Kedden Szolnokon tehet egy újabb lépést a bajnoki cím felé a Falco

Nem lesz egyszerű, de a szombaton látottak után megoldható.

Kedden este hat órakor kezdődik a 2023/24-es kosárlabda bajnokság döntőjének második meccse Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

A három győzelemig tartó párharcban a Falco 1:0-ra vezet, s ha a keddi meccset is behúzza, akkor pénteken akár bajnokot is avathatnak Szombathelyen, az Arénában.

Ahogyan arról beszámoltunk Egy győzelem már megvan a döntőben a Falcónak az újabb bajnoki címhez May 11. 21:45 , az első meccset hazai pályán a vártnál sokkal könnyebben nyerték meg a szombathelyiek (83:59), és a meccs után mindenki a Falco védekezését dicsérte, mint amivel a Szolnok nem tudott mit kezdeni.

Falco kc - NHSZ-Szolnoki Olajbányász 2024
Mészáros D. Zsolt

Igaz, hogy a Tisza-partiak egészen gyatrán dobtak, de létezik az az igazság, hogy minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfele megenged neki.

A Falco most ennyit engedett a Szolnoknak, s ha ezt a védekezési intenzitást kedden is tartani tudják, akkor meglehet az annyira vágyott idegenbeli győzelem. Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen az ’Olaj hazai pályán teljesen más arcát szokta mutatni, mint idegenben.

A két edző így értékelte a szombaton látottakat:

Milos Konakov interjú
Mészáros D. Zsolt

Milos Konakov: „Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon jó meccset játszottunk, és elől-hátul jó energiákat láttam a fiúktól. A második félidő elején voltak hibáink, de úgy érzem, hogy ez belefér, és nem is várható el fiúktól, hogy egy ilyen fizikális meccsen 40 percig tudják tartani a fókuszt. Most megyünk tovább, de még megköszönöm a szurkolóknak ezt a hangulatot, kezdek kifogyni a jelzőkből. 1-0-ás állásnál, annyit tudok mondani, hogy kedden szeretnénk ugyanilyen jól játszani, és mindent megteszünk, hogy győzzünk idegenben is.”

Oliver Vidin: „Gratulálok a Falcónak, remek meccset játszottak. Sajnos, támadóoldalon nem tudtuk felvenni a fizikalitást, pedig a védekezésünk jó volt, 83 ponton tartottuk a Falcót. Támadásban nagyon rosszul céloztunk kintről, és Eads is csak 19 percig állt a rendelkezésünkre, pedig ő egy nagyon fontos játékos a rotációnkban. Dolgozunk tovább, hogy kedden javítani tudjunk.”

Ezekben a mondatokban benne van az is, mit várhatunk kedden. Egy dolog biztosnak tűnik, sokkal, nehezebb meccs lesz, mint volt a szombati, de kellő eneregiákkal megoldható a feladat. A meccs után jövünk a tudósítással, addig is nézzék meg a hazai meccs összefoglalóját:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!