Kosárlabda rájátszás: Falco-Honvéd 1:0

Nagyon elverték a fővárosiakat a sárga-feketék.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Budapesti Honvéd Sportegyesület 102-60 (25-19, 27-12, 29-15, 21-14)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Szombathely, Aréna Savaria

Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Jakab László Imre, Szilágyi Bálint (Hoffmann Gergely)

Falco: Pot 17/9, Tanoh Dez 3, Benke 13/6, Tiby 12/3, Krivacevic 8. Csere: Perl 21/3, Keller 11, Jordano 8/6, Kovács B. 7/3, Pongó 2.

Honvéd: Djokovics 5/3, Reizinger -, Wesson Jr. 10/6, Henry 14/3, Peringer 2. Csere: Simon K. 11/9, Filipovic 9, Hajdú 3/3, Bazsó 2, Brown 2, Kopácsi 2.

Szombathelyen találkozott a negyeddöntő első mérkőzésén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a Budapesti Honvéd SE.

Falco KC - Honvéd
Falco KC - Honvéd
Mészáros D. Zsolt

Tiby és Pot triplát, Benke duplát dobott, közte csak Henry egy büntetője volt jó a másik oldalon. Nyolcra nőtt a különbség, de 11-3 után a Honvéd is magasabb fokozatba kapcsolt, és majdnem teljesen ledolgozta hátrányát (13-10). Egy kosáron kívül lépett a Falco, de Simon trojkájával ismét ott volt ellenfele sarkában a Honvéd, amely Henry büntetőivel egyenlített (17-17). Perl betalált, a Honvéd pedig ismét többet hibázott támadásban, így Keller büntetőivel tovább nőtt a különbség (21-17). Rendre lejöttek a vendégek triplái, és a palánk alatt sem tudott mit kezdeni a Honvéd a Falco védekezésével. Brown szépített, de a dudaszó előtt még Perl is dobott egy akciógólt (25-19).

Falco KC - Honvéd
Falco KC - Honvéd
Mészáros D. Zsolt

Kovács egy triplával indította a második negyedet, majd Perl verte meg védőjét, zsákolását pedig rögtön egy Honvéd-időkérés követte (30-19). A folytatásban is a Falco diktálta a tempót, büntetőből, akcióból és gyorsindításból is eredményes volt, míg a Honvéd nem találta a rést a hazai védelmen – három és fél perc után Simon törte meg a vendég pontcsendet (37-21). Djokovics remek tripláját Perl gyors válasza követte, Henry befordulása után aztán időt kértek a kicsit megtorpanó házigazdák (39-26). Pot laza triplája a gyűrűben kötött ki, majd egy kettese is célba ért, amire Simon újabb hármassal válaszolt. Pot újabb hármast vállalt, ezzel lett meg a közte húsz (49-29). Három Falco-büntető is kimaradt a félidei hajrában, így már alig változott a különbség (52-31).

Falco KC - Honvéd
Falco KC - Honvéd
Mészáros D. Zsolt

Filipovic közelijére két Benke-tripla érkezett, majd Wesson is kintről dobott pontosan. Tiby büntetői ültek, majd ugyanő akcióból is eredményes volt, és újabb büntetőjét tette helyre. Nem sokkal később Benke futotta le védőit, ziccerével pedig meglett a közte harminc (66-36). Henry hármasát Falco-pontok követték, nőtt a különbség. A harmadik negyed utolsó percét Perl triplája nyitotta, Krivacevic duplája zárta – Perl passzából (81-46).

Falco KC - Honvéd
Falco KC - Honvéd
Mészáros D. Zsolt

Lényegi kérdés nem maradt az utolsó negyedre, ez a játék ritmusán is érződött. Jordano nagyon messziről, gyakorlatilag felugrás nélkül dobott hármast. Az utolsó negyed közepéhez érve már csak hét pont hiányzott a százhoz a Falcónak. Jordanót senki sem támadta, körülnézett, majd passz helyett inkább értékesítette az újabb tripláját. Ezt követően Krivacevic tett vissza egy támadó-lepattanót, aztán végül Pot büntetőivel lett meg a száz pont. A vége 102-60 - tudósít a BB1. Nézzék meg galériánkat a képre kattintva.

Falco KC - Honvéd
Falco KC - Honvéd
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!