Kosárlabda rájátszás, negyeddöntő - Falco-Szeged 1:0

Bajnokesélyeshez méltó játékkal rukkoltak elő a sárga-feketék.
-----

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák 105-86 (25-29, 31-16, 31-25, 18-16)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. meccs

Szombathely, Savaria Arena

V.: Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Horváth Csongor Béla

Falco: Somogyi 17/6, Perl 23, Clark 11/3, Golomán 9/3, Keller 12/6. Cserék: Verasztó -, Benke 21/15, Hawkins 2, Barac 10, Sövegjártó -, Takács -.

Szeged: Persons 29/12, Balogh -, Cook 13/9, Bognár 4, Alston 8. Cserék: Davis 14/6, Polányi 3/3, Szatmári 2, Keller 5/3, Kerpel-Fronius 6, Filipovics 2, Mayer -.

Váradi Benedekkel a soraiban melegített a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata a Naturtex-SZTE-Szedeák elleni mérkőzésre a rájátszás negyeddöntőjének első összecsapásán. A két csapat három nyert meccsig játszik egymással.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Naturtex SZTE Szedeák
Benke a régi önmaga volt.
Mészáros D. Zsolt

Golomán közelijével indult a találkozó, amire Persons hamar válaszolni tudott, ám ezután Golomán egy triplát is a helyére küldött (5-2). Jól védekeztek a szombathelyiek, hosszú támadásokra kényszerült a Szeged, végül Perl ziccerére Bognártól jött két büntető (7-4). Bár közel tudott maradni a Szedeák, összességében jól őrizte az előnyét a Golomán és Perl húzta Falco (11-6). Clark óriási blokkolása után Somogyi dobott szép kosarat, Cooktól jött egy trojka a túloldalon. Sorban jöttek a kosarak mindkét oldalon, Persons is távolról talált be, ezzel háromra zárkóztak a vendégek, Somogyi viszont egy középtávolival is jelentkezett, ám Golomán eladott labdája után Persons faulttal együtt szerzett egy triplát (19-18). Hiába Somogyi büntetői, az ekkor 13 pontnál tartó Persons nagyon elkapta a fonalat, Cook ziccerével pedig fordítani tudott a Szedeák (21-22). Somogyi megint eredményes tudott lenni, de ezúttal Polányi saroktriplája akadt be. Ennek és a jó hajrának köszönhetően meg is őrizte az előnyét a vendég együttes a negyed végére. 25-29.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Naturtex SZTE Szedeák
Perl pedig csak a szokásos
Mészáros D. Zsolt

Jó összjáték után Barac közelije nyitotta a második etapot, Benke triplájával pedig már vissza is vette a vezetést a Szombathely (30-29). Elképesztő dobóformában nyitotta ezt a tíz percet a vasi csapat, két perc alatt tíz pontot dobtak a sárga-feketék, időt kért Simándi Árpád (35-31). Ez sem lassította le a hazaiakat, akik nem sokkal később már nyolc ponttal mentek, de mielőtt kétszámjegyűre hízott volna a különbség, Davis szerzett egy közelit (43-37). A vendégek légiósa ezután egy gyorsindítást is végig vitt, majd Golomán tört be az üres területre (45-39). Clark is hozzá tudott tenni kettőt, de Davis erre is válaszolt, ezúttal triplát szerzett, időt kért Milos Konakov (47-42). Jót tett a kis szünet a hazaiaknak, hiszen ezután egy 5-0-ás etapot eresztettek, így tízre hízott az előnyük másfél perccel a félidő vége előtt (52-42). A hátralevő időben érdemi változás nem történt, tizenegy pontos hazai vezetéssel mentek nagyszünetre a felek. 56-45.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Naturtex SZTE Szedeák
Golomán az egek ura
Mészáros D. Zsolt

A fordulás után Keller rámolt be egy távolit, majd Perl ütött be egy sportszerűtlen hibát, Davis mindkét büntetőjét értékesítette, Perl a túloldalon javította a hibáját (61-47). Davis és Alston kosaraival feljött tízre a Szeged, ám erre villámgyors öt ponttal reagált a Szombathely (66-51). Benke eredményesen kosárlabdázott ezekben a percekben, az ő vezérletével pedig el is ment tizennyolccal a Falco (71-53). Hiába kért időt Simándi Árpád, Benke újabb pontokat szerzett, ezzel meglett a húsz is közte, igaz, az ezt követő támadásból azonnal dobott egy triplát a Szeged (73-56). Újra egy fokozattal feljebb kapcsoltak a sárga-feketék, megint elmentek húsz ponttal, ami három híján meg is maradt a záró negyedre. 87-70.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Naturtex SZTE Szedeák
Clark egészen otthon van már ebben a csapatban
Mészáros D. Zsolt

Az utolsó etap elején Somogyi zsákolt, majd Benkétől jött egy távoli tripla, ezzel megint elment hússzal a Szombathely, egyre inkább eldőlni látszott a találkozó. A Szedeák próbálkozott becsülettel, de innen a hazaiak már nem engedték ki a kezükből a győzelmet, így behúzták az első találkozót. 105-86. A párharc állása: 1-0 a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely javára- tudósít a BB1.hu . Galériánkban még rengeteg képet talál, ha erre rákattint.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Naturtex SZTE Szedeák
Somogyi jól helyettesítette Váradit
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!