Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lehet, hogy a BL szereplés miatt idén nem tud bajnoki meccset játszani a Falco?

Minden a FIBA és az MKOSZ kezében van, de elég húzós szezon elé néz a csapat.
-----

Mehetnek nézők a Horváth Zoltán Emléktornára – örültünk még délelőtt –, az erről szóló sajtótájékoztatón azonban az is elhangzott, az októberben indulni készülő magyar bajnokság, illetve a Bajnokok Ligája (amelyen a Falco alanyi jogon főtáblás) lehet, hogy el sem indul, nem úgy indul el, januárban kezdődik, és millió variáció létezik még ezen kívül. Egyik sem jobb a másiknál, és még az is benne van a pakliban, hogy az a csapat, amely Magyarországot képviseli Európában, emiatt idehaza hátrányt szenved.

A mai sajtótájékoztatón Gráczer György ügyvezető beszélt az MKOSZ tájékoztatásáról, mely szerint a FIBA térfelén pattog a labda a bajnoki rajtot illetően - írja a BB1.hu .

Falco sajtótájékoztató
BB1.hu

„A FIBA-tól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a sorozat selejtezői után döntenek a Bajnokok Ligája lebonyolításáról. Ezután derül ki, hogy október közepén, vagy esetleg január elején indítják csak el a 2020-2021-es szezont. Az MKOSZ ennek tükrében két variációt vázolt fel a tegnapi tájékoztatásában. Amennyiben a Bajnokok Ligája rajtját januárra tolják, akkor szerda-szombat ritmusban lesznek a bajnoki mérkőzések december végéig. Ha időben kezdődik a BL, akkor egyáltalán nem lesznek hétközi bajnoki fordulók. A Falco azonban ebben az esetben nem tud pályára lépni azokon a hétvégéken, amikor hétköznap nemzetközi meccsünk van, hiszen a hazatérést követően nincs elég idő – a járványügyi előírásoknak megfelelően – elvégezni a két koronavírus-tesztet. Ezeket a találkozókat később kell pótolni, ami hatalmas hátrány lehet nekünk” – mondta Gráczer.

Ha a FIBA valóban megvárja a BL-selejtezők végét, akkor elképzelhető, hogy szeptember 25-én, vagy 26-án lesz csak sorsolása az október 3-án rajtoló magyar bajnokságnak.

Tóth Kálmán a sportbizottság elnöke azt mondta, egyáltalán nem haragszanak az MKOSZ-re, tudják, hogy mennyire nehéz helyzetben van a szövetség is, de az nem fordulhat elő, hogy a Falcót azért éri hátrány a honi pontvadászatban, mert az országot képviseli a Bajnokok Ligájában.

„A középszakasz kikerült a kiírásból, így arra sincs lehetőség, hogy ott esetleg utolérjük a többieket” – mondta.

Falco csarnok
BB1.hu

Itt tartunk jelenleg, hozzátéve: nem csak a FIBA és az MKOSZ, hanem a járvány kezében is van a csapat sorsa, akik arra készülve, hogy végig nézők előtt játszhatnak, közzétették saját járványügyi előírásaikat:

Az új koronavírus (COVID-19) okozta járvány terjedésének megakadályozását szolgáló járványügyi szabályok - melyek betartására minden tevékenység, így természetesen a sporttevékenység során is kiemelt figyelmet kell fordítani - a következők:

• Belépéskor kötelező a testhőmérséklet mérés! 37.5 fokos testhőmérséklet felett senki nem léphet be az Arena Savaria területére! A megváltott belépőjeggyel rendelkező szurkolóinknak ebben az esetben a belépőjegy árát visszatérítjük!

• Belépéskor kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő használata! Kérjük a mosdókban is a kihelyezett fertőtlenítő hatású kézmosók használatát!

• Belépés csakis maszkban engedélyezett, a maszkot a csarnokban töltött tartózkodás alatt végig kötelező viselni!

• Belépéskor a jegypénztárnál kérjük a 1,5 méteres távolság betartását!

• Betegek, vagy az alábbi tünetekkel rendelkezők nem léphetnek be a komplexumba: köhögés, nehézlégzés, légszomj, láz, hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás, ízérzés- vagy szaglászavar, émelygés, hányás, hasmenés.

• Aki az elmúlt 14 napban külföldön tartózkodott, kérjük ne jöjjön a mérkőzésre!

• A mérkőzés hivatalos résztvevői és a nézők között fizikai kontaktus nem megengedett! A játékosokkal való fizikai érintkezés tilos!

• A játéktérre és elzárt területekre belépni tilos!

Az intézkedések betartásával és betartatásával célunk, hogy a járványhelyzet ideje alatt is együtt tudjunk szurkolni kedvenc csapatunknak és a lehető legtovább tudjunk nyílt kapus meccseket szervezni! - írja a klub honlapja .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra