Játszi könnyedséggel verte a Falco az Albát

Egy negyed alatt eldőlt minden.
-----

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Alba Fehérvár 96-72 (28-9, 29-22, 22-18, 17-23)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 7. forduló

Aréna Savaria, Szombathely

V.: Földházi Tamás Péter, Tóth Cecília, Farkas Gábor (Hartyáni Zsolt)

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely : Váradi 19/3, Somogyi 14/3, Sövegjártó 6, Golomán 17/6, Keller 4. Cserék: Perl 14/3, Hawkins 8/6, Verasztó 6/6, Barac 8, Takács -, Horváth Á. -.

Alba Fehérvár: Pongó 9, Vojvoda 6, Lukács 12/3, Fakuade 7, Davis 6. Cserék: Smith 13/6, Omenaka 8, Szabó 5/3, Kass 2, Góbi -, Takács M. 4.

Keller és Golomán kosaraival indult a találkozó, de a folytatásban is csak hazai pontok érkeztek. Az Alba 13-0-ás állásnál kért időt, három perc alatt szedték össze ezt a hátrányt. A folytatásban Szabó Zsolt talált be távolról, amire Golomán szintén egy hármassal válaszolt. Perl is megszerezte első kosarát, de Pongó és Davis betalált. A Falco gyorsan rendezte sorait, a sárga-feketék visszaverték a fehérváriak felzárkózási kísérletét. A negyed végére pedig tetemes volt a hazai előny. 28-9.

Vojvoda és Váradi dobott kosarat a negyed elején. Váradi egy hármassal tette közé a húszat, Szabó pontjaival zárkózott az Alba. A szombathelyiek nagyon jól kosaraztak, edzőmérkőzés jellege volt a találkozó ezen periódusának, amiről az is árulkodott, hogy Milos Konakov plusz húsznál időt kért. Állandósult ez a különbség, 39-19 és 41-19 is volt a táblán. Matthias Zollner időkéréssel próbálta felrázni csapatát. Smith dobott egy hármast, de Váradi azonnal válaszolt rá. Perl duplájával növelte tovább az előnyét a Falco, Golomán pedig csapat ötvenedik pontját is megszerezte. 57-31.

A Falco brutálisan bekezdett a második félidő elején is, 8-0-ás rohamot csináltak. Az Albának már két percet követően időt kellett kérni. Szabó szerzett pontokat büntetőből, Smith pedig dobott egy duplát. Somogyi és Barac szerzett pontot, majd Fakuade dobott két kosarat. 69-39 volt az eredményjelzőn a negyed derekán. A Falco nagyon kevés energiát mozgósítva is tartotta tetemes előnyét a negyed végéig. 79-49.

Az utolsó negyedre nem maradt kérdés, a lényegi dolgok korábban eldőltek. Az Alba nagy árat fizetett az első negyed rövidzárlatáért. Az ott összeszedett hátrány után futottak egész mérkőzésen. A Falco remekül játszott az egész mérkőzésen, ekkora arányban is megérdemelten nyert. 96-72 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!