Kosárlabda: szerdán megnézheti az AEK Athént Szombathelyen

Megkezdődik a Falco idei BL menetelése.
-----

Ha nem is álomszerűen, hanem inkább elvárhatóan a hat válogatott játékost a soraiban tudható Falco KC a bajnokságban négy meccsből négy győzelemmel vezeti a hazai pontvadászatot, szerdán kiderül, hogy ez a hazai dominancia mire elég a nemzetközi porondon. Elkezdődnek a küzdelmek a Kosárlabda Bajnokok Ligájában is, ahol a szombathelyi csapat immár második éve alanyi jogon tagja a főtáblának.

Ez nemcsak a Falco, hanem a magyar kosárlabda elismerése is, a szombathelyiek pedig itt is szintet szeretnének lépni azzal, hogy tovább jutnak a csoportjukból, ami tavaly is csak egy győzelmen múlott.

A Falco az AEK Athén, a VEF Riga és a Nutribullet Treviso alkotta csoportból kísérli meg a továbblépést. Idén a Kosárlabda Bajnokok Ligája új szisztémában bonyolódik. A 32 csapat nyolc négyfős csoportba kerül, ahonnan az első automatikusan tovább jut a nyolcaddöntőbe. A csoport második és harmadik helyezettjei keresztjátékban oda-vissza vágós rendszerben juthatnak be a legjobb 16 csapat közé.

Jócskán láthat tehát európai szintű kosárlabdát a Falco szurkolótábora az arénában, elsőként szerdán este hat órától az AEK Athént. A csoportkör menetrendje a következő:

2021. okt. 06. (szerda) 18:00 Falco KC - AEK Athén

2021. okt. 20. (szerda) 18:00 VEF Riga - Falco KC

2021. nov. 03. (szerda) 18:00 Nutribullet Treviso - Falco KC

2021. nov. 17. (szerda) 18:00 Falco KC - Nutribullet Treviso

2021. dec. 14. (kedd) 18:30 AEK Athén - Falco KC

2021. dec. 22. (szerda) 20:00 Falco KC - VEG Riga

A holnapi meccs tudnivalói szurkolói szemszögből a következők: a Bajnokok Ligája szigorú pályarendszabályainak és COVID-protokolljának értelmében a kispadok a hazai bajnokságtól eltérően a túloldalon helyezkednek el, így az „E” illetve „F” mobil lelátók 8. illetve 9. sorai betolásra kerülnek, illetve az 1. és 2. sorban nem foglalhatnak helyet a nézők. Az itt elhelyezkedő bérletesek a vendég szektor előtt található „D” mobil lelátókon tudnak tetszőleges helyet választani a Bajnokok Ligája mérkőzéseire.

Megnéztük, mit lehet tudni az AEK Athénról (ők is sárga-feketék), illetve az idei csapatról. Nehéz lesz, a csapatban a görögök mellett amerikai, spanyol, szerb, kolumbiai, argentin légiósok találhatók, amúgy az AEK nyolcszoros görög bajnok, ötszörös görög kupagyőztes, szóval nem lesz egyszerű, szükség lesz a közönség támogatására. Tehát holnap hatra már csak ezért, de azért is érdemes kimenni az arénába, mert a királyi televízió „természetesen” nem közvetíti a meccset.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!