Kosáristen szereti Vas megyét

A Falco és a Körmend is a bajnokság elődöntőjében, ráadásnak mindkettejük szerdai meccsét közvetíti az M4 Sport.
-----

Mint arról beszámoltunk, a Falco KC bajnoki címvédő csapata a rájátszás első körében, az elődöntőbe jutásért viszonylag simán, 3:1-re nyert a SZEDEÁK ellen, és ezzel bejutott a bajnokság elődöntőjébe, ahol az Alba lesz az ellenfele.

A döntőbe jutás ezúttal és most is három nyert mérkőzéssel abszolválható, és az alap-, illetve a középszakasz megnyerése után és miatt a sárga-feketék lesznek pályaelőnyben ebben a párharcban is (mint ahogyan a döntőben ugyanígy, bárki is lesz ott az ellenfelük. Bár odáig el is kell jutni, ami nem lesz sétagalopp az egyre inkább formába lendülő fehérváriak ellen.

Viszont a döntőben a Falco a Körmenddel is találkozhat, így megismétlődhet a három évvel ezelőtti döntő (egy esztendő a járvány miatt kimaradt, két éve nem hirdettek emiatt bajnokot). Ehhez azonban a Körmendnek is el kell jutnia oda, neki azonban a Kecskemét jelenti a következő akadályt.

Az Egis az Oroszlányt verte az elődöntőben döccenős kezdés (vereség hazai pályán) után egészen simán a Falcóhoz hasonlóan 3:1-re, míg a Kecskemét a bajnokság legnagyobb meglepetését okozva a Szolnokot búcsúztatta, azaz tehát ebből fakadóan a Körmend dolga sem lesz egyszerű ellenük.

Ennél bővebb esélylatolgatásba most nem érdemes belemenni, a kosárlabda szerelmeseinek addig is ide tesszük az elődöntő menetrendjét a tervezett televíziós közvetítésekkel együtt, amiből szerdán indításnak mindjárt kettő is lesz. Előbb a Körmend, aztán a Falco kerül képernyőre, mindkettő hazai pályáról, azaz, Vas megye letarolja a „királyi” televíziót, legalábbis annak sportos részlegét.

De nézzük a részleteket:

1. mérkőzés: 2022.június 1. szerda

17:45 Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – M4 Sport

19:45 Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Alba Fehérvár – M4 Sport

2. mérkőzés: 2022.június 4. szombat

15:00 Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend – M4 Sport

18:00 Alba Fehérvár – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

3. mérkőzés: 2022.június 7. kedd

18:00 Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

18:00 Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Alba Fehérvár – M4 Sport

Ha szükséges:

4. mérkőzés: 2022.június 10. péntek

18:00 Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend

18:00 Alba Fehérvár – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – M4 Sport

5. mérkőzés: 2022.június 12. vasárnap

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Alba Fehérvár

(később jelölik ki, hogy melyik mérkőzést közvetítik)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!