Kosárlabda bajnoki döntő: következik a harmadik felvonás

Kedden a Savaria Arénában újra az lesz a kérdés, a Falco vagy a Körmend kerül lépéselőnybe.
-----

Kedden este fél hétkor megkezdődik a kosárlabda bajnokság döntőjének harmadik mérkőzése a Savaria Arénában a Falco és a Körmend csapatai között. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó sorozat jelenleg 1:1-re áll, mindkét csapat hozta a hazaiját, a sorminta alapján tehát Falco győzelmet várhatnánk biztosan, a helyzet azonban nem ilyen egyszerű.

Amit az eddigi két meccsen láttunk, az bizonyos szempontból több és kevesebb is volt két egyszerű kosárlabda meccsnél, már-már öldöklő küzdelemmel a pályán, és olyan elképesztő hibákkal, amelyek ilyen szinten egyáltalán nem fordulhatnának elő, és mégis előfordulnak. Éppen ezért jelenleg úgy tűnik, hogy bár a Falco alapjáraton sokkal erősebb csapat, a végén mégis az fog győzni, aki kevesebbet hibázik.

Küzdelem, az van.
Mészáros D. Zsolt

Ahogyan a Körmend megnyerte Egyenlített a Körmend, folytatás kedden, Szombathelyen June 18. 17:32 a legutóbbi meccset – Ferencz utolsó másodperces triplája – az a piros-feketéknek óriási lelki löketet adhat, míg viszont a Falcót a mélybe taszíthatja. A szombathelyiek egyébként sem játszanak jól, sőt, bűnrosszul játszanak, nagyon messze az őszi formájuktól, amivel nem lenne kérdéses a győztes kiléte, így viszont mégis az. Ezért van az, hogy a holnapi meccs is abszolút kétesélyes.

Konakov mester szerint legutóbb „egy nagyon jó meccset játszottunk igazi döntőhöz méltó, 3 negyeden keresztül azt gondolom teljesen kontroláltuk a mérkőzést de nem tudtuk azt befejezni. Nagyon rosszul dobtuk a hárompontosokat emellett sok ziccert is hibáztunk, ezen mindenképpen javítanunk kell. Ez a döntő itt már nagyon kis dolgokon múlik a győzelem. Egy-egy az állás két győzelem kell még a bajnoki győzelemhez, megyünk tovább.”

Innen is lehet nézni, de onnan is, hogy a végén miért nem faultolt a csapata megakadályozandó a sorsdöntő triplát, illetve onnan is, amikor volt alkalma nagyobb előnyt kiépíteni, akkor azt miért nem tette meg. Zavarokat látunk a csapat körül, elsősorban lelkieket, a játékosok ugyanis minden önbizalom nélkül lépnek pályára, anélkül pedig – mint látszik – nem megy.

A közönség is megérdemelné.
Mészáros D. Zsolt

Ezzel szemben a Körmend minden lelki teher nélkül játszik, így Constantinides edző is megtehette, hogy nem is igazán a meccsről beszélt: „Gratulálok a Falcónak nagyon jó meccset játszottunk, de ha megengedik, ma nem a meccsről beszélnék. Ez egy nagyon nehéz helyzet most a csapatnak hisz egy, a klubhoz és a játékosokhoz közel álló személyt vesztettünk el. Ezt a győzelmet Tominak és a családjának ajánljuk.”

Innen nézvést az az egy kérdés maradt holnapra, a Falco melyik arcát mutatja, képes lesz-e a fásultságán túllépni, és végre úgy játszani, ahogyan valóban tud, hiszen ősszel megmutatta. A szombathelyi publikum is megérdemelne egy ilyen teljesítményt, de, hogy megkapja-e, az holnap az Arénában kiderül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!