Kikapott Sopronban a Falco

A végére elfogytak a sárga-feketék.
-----

Sopron KC - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 90-83 (21-26, 23-22, 16-20, 30-15)

Bajnokság, 17. forduló

Sopron, Novomatic Aréna

V.: Benczur Tamás, Fodor Attila, Györfy Rúben (Bognár Tibor)

Sopron: McGill 19/9, Myers 20/9, Ford 9/3, Sitku -, Montgomery 19. Cserék: Halász -, Fazekas 2, Takács 3/3, Borisov 16/12, Werner 2.

Szombathely: Somogyi 21/9, Benke 17/9, Clark 14/3, Golomán 6, Keller 7. Cserék: Verasztó 2, Perl 10, Kovács -, Barac 6.

Váradi Benedek nélkül lépett pályára a remek formában levő Sopron otthonában a Falco.

Közel egy perc után egy Golomán-Keller összjátékkal megszületett az első kosár a találkozón, kisvártatva pedig Clark süllyesztett el egy triplát (0-5). McGill is távolról volt eredményes, majd Montgomery csinált egy 2+1-es akciót, ezzel pedig átvette a vezetést a Sopron (6-5). Felváltva jöttek a kosarak mindkét oldalon, jól bekezdtek a csapatok (11-11). Egy jobb periódussal megint kezdtek ellépni a vendégek, Benke középtávolija után öttel húztak el, Montgomery viszont azonnal válaszolni tudott, igaz, erre Clark 2+1-ese érkezett (13-19). Ritmust váltott az SKC, pillanatok alatt egyenlített, Milos Konakov időt kért (19-19). A hátralevő két percben jobban fejezte be az akcióit a Szombathely, így előnnyel zárhatta az első negyedet. 21-26.

Verasztó büntetői, majd Werner zsákolása, azaz fiatal magyarok kosarai nyitották a második felvonást, melyeket újabb pontok követtek mindkét oldalon (25-30). Ford célzott pontosan a sarokból, feljött kettőre a Sopron, ám Barac négyre növelte a különbséget (28-32). Percekig megragadtak a felek négypontos Falco-vezetésnél, 35-39-cel fordultak a félidő utolsó négy percére a csapatok. Erről a helyzetről végül a sárga-feketék tudtak elmozdulni, akik kiépítettek egy nyolcpontos előnyt is, elsősorban Somogyi és Golomán pontjainak köszönhetően (35-43). Sokáig úgy tűnt, hogy ez kitart a nagyszünetig, ám sikerült váltania a soproniaknak, akik mínusz ötnél labdát szereztek, ráadásul Perl is kapott egy technikai hibát, aminek köszönhetően feljött egylabdás különbségre a hazai alakulat (44-47). A végén még Perl dobhatott két büntetőt, amiből egy ment be, 44-48-cal zárult az első félidő.

Perl, Keller, majd Takács talált be a fordulás után, két és fél percet követően maradt a közte négy (47-51). Innen 6-0-t ment a Falco, ezzel pedig a találkozón először közte tíz volt (47-57). Erre még rájött Somogyi három büntetője, amire hiába jött Montgomery két pontja, a fiatal magyar újabb két egypontost értékesített (49-62). Sikerült bejönnie tíz alá a soproniaknak, időt is kért Milos Konakov (55-62). Tovább nyomtak a hazaiak, Montgomery tarthatatlan volt ezekben a percekben, villámgyorsan négyre olvadt a szombathelyi előny (58-62). Változtattak a játékukon a vasiak és a negyed végéig nyolcpontos vezetést építettek ki. 60-68.

McGill találta meg a rést a szombathelyi védelmen, Benke szinte őt lemásolva fejezte be az akciót a visszatámadásnál (62-70). Egy-egy kosár után Borisov dobott egy hármast, feljött ötre a Sopron, ráadásul Myers is kosarat szerzett (69-72). Barac forgatta be az emberét, Borisov viszont megint jól triplázott (72-74). Golomán távolija lejött és bár Myers az egyenlítésért dobhatott, mindkét büntetőjét kihagyta. Újabb lehetőség adódott a hazaiak előtt, ezzel viszont már élni tudtak, ugyanis Borisov trojkája beakadt, öt perccel a vége előtt átvette a vezetést az SKC (75-74). Óriásit küzdöttek a soproniak, különösképpen Ford, aki több támadólepattanót is visszaszedett, két pont lett a jutalma (77-74). Benke lélektanilag fontos triplát dobott, újra döntetlen volt az állás (77-77). Myers szerzett kosarat, majd eladta a labdát a Falco, kettő és fél perc volt hátra. A labdabirtoklásból újra Myers vétette észre magát, ezúttal egy trojkát süllyesztett el (82-77). Benke óriási hármast dobott, abszolút nyílt végjáték előtt álltak a csapatok (82-80). Myers egyszerűen tarthatatlan volt, újabb kosarat szerzett, Keller próbálkozása pedig lejött a túloldalon (84-80). Borisov lépett elő megint egy újabb hárompontossal, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. Az SKC ezzel a sikerével már zsinórban nyolc győzelemnél jár. 90-83 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!