Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kettő nullra vezet a Falco a negyeddöntőben

Egészen simán verték a Körmendet a sárga-feketék.
-----

Meglehetősen idegesen kezdtek a csapatok, rengeteg volt a hiba, a találkozó első kosarára kér percet kellett várni, Ireland dobott be egy tempót. A másik oldalon Brunisma dobott be egy büntetőt a kettőből, Váradi duplájával viszont már átvette a vezetést a Falco. Benke triplája után 2-6 volt a táblán, a Falco válogatottja két büntetőt is bedobott. A másik oldalon Simons szerzett kosarat. A tízet viszont a Falco érte el először, Váradi büntetőivel. A körmendiek Perl betörése után kértek időt, 6-14 volt a táblán. Taylor duplájára Benke válaszolt triplával, már kilenc volt közte. Ireland triplája jókor jött a hazaiaknak, de Benke – egy szenzációs támadás után – azonnal válaszolt rá, szintén hármassal. Taylor jól büntetőzött, Ferencz bravúrtriplát dobott. Ötre zárkózott a Körmend. A negyed csattanója Benke nevéhez fűződik, újabb tripla szottyant a körmendi gyűrűbe. 15-23.

A Falco tízre növelte előnyét, sőt Anderson büntetőjével már át is lépte a lélektanilag fontos határt. Durázi szerezte meg első kosarát, Barac válaszolt rá, majd szintén ő nyitotta tovább az ollót, időt kért az Egis Körmend. Perl kosarával lett tizenöt pont a Falco előnye. A szombathelyiek a játék minden elemében jobbak voltak ebben a periódusban, a Körmend rosszul dobott, akadozott Ferenczék támadójátéka. A Falco sokszor már azt is megengedte magának, hogy cifrázza a játékot. Igaz Barac zseniális kosarára, Ferencz triplával tudott válaszolni. A negyed utolsó kosarát Taylor szerezte, szép zsákolás volt. 34-44.

Perl ismét hozta magát.
Mészáros D. Zsolt

Thames triplájával kezdődött, Bruinsma duplájával folytatódott a második félidő. Takács kosarával 39-46-ra zárkózott a Körmend. A Falco azonban gyorsan magára talált, Keller zsákolását követően ismét tízzel vezettek. Perl nyitotta tovább az ollót, Thames triplával válaszolt. Benke is betalált, ismét tíz volt közte, Bruinsma triplája után pedig már talpra ugrott az egész szombathelyi kispad. Thames kosarára Váradi azonnal, Keller nemsokkal később válaszolt. Időt kért a Körmend. A Körmend derekasan küzdött, de Antonisz Konsztantinidesz csapatában nem volt meg az átütőerő, ahhoz, hogy komoly veszélyt jelentsenek a sárga-feketékre. 52-67.

Az utolsó negyedben is a Falco akarat érvényesült, a piros-feketék időkérésekkel próbálták felrázni a csapatot, de a szombathelyiek a magabiztos előny tudatában remekül kosaraztak, a győzelmük nem forgott veszélyben. A húszpontos határt Barac kosarával lépték át a szombathelyiek. Az Egis Körmend azonban az utolsó pillanatig küzdött, hogy ne legyen csúfos vereség a vége, így egy kicsit tudtak kozmetikázni az eredményen. 80-97. A párharc állása 2-0 Gasper Okorn csapatának, nagyot léptek a legjobb négy közé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra