Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

A hétvégére már lehet centere a Falcónak

Okorn munkába állt, elárulta, hogy Kellert nagyon szerették volna leigazolni, de máris megvan az új kiszemelt.
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata is. Az ezüstérmes vasiaknál alapos változások történtek a játékoskeretben, sőt a kispadon is: Szrecsko Szekulovicsot a szlovén Gasper Okorn váltotta.

Ma délelőtt az Aréna Savariában a szlovén trénerrel beszélgetett a BB1.hu.

- Jártam már korábban is Szombathelyen, nagyjából ismerem a várost, tudtam, mire számítsak, nem volt semmi probléma, azt kaptam, amit vártam, csak pozitív dolgokat - kezdte székfoglalóját Okorn. - Remek körülmények fogadtak, a csapat, amit átvettem, egy nagy múltú egyesület, persze most a keretet illetően teljesen újak vagyunk, ez egyrészről jó is, egyrészről rossz is. A tervünk az volt, hogy minél több játékost együtt tartsunk tavalyról, de Perl elment Spanyolországba, Govenst is marasztaltuk, de jobb anyagi lehetőségekhez jutott Minszkben, és az sem titok, hogy nagyot harcoltunk Kellerért is, de sajnos őt sem sikerült megszereznünk, úgyhogy most még szükségünk van egy játékosra, egy centerre. Annak mindenképpen örülök, hogy Váradi, Tóth és Norfleet is maradt, egyébként a srácok közül senki sem ismeretlen a számomra, senki sem újonc, mindenkinek van már európai tapasztalata, sőt játszottak már komoly nemzetközi kupákban is. Egy biztos: rengeteg időre lesz szükségünk az építkezéshez, az összecsiszolódáshoz. Egyelőre nem is akarok beszélni célokról, lépésről lépésre fogunk haladni. Szerintem van elég időnk, békében és nyugalomban akarunk dolgozni. Szerettem volna egy kicsit több magyar játékost, de azt gondolom, aki benne van a kosárlabdában, mindenki ismeri a szituációt, ez nem egyszerű... Ettől függetlenül szerintem ez a keret jó lesz, tudjuk, hogy a Falcónak a következő szezonban is jól kell szerepelnie a tradíciói miatt, az elmúlt két évben döntőt játszott a csapat, magasan van a léc, nem lesz egyszerű ezt megismételni. Remélem, hogy a szurkolók megértőek lesznek, mi mindig nagyot fogunk harcolni, és a tőlünk telhető legjobbat nyújtani. Én pozitív és optimista szemléletű ember vagyok. Megígérhetem, hogy amíg itt leszek a klubnál, csak a feladatomra fogok koncentrálni, függetlenül attól, hogy 1 hónapig, 1 évig vagy 5 évig terjedő időszakról van szó, hiszen soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő.

Falco edzés 2018 augusztus 21.
Gasper Okorn munkában
Kovács Dávid

Ha már szóba került Keller, kíváncsiak voltunk arra is, mennyire épített rá a Falco. Kiderült: van B-terv is.

- Sajnáljuk, hogy Ákos nem minket választott, de kétségbe azért nem estünk, folyamatosan figyeltük a piacot. Volt pár név a kalapban, ami mára lecsökkent, mi döntöttünk, annyit elárulhatok, hogy nagyon közel állunk a megegyezéshez az egyik kiszemeltünkkel. Remélem, hogy hamarosan pont kerül az ügy végére, és akkor talán a hétvégén már velünk is lesz. Természetesen a nevét nem szeretném elárulni, és egyelőre azt sem, hogy amerikairól vagy európairól van-e szó. Türelem. Egy jó magasemberről van szó, aki nem újonc, és elég komoly ligában játszott korábban. Olyan játékost kerestünk, aki a játék minden elemében tud nekünk segíteni: védekezik, támad és jól lepattanózik is. Nem volt könnyű dolgunk, majd meglátjuk, hogy elégedettek leszünk-e.

