Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiütötte a Falco a Szolnokot, 1:1 a döntő állása

Cakarun kiállítása után szétestek a piros-feketék.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olajbányász 99-73 (24-23, 28-17, 31-14, 16-19)

Döntő, 2. mérkőzés

Aréna Savaria, Szombathely

Földházi T. P., Cziffra Csaba Zs., Tőzsér D. K. (dr. Gincsai J. P.)

Falco: Anderson 12/6, Váradi 17/12, Benke 16/6, Bruinsma 15, Keller 10: Cserék: Perl 20/6, Barac 7, Doktor 2, Kovács B. -, Sövegjártó -, Dancsecs -.

Szolnok: Warner 13/6, Kovács 2, Badzim 15/9, Cakuran 2, Subotic 10/3. Cserék: Pongó 7/3, Taiwo 2, Juhos 10, Zsiros 3/3, Rudner -, Gibson 5/3, Pallai 2. Kiállítva: Cakarun

Benke Szilárd szerezte az első kosarat a bajnoki döntő második összecsapásán. Két büntetőt is bedobott. Cakarun a palánk alól válaszolt rá, a másik alatt viszont már Keller villant. Badzim egyenlített. Váradi rossz triplája után, Warner kosarával vették át a vezetést a vendégek. Anderson rázta meg magát, bravúrkosarat dobott a légiós. Warner ismét betalált, ezúttal a sarokból. Benke óriásit zsákolt és egy plusz büntetőt is dobhatott, mert Cakarun faultolta.

Falco - Szolnok 2021
Végre nézők, végre hangosak
Mészáros D. Zsolt

11-11-nél került összetűzésbe Cakarun és Váradi, aminek végén a Falco játékosa a földre került. A játékvezetők hosszas videózás után Váradinak technikait adtak, Cakarunt kiállították. Subotic és Váradi triplájával folytatódott a mérkőzés.

Falco - Szolnok 2021
A kiállítás előtt
Mészáros D. Zsolt

Kapkodóvá vált mindkét csapat játéka, rontott dobások, elhibázott büntetők. Benke rázta meg magát: egy büntetőt és egy ziccert is bedobott. Időt kértek a vendégek. Pongó egy triplával egyenlített, a másik oldalon Keller hibázott. Perl büntetőivel és Bruinsma kosaraival folytatódott a találkozó. Warner triplája nagyon jókor jött az Olajnak, sőt, az utolsó kosarat is a vendégek szerezték. Juhos talált be. 24-23. Benke triplájával folytatódott a mérkőzés, 11 pontnál járt a Falco kosarasa. Bruinsma büntetőkből volt eredményes, négy ponttal vezettek a sárga-feketék. Perl és Kovács is két pontot szerzett. Szoros, izgalmas, feszült volt a találkozó. Brunisma kosarára Juhos válaszolt, mindketten a palánk alól találtak be. Perl Zoltán “verte meg” a teljes szolnoki védelmet, remek kosarat dobott. Warner is megrázta magát, egy támadáson belül három pontot is szerzett. Subotic is úgy szerzett kosarat, hogy közben faultolták, de ő nem dobta be a ráadás büntetőt. Hibáztak a szombathelyiek is, így Badzim triplájával átvette a vezetést az Olajbányász. Anderson egyenlített, és az ő triplával is vették vissza a vezetést a vasiak. Badzim büntetőzött hibátlanul, de az Olaj nem tudta tartani Perlt, aki ismét egy egyéni akció végén szerzett kosarat, majd büntetőkből is betalált és azzal a lendülettel egy triplát is dobott. Adott egy zseniális passzt is, azt Váradi értékesítette. Az első félidő csattanója Keller Ákosé volt, triplát dobott. 52-40.

Falco - Szolnok 2021
Végre Anderson is pörgött
Mészáros D. Zsolt

Keller zsákolásával indult a második félidő. Váradi és Badzim is triplát dobott, majd Bruinsma is betalált. Váradi önkívületben játszott, újabb tripláját követően időt is kértek a vendégek. Bruinmsa tette közé a húszat. Subotic büntetőivel zárkóztak a vendégek, de azonnal érkezett az újabb szombathelyi tripla. Váradi újabb triplát dobott, eldőlni látszott a mérkőzés. Anderson kosarát követően Gasper Potocnik időt kért. Bruinsma hatalmas zsákolással ugrasztotta talpra a hazai szurkolókat. Barac és Váradi duplájával harminc környékére nőtt a hazai előny. Gibson hármasa rázta fel a piros-feketéket és Pongó is betalál. A Falcónak azonban minden sikerült, Perl a sarokból talált be. 83-54. Barac büntetőjével nőtt harmincra a különbség a két csapat között. Az összes lényegi kérdés eldőlt már erre. A Szolnok minden igyekezete ellenére nem tudott változtatni a játék képén, míg a vasiak már félgőzzel is őrizték magabiztos előnyüket. Gasper Okorn a fiataloknak is lehetőséget adott, de a másik oldalon Pallai is pályára került. Ez az este a szombathelyiekről szólt, megérdemelten nyertek. A párharc állása 1-1, folytatás pénteken.

Sok további kép erre kattintva.

Falco - Szolnok 2021
Benke zsák előtt
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra