Kikapott az Albától a Falco

Későn ébredtek a sárga-feketék.
-----

Falco KC Szombathely - Alba Fehérvár 91-93 (27-30, 23-22, 17-30, 24-11)

Bajnokság, 15. forduló

Szombathely, Savaria Arena

V.: Cziffra Cs., Török R., Minár L. (dr. Gincsai J.)

Falco: Váradi 6, Somogyi 10, Benke 24/12, Golomán 13, Keller 15. Cserék: Perl 10, Clark 4, Barac 9, Kovács -.

Alba: Vojvoda 13/3, Smith 6, Lukács 8, Fakuade 14/3, Szabó 13/3. Cserék: Stark 24/15, Pongó 5/3, Takács Mi. -, Laksa 2, Omenaka 8.

Váradi duplájára Fakuade triplával válaszolt, hamar beköszönt mindkét csapat, majd kisvártatva Lukács zsákolt, az Alba kezdte jobban a találkozót (2-5). Keller tett vissza egy támadólepattanót, majd Benke fejezett be egy gyorsindítást, fordított a Falco (6-5). Nem a kőkemény védekezésről szóltak az első percek, sok könnyű befejezés is benne volt a repertoárban, négy perc játék után 10-7-re ment a Szombathely. Lukács és Vojvoda kosaraival újfent visszavette a vezetést az Alba, de Golomán azonnal zsákolt egyet, fej-fej mellett haladtak a csapatok (12-11). Egy kicsit megtorpantak elől a fehérváriak, amit Matthias Zollner is megérzett és időt kért (14-11). Jót tett a vendégeknek a kis szünet, Vojvoda nagyon távoli hármasával újra náluk volt az előny, ráadásul egy perccel a negyed vége előtt egy kicsit el is tudtak távolodni a sárga-feketéktől (21-25). A támadólepattanókat is jól szedték a kék-mezesek, már hét ponttal is vezettek, de jól hajrázott a Falco. 27-30.

A második felvonásban már a védekezés is nagyobb szerepet kapott, több, mint egy percig nem esett kosár, majd négy pont is jött a vendégektől, időt kért Milos Konakov (27-34). Közel három perc után meglett az első szombathelyi kosár is ebben a negyedben, visszajöttek kettőre a hazaiak (34-36). Váradi zsákolása az egyenlítést jelentette, kezdődhetett minden elölről (38-38). Innen megint sikerült újítania az Albának, egy 6-0-ás futással kezdtek megint ellépni a hazaiaktól (38-44). Vojvoda is hozzátett kettőt, ám Barac kétszer betalált a túloldalon (42-46). Hiába kértek időt a vendégek, Barac a hátára vette a Falcót és kiegyenlített. Úgy tűnt, hogy egállal mennek félidőre a csapatok, de Szabó még beletette a gyűrűbe a labdát az idő lejárta előtt, így megmaradt az Alba előnye. 50-52.

Egy szép összjáték után Keller egyenlített a fordulás után, Vojvoda válaszolt. Futószalagon jöttek a pontok mindkét oldalon, egyelőre egyik fél sem tudott újat mutatni a másiknak (56-58). Továbbra sem talált be a mérkőzés során triplából a Falco, de így is rendre ki tudott egyenlíteni. A fordítás viszont nem jött össze, olyannyira, hogy hat ponttal megint meg tudott lépni a Fehérvár, ezúttal Pongó dobott hármast (56-64). Egy eladott labda után Omenaka zsákolt, nyolcra hízott a vendég előny, Milos Konakov indokoltan kért időt (58-66). Ez sem lassította le a fehérváriakat, akik már tizenhárommal mentek, míg a negyedet eddig 20-9-re nyerték (59-72). Váradi vétett sportszerűtlen hibát, Szabó pedig hármassal büntetett Stark egypontosa után, tizenhétre nyílt az olló (59-76). Ezúttal nem tudott kilábalni a gödörből a vasi csapat, miközben remekelt az Alba Fehérvár. Egy perccel a negyed vége előtt Benke bedobta az első hazai hármast a találkozón, de így is hatalmas előnnyel várhatta a záró etapot a vendég gárda. 67-82.

Benke egy újabb trojkát dobott, de Stark is távolról célzott jól, viszont kezdte elkapni a fonalat a Falco, nemsokára már csak tizenegy volt az Alba előnye, majd Benke kosarával bejött tíz alá hosszú idő után a Szombathely (76-85). Újra Stark vette hátára az övéit, de Benke nagyon elkapta a fonalat, újabb hármast dobott be, öt perc volt hátra (79-87). Smith próbálkozása beesett, majd Perl is eredményes tudott lenni (81-89). Mindkét oldalon kimaradtak a próbálkozások, három perccel a vége előtt Perl jutott két büntetőhöz, be is dobta mindkettőt, már csak hat volt közte (83-89). Stark is pontosan célzott a vonal mögül, majd eladta a labdát a Szombathely, Lukács büntetett, visszaállt a közte tíz (83-93). Golomán ziccerezett, majd Benke dobhatott három büntetőt. Az első kimaradt, a második kettő bement, másfél perc maradt (87-93). Vojvoda triplája lejött, Benke viszont bedobta a távoliját, már csak három volt a differencia, ötven másodperccel a vége előtt. Pongó is kihagyta a lehetőségét, majd Benkének ütöttek oda, aki egyet dobott be, időt kért Matthias Zollner (91-93). Ezúttal is kimaradt a vendég lehetőség, de Benke hármasa is lejött, 91-93-ra nyert az Alba Fehérvár, elképesztő izgalmak után - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!