Izgalmassá tette a végét a Falco, de győzött a Honvéd ellen

A negyedik negyedbe belealudtak a sárga-feketék.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Budapesti Honvéd Sportegyesület 89-79 (22-24, 32-18, 20-17, 15-20)

Bajnokság, 15. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Játékvezetők: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Kapusi Gábor (Bognár Tibor)

Falco: Pongó Ma. 9/9, Tanoh Dez 9, Benke 13/9, Tiby 15/9, Keller Á. 2. Csere: Perl 16, Jordano 8/6, Pot 6, Krivacsevics -, Barac 11, Vereasztó -.

Honvéd: Djokovics 19/12, Brown 8, Wesson 19/6, Hajdu 4, Henry 18. Csere: Bazsó -, Simon K. 5/+, Reizinger -, Kopácsi -, Filipovics 6.

A Honvéd kezdte lendületesebb a mérkőzést, két és fél perc elteltével 9-2-re elhúztak a fővárosiak Djokovics pontjainak köszönhetően. Tanoh-Dez, majd Benke fejezett be sikeresen egy-egy akciót, de továbbra is a vendégeknél volt az előny. Wesson 2+1-es akciójára Keller válaszolt közelről, de Hajdu kihagyott helyzetét követően nem tudott Tiby büntetni távolról. Az amerikai erőcsatár azonban a büntetővonalról javított, majd az újabb távoli próbálkozása már célba ért. Ezzel feljött 13-14-re a Falco a negyed közepén, majd Barac révén a vezetés is átvette. A Honvéd azonban Wesson kosarával egyenlített, majd Filipovics révén újra náluk volt az előny. Barac és Pot is elsősorban büntetőkből volt eredményes, az előny viszont a Honvédnál maradt Djokovics három pontjának köszönhetően (22-24).

Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 2024
Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 2024
Mészáros D. Zsolt

Perl a második negyed első megmozdulásával kiegyenlített, majd a ráadás büntetőt is értékesítve 25-24-re fordított. A szombathelyiek hátvédje kezébe vette a karmesteri pálcát, ám a vendégek folyamatosan ott lihegtek a hazaiak nyakában. A negyed közepén aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vasiak, Perl kosaraival és Pongó két triplájával egy 14-2-s rohanással léptek meg a fővárosiaktól. A nagy hazai sorozatot Djokovics hárompontosa szakította meg. A különbség innen már tíz pont körül állandósult, nem tudott a Honvéd közelebb kerülni az első félidő végéig (54-42).

Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 2024
Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 2024
Mészáros D. Zsolt

Kihagyott hárompontosokkal indult a második félidő, a kosárcsendet Tiby középtávolija törte meg. Sokat nem kellett várni, Djokovics révén érkezett a válasz, a szerb irányító ihletett formában kosarazott. Benke sem maradt adós a távoli kosárral, így a korábbi tíz pont körüli differencia állandósult. A mérkőzés következő percében mindkét oldalon hibáztak a csapatok, de Benke és Perl újra betalált. Brown tért magához némileg a Honvéd csapatából, de a különbség nem akart csökkenni. Három ponttal a harmadik negyedet is megnyerte a Falco (74-59).

Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 2024
Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 2024
Mészáros D. Zsolt

Jordano távolija alapozta meg a záró etapot, a válaszra két percet kellett várni, amikor Wesson egy duplát küldött a helyére. Barac kihagyta a közelijét, majd Wesson távolról is betalált, de még így is 77-64-re a Falco vezetett. Henry kosarával tovább faragta hátrányát a fővárosi együtt, Tiby triplája a legjobbkor érkezett hazai szempontból. Henry lendületben maradt, büntetőket értékesített, majd Hajdu duplája után ismét tíz ponton belül volt a Honvéd. A vendégek nem adták fel, Brown dupláját követően már csak három pont volt a hazaiak előnye másfél perccel a vége előtt. A Falco időkérését követően Benke két hárompontost is bedobott, amivel eldőlt a mérkőzés. Wesson és Tiby pontjai állították be a végeredményt (89-79) - tudósít a BB1.hu. A képre kattintva nézze meg galériánkat.

Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 2024
Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 2024
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!