Falco edzés 2018 augusztus 21.
Hamarosan meglehet az új centere is a Falcónak
Kovács Dávid

Kíváncsiak voltunk arra is, milyen Gasper Okorn kosárlabda-filozófiája.

- Erről elég nehéz beszélni. Persze most mondhatnám, hogy minden edző szereti a védekezést és a gyorsindításokat, de ez sablon, ezt mindenki tudja… Az alapvető, egyszerű, letisztult dolgokat kedvelem, szeretném, ha egy jól szervezett csapat lennénk, ha tudnánk, hogy mit akarunk nyújtani védekezésben és támadásban is. Ez persze nem azt jelenti, hogy úgy működünk, mint a matematika, vagy, ahogy a könyvben meg van írva. A kosárlabda egy játék, és azt élvezned is kell. Az egy dolog, hogy nekem milyen elképzelésem van, előbb meg kell ismernem a játékosokat, és velük együtt közösen olyan játékot kialakítani, amire a keret képes, hiszen nélkülük én sem mennék semmire. Nem nekem vannak céljaim, hanem közösen mindenkinek.

Azt mondja, a magyar kosárlabdáról egyébként képben van.

- Jól ismertem a magyar kosárlabdát, hiszen egyrészt szomszédos ország a miénk, másrészt honfitársam, Potocnik Körmenden dolgozott, vele is sokat beszéltem. Az Olimpija Ljubljanával játszottunk is náluk edzőmeccset, néhány évvel ezelőtt pedig a Heliosszal volt felkészülési találkozónk a Falcóval. Láttam a szlovén-magyar összecsapást is Mariborban, az Eb előtt. Tavaly Govenst szerettem volna leigazolni Ljubljanába, a Szolnokot már az Adria Ligában is figyeltem, szóval sok a közös pont, egyáltalán nem ismeretlen számomra a közeg, de azért mégiscsak más lesz most konkrét részese lenni az eseményeknek.

Okorn végül azt is elárulta, nyolc edzőmeccset fog játszani a Falco.

-A menetrend kész. Sokáig Kellerre vártunk, így azt sem tudtuk pontosan, hogy a válogatott szünet alatt hányan leszünk, illetve a sérüléséből lábadozó Váradi még körülbelül három héten keresztül különedzéseket végez. Sokat gondolkoztam azon, hogy mikor indítsuk az alapozást, mi vagyunk az egyik utolsó csapat, amelyik elkezdte, de véleményem szerint nem volt indokolt korábban edzeni. Nincs még centerünk sem, nem vagyunk együtt, úgy meg minek? Nem tudtunk volna normálisan dolgozni, ennyi új emberrel nem lett volna értelme. Lehet, hogy egy héttel le vagyunk maradva a többiekhez képest, de ezt be lehet hozni. A szezon hosszú. Az igazi Falcót még úgysem ősszel fogjuk látni, de nem is akkor kell csúcsformában lenni.

Nyári játékosmozgás a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatánál:
Érkezett: Stefan Balmazovics (Turow Zgorzelec - Lengyelország), Evan Bruinsma (Donar Groningen - Hollandia), Ron Curry (Telekom Baskets Bonn – Németország), Bíró Olivér (Pécsi VSK), Gasper Okorn (Union/Petrol Olimpija Ljubljana – Szlovénia, edző)
Maradt: Julian Norfleet, Tóth Norbert, Váradi Benedek, Kucsora Csaba, Kovács Bence, Hódi Patrik
Távozott/Távozhat: Darrin Govens (Cmoki Minszk – Fehéroroszország), Perl Zoltán (Movistar Estudiantes Madrid – Spanyolország), Milos Borisov (DEAC), Alekszandar Pustahvar (?), Steve Taylor Jr. (?), Durázi Krisztofer (Zalakerámia ZTE KK), Dancsecs András (Amerika?), Szrecsko Szekulovics (Atomerőmű SE – edző)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés