Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Koronavírus: pozitív eset a Falcónál

A teljes csapat karanténba került, de a hét végén akár játszhatnak is.
-----

Hivatalos honlapján jelentette be a Falco KC Szombathely, hogy egyik játékosának teszteredménye pozitív lett, így a teljes csapat karanténba került.

„A múlt heti, oroszországi utazásról hazatérve a küldöttség összes tagjának két PCR-tesztet kellett elvégeznie, hogy mentesüljön a hazaérkezés után kötelező 10 napos karantén alól. Az első mintavétel rögtön a leszállás után, csütörtökön a reptéren megtörtént. A teszt eredménye mindenkinél negatív eredményeket mutatott. A második teszt levételére szombat reggel került sor, melynek eredményeit vasárnap délután kapta meg a csapat, ott derült ki, hogy az egyik játékos pozitív lett.

falcokc.com

A játékos a pozitív eredmény ellenére jól érzi magát, teljesen tünetmentes. Minden játékos és stábtag első számú kontaktnak számít a járványügyi rendelkezések értelmében, így 10 napos karantén vár a csapatra. A COVID-19 betegséggel összefüggő járványügyi megfigyelés esetén alkalmazandó egyes szabályokról szóló 409/2020. (VIII.30.) Korm. rendelet szerint, csapatunknak lehetősége van 2 teszt elvégzésére, hogy mentesüljön a karantén alól” – írják közleményükben a vasiak, akik abban reménykednek, hogy hétvégén már ismét játszani tudnak: „Az újabb teszteket kedden és csütörtökön fogjuk elvégezni, és akik mindkét alkalommal negatív eredményt produkálnak, elhagyhatják a karantént, és újra edzésbe állhatnak.”

A leírtak alapján a szerdai, Kecskemét elleni találkozó elmarad, a szombati Pécs elleni bajnoki mérkőzés a csütörtöki teszteredmények megérkezésének időpontjától függ.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!