Ismét idegenben a Falco, ezúttal bajnokin, Kecskeméten

Folytatni kell(ene) a győzelmi szériát.

Nyerő szériában van a Falco, hiszen az utóbbi napokban (hetekben) győzni tudott a csapat először itthon a Paks ellen, majd utána háromszor idegenben is, köztük egy BL meccsen, Franciaországban.

A három győzelem (Oroszlány, Le Mans, Sopron) után pénteken is idegenben lép pályára a csapat, ezúttal Kecskeméten, ahol senkinek sem könnyű győzni, de a Falcónak mostanában rendszerint sikerül.

Már csak azért is fontos lenne ez a bajnoki siker, hogy megmaradjon az önbizalom a kedden, hazai pályán, a Peristeri ellen vívandó BL meccsre, amin kötelező a győzelem, de erről majd akkor és a maga helyén.

Falco KC - Atomerőmű
Mészáros D. Zsolt

A Falcóban immár huzamosabb ideje nem lép pályára Benke és Kovács, ellőbbinek csípő-, utóbbinak bordasérülése van. Hogy erre a meccsre felépülnek-e jelenleg nem ismeretes, de látjuk, hogy nélkülük is tud győzni a csapat, mégis jobb volna, ha játszanának, ami, ha előbb nem, majd a meccsen kiderül.

A Kecskemét elleni bajnoki pénteken hat órakor kezdődik s aki másutt nem tudja figyelemmel kísérni, hagyatkozzon a mi tudósításunkra.

Egyébként az ellenfél edzője, Forray Gábor ezt nyilatkozta a kecskemétiek honlapjának a kilátásokról:

"A Szombathely egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből. Csapatuk magja hosszú évek óta együtt van, a szakmai stáb is, a szisztéma nem változott náluk. A magyar keretük elképesztően erős. Erre a szezonra igazoltak három válogatott játékost. Egyet is nehéz, nemhogy hármat. Ebben az évben öt légióssal állnak fel a kezdetektől fogva, hiszen a Bajnokok Ligájában is eredményesen képviselik hazánkat a nemzetközi színtéren. Taktikailag roppant érett együttes. Olyan széles a repertoárjuk, és olyan nagy rutinnal bírnak, hogy nagyon nehéz teljes mértékben feltérképezni őket, mert bármikor elő tudnak húzni olyan elemeket, amelyeket lehet nem is játszottak az előző bajnoki fordulókban. A vezérük egyértelműen Perl Zoltán, aki egyedül képes meccseket eldönteni. Erejüket jól példázza, hogy ő a padról érkezik. Védekezésük unikális, ebben nőnek igazán a magyar mezőny fölé, tehát támadásainkat nagyon okosan kell szerveznünk, hogy ne tudjanak gyorsindításokból lerohanni minket. Ez egyébként az OSE ellen jól működött nálunk. Bízom benne, hogy most is fegyelmezetten végre tudjuk hajtani az eltervezett stratégiánkat. Örülünk, hogy ilyen magasan jegyzett gárdákat el tudunk hozni Kecskemétre. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ám szeretnénk szurkolóinkat megörvendeztetni jó játékkal, és egy parázs meccset vívni a címvédővel, és ha lehet, borítani a papírformát."

Milos Konakov, a Falco edzője a BB1.hu-nak így nyilatkozott:

"A Kecskemét nem úgy kezdte a szezont, ahogy azt eltervezte a csapat körül mindenki, de ettől függetlenül nagyon jó gárda ellen játszunk. Hazai pályán különösen veszélyesek, a célunk és a kulcs az lesz, hogy okosan és keményen védekezzünk, valamint fenntartsuk azt a ritmust támadásban, amelyet elértünk a legutóbbi mérkőzéseinken. Ami a sérülteket illeti Kovács és Benke állapota is sokat javult az utóbbi napokban, Benedek már bevethető, Szili esetében meglátjuk, hogy most, vagy a jövő héten tér vissza."

Zárásként kedvcsinálónak, és kellemes emlékként már megnézhetik a legutóbbi soproni meccs összefoglalóját:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!