntető viszont kihagyta. Warner remek egyéni megoldását követően született meg az újabb szolnoki kosár, Váraditól jött a válasz. Keller alley-oopja ugrasztotta talpra a vasi kispadot, de Warner és Badzim megrázta magát, hatra zárkóztak. Subotic remek kosara teljesen nyílttá tette az első félidőt. Keller kosarat dobott, Váradi technikait kapott. Óriási volt a feszültség. Bruinsma vitte be három szolnoki gyűrűjében és szerzett újabb pontokat, Subotic egy büntetőt értékesített a másik oldalon. Anderson első kosara egy hármas volt, 16 percet kellett rá várni. Gibson talált be, Perl két jó büntetővel válaszolt. Sok hiba borzolta a kedélyeket mindkét oldalon, Subotic viszont egy triplával rázta fel az övéit. A negyed utolsó kosarát Perl szerezte. 34-41.

Hasznos tanácsok
MKOSZ

Bruinsma szerezte a második félidő első kosarát, majd Benke talált be és a ráadás büntetőt is értékesített a Falco magyar válogatott játékosa. Pongó szerezte az első szolnoki kosarat, Perl azonban egy perc alatt két triplát is dobott, időt kért a Szolnok. Keller osztott ki egy sapkát, Subotic azonban triplát dobott. A negyed közepén 39-52 volt a táblán. Benke közelről szerzett újabb kosarat, Váradi közelije pedig tovább nyitotta az ollót. Tizennyolc pont volt a Falco előnye, amikor újra időt kért a Szolnok. Váradi tette közé a húszat, három perc volt hátra a negyedből. Warner és Subotic pontjaival jött be húsz alá az Olaj. A harmadik negyed utolsó percében Perl és Bruinsma is betalált, de Warner sem hibázott a vonalról 44-64.

Sok hibával kezdte az utolsó negyedet mindkét csapat, közel két percet kellett várni az első kosárra, Juhos szerezte. A Falco tudatosan lassította a játékot, minden támadásukat az utolsó másodpercekig kijátszották. Az Olajbányász derekasan küzdött. Teljesen szürreális volt, ami a pályán történt, minden második támadásban eladtak egy labdát. Perl Zoltán triplája után időt kért a Szolnoki Olajbányász, 50-69 volt a táblán. Rudner kosarával folytatódott a találkozó, Benke triplával válaszolt rá. Barac nyitotta huszonkettőre az ollót. A találkozó utolsó négy percére úgy fordultak a csapatok, hogy a lényegi kérdések már eldőltek. Váradi egy triplával “színezte tovább”. Cakarun a másik oldalon mutatta meg, hogy nem véletlenül a magyar mezőny egyik legjobb játékosa. A Falco jobban játszott, megérdemelten jutott be a vasárnapi fináléba.

Keller védekezik
MKOSZ

Gasper Okorn, Falco : Nincs jelentősége annak, hogy egy ponttal vagy húsz ponttal nyerünk egy elődöntőben. Ugyanannyit ér. Tisztában vagyok vele, hogy most mindenki győzelmet vár tőlünk vasárnap. Biztos vagyok benne, ha egy ilyen produkció után kikapunk vasárnap, akkor mindenki a legnagyobb lúzernek fog tartani minket. Nagyon jók voltunk, jól védekeztünk, fizikálisan erősek voltunk. Örülök, de boldog csak akkor leszek, ha vasárnap megnyerjük a serleget.

Gasper Potocnik, Szolnoki Olajbányász : Nagyon nagy különbség volt az erőben, jobban játszott a Falco, megérdemelten nyert. Gratulálok. Természetes, hogy csalódottak vagyunk, de ez a sport. A bronzmérkőzésig rendeznünk kell a sorainkat, arra kell koncentrálni, hogy megszerezzük az érmet. A jövőben magasabb szinten kell kosárlabdáznunk, mert ez a mai teljesítmény nem elfogadható. Mindegy, hogy ki vár ránk a bronzmeccsen. A Falcónak sok sikert kívánok a döntőre.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra