Kiütötte a Falco az Oroszlányt

A végére teljesen elfogytak a vendégek, a bajnok 100 pont fölé jutott.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – MVM-OSE Lions 104-70 (24-20, 21-19, 24-20, 35-11)

Bajnokság 9. forduló

Szombathely, Aréna Savaria

V.: Benczur Tamás, Farkas Gábor, Jankovics Viktor Zsolt (Fekete László)

Falco: Pot 14, Kovács B. 13/3, Brown 10/6, Tiby 7/3, Keller 7. Csere: Perl 18, Cowels 16/9, Barac 14, Krivacsevics 5, Takács Zs. -, Sövegjártó -.

OSE: Ruják 6, Szabadfi -, Barnjak 8/6, Calloway 15/9, Krestinin 6. Csere: Dimitrijevics 16/9, Carev 10/3, Illés M. 7/6, Dorogi 2, Mucza T. -.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely egy BL-vereséggel, míg az MVM-OSE Lions a Szolnok legyőzésével hangolt hét közben a szombati, A-csoportos összecsapásukra.

Falco KC - OSE Lions 2022
Cowels varázsol
Mészáros D. Zsolt

Kovács kettesével indult a meccs, Ruják azonnal válaszolt, majd két perc csend után ismét Kovács értékesített egy ziccert. Tiby triplája is célba ért, amire Dorogi kettese érkezett. Ezt követően viszont ismét sorban szállította a pontokat a Falco, így a negyed közepére már a tízet is átlépte a különbség (15-4). Megrázta magát az OSE, 20-14-nél Dimitrijevicstől érkezett egy tripla, amivel ismét egyetlen támadásnyi volt a különbség a felek között. Krivacsevics kettesét ezúttal Barnjak hármasa követte – 24-20 az első negyed.

Falco KC - OSE Lions 2022
Perl a szokásos
Mészáros D. Zsolt

Barac volt eredményes közelről, Calloway és Illés viszont távolról célzott jól – 26-26-nál időt kért a Falco. A rövid szünet a Falcót frissítette fel jobban: Pot előbb egy kettest, majd egy gólpasszt jegyzett – utóbbit Kovács váltotta három pontra (31-26). Pot pillanatai következtek, újabb három pont került a neve mellé, a Falco pedig hattal vezetett. Sőt, Brown triplája után már a kilenc is megvolt közte. Innen négyet ledolgozott az OSE, de kis idő múlva már tízzel ment a Falco (45-35). Calloway egy triplát értékesített, és még egy büntetőt is bedobott: 45-39-re vezetett a Szombathely húsz perc után.

Falco KC - OSE Lions 2022
Krivacevic is hasznosan szállt be
Mészáros D. Zsolt

Pot egy kettest, Cowels egy triplát és egy duplát jegyzett, így 7-0-val kezdte a második félidőt a Falco – másfél perc után időt kértek a vendégek. Calloway távolija ült, tíz ponton tartotta magát az OSE. A tizennégyet is elérték a csapatok, nem nagyon tudta ekkortájt fékezni ellenfelét az OSE. Kicsivel később is visszaállt a tizennégy pontos különbség (66-52). Innen indította harmadik negyedbeli hajráját az OSE, amely 66-59-nél járt legközelebb ellenfeléhez. A negyed végén három Falco-pont került még fel a táblára (69-59).

Falco KC - OSE Lions 2022
Tiby mindig nagyot küzd
Mészáros D. Zsolt

Barnjak révén került tízen belülre az Oroszlány, de Brown is kintről dobott kosarat, Pot duplája után pedig már időt is kértek a vendégek (77-64). Pot egyik büntetője volt csak jó, de Kovács révén így is tovább nőtt a különbség, Barac és Brown találata pedig már éppen húsz pontnyi fórt jelentett (84-64), amire Barac még rátett kettőt. Az utolsó negyed közepén jártunk ekkor, amelynek első öt percét a Falco 17-5-ös mutatóval hozta, gyakorlatilag eldöntve ezzel a találkozót. Ráadásul a következő támadásokat is csak a Falco fejezte be ponttal, így már harminc közelében is járt a különbség, amit Tiby kettesével el is értek (97-67). A dudaszóig még 34-re tornázta a különbséget a házigazda: 104-70 lett a vége - tudósít a BB1.hu - a képekre kattintva nézheti meg galériánkat.

Falco KC - OSE Lions 2022
Brown igyekszik
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!