Kedden a Peristeri vendégeskedik BL meccsen a Falcónál az Arénában

Ilyet nem igazán illik mondani, de ezen a meccsen kötelező a győzelem.

Kedden este hat órakor az Aréna Savarában fogadja a Falco a Peristeri (görög) csapatát, s ha tovább szeretne jutni a csoportjából ezt a meccset meg kell nyernie.

Természetesen számtalan forgatókönyv létezhet arra, melyik csapat érjen oda a Malaga mögé, de ezek számát csökkenteni lehet azzal, ha a csapat behúzza ezt a meccset, bár nem lesz egyszerű.

A Falco ebben a szezonban három meccsen van túl, csoportjában jelenleg harmadik, még keresztbejátszást érő helyen áll, de ezt meg is kell őrizni, illetve előbbre is lehet lépni.

Falco BL, tabella
FIBA

Így vagy úgy, a Peristerit meg kell verni annak ellenére, hogy Görögországban tizenhét pontos vereséget szenvedett a csapat. Azon a meccsen azonban semmi nem jött össze, pocsék dobóforma mellett a védekezés sem volt jó. Idetesszük az összefoglalóját:

Van hát miért törleszteni. Nehéz sorozat után van a csapat, egyhuzamban négy meccset játszott idegenben, de mind a négyet megnyerte, közülük is a legfontosabbat, a Le Mans elleni BL összecsapást.

Ezen a görögországival ellentétben minden összejött, mondhatnánk azt is, hogy a Falco ott és akkor ihletett formában játszott, amit jó lenne megismételni. Ebből is iderakunk egy sűrítményt:

A FIBA honlapja arra hívja fel a figyelmet, hogy Falco a BL-ben a 2022/23-as szezon kezdete óta hazai pályán felváltva nyer és veszít. A sorminta alapján tehát most győzelem jön. Más csak azért is, mert a görögök pedig utolsó négy idegenbeli derbijüket bukták.

Úgy néz ki, a keret teljes lesz, mert Milos Konakov, a Falco vezetőedzője még a Kecskemét elleni bajnoki előtt azt nyilatkozta, a két sérül közül Kovács Benedek már ott pályára lép, Benke Szilárd pedig csak ezen a héten.

Bár nélküle is tud nyerni a csapat, mint azt Franciaországban láthattuk, azért nem árt a pályán az ő energiája, s olykor a hármasai. Bár Perlen is sok múlik. A sárga-feketék csapatkapitánya hetek óta bombaformában játszik.

Le Mans-Falco
FIBA

Olyannyira így van ez, hogy a FIBA honlap óriási cikkben foglalkozik Perl méltatásával "Készüljetek fel, újabb Perl Zoltán hét jön" címmel.

Az írásban rövid pályakép után a jelen teljesítményét dicsérik megemlítve azt, hogy a legrosszabb meccse épp a Peristeri elleni idegenbeli volt, de ott is dobott 14 pontot, és szerzett 4-4 lepattanót és asszisztot.

Ennél most csak jobb jöhet, így a FIBA, és a legjobb, hogy ezt ön is láthatja. Elég csak kimennie holnap a meccsre. Ha kap jegyet. Ha nem, holnap nálunk elolvashatja a tudósítást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!