Hétfőn Szolnokon felteheti az i-re a pontot a Falco

Egy győzelem kell a csapat hatodik bajnoki címéhez.

Mindenek előtt nézzék meg Gasper Okorn (a csapat volt vezetőedzője) videóüzenetét - amit a klub Facebook-oldala tett közzé - a negyedik meccs előtt:

Mindezek után pedig a mi felvezetőnk: három meccsen van túl a 2023/24-es kosárlabda bajnokság döntője, a Falco a három győzelemig tartó párharcban 2:1-re vezet. Egy győzelemre van tehát a klub a hatodik – egyhuzamban az ötödik – bajnoki cím begyűjtésétől, amit a hétfőn, Szolnokon este hat órakor kezdődő meccsen tehet meg.

Nem lesz egyszerű, hiszen az eddigi három meccsből a két hazait nagyon biztosan nyerte meg a csapat (83:59, illetve 100:76), ugyanakkor az eddigi egyetlen idegenbeli összecsapáson biztosnak tűnő (100:87) arányban kapott ki.

Ugyanakkor az a szolnoki meccs több szempontból is egyedi volt, mégpedig azért, mert amíg a Szolnok eksztázisban játszott, s így majdnem minden sikerült neki, a Falcóról ugyanez nem mondható el. Gond volt a védekezéssel és a dobóformával is.

Ha ezeket (dobás-védekezés) sikerül a hazai meccseken látott nívó közelében tartani, nem lehet gond, és a csapat 2021 után újra Szolnokon lehet bajnok. Minden meccs más, holnap kiderül, melyik csapat milyen arcát mutatja, megjegyzendő azonban, a Szolnokon van a nagyobb nyomás, ha lehet így mondani, a torkukon a kés.

Falco KC - Szolnok bajnoki rájátszás 2024
Mészáros D. Zsolt

A két edző legutóbbi meccs után adott értékelése már erre az összecsapára is utal:

Milos Konakov: Gratulálok a csapatomnak, mert remek negyven percet játszottunk, nagy energiákat mozgósítottunk, és főleg a második 20 percben szintet tudtunk lépni. Ahogy Áki is mondta, a jó, agresszív védekezésből gyorsan tudtunk játszani. Jó volt látni, hogy elől-hátul segítettünk egymásnak és jól járt a labda. Ez a döntő, mindhárom meccs eddig egy momentumon indult el, és ezt most mi használtuk ki jobban. Köszönjük a szurkolóinknak, akik ismét remek hangulatot teremtettek, de ez a döntő mindhárom mérkőzésére igaz volt. Most megyünk tovább, 2-1 az állás, ami jelent is valamit és nem is. Egy győzelemre vagyunk a bajnoki címtől, és ezért mindent meg is fogunk tenni Szolnokon.

Oliver Vidin: Gratulálok a Falco csapatának, megérdemelten nyertek. Mi puhák voltunk, sajnos ilyenkor a keményebben játszó csapat több faultot tud kiharcolni, és ez így volt ma is. A puhaság mellett, kicsit lassúak voltunk, mindig fél másodperccel le voltunk maradva, ami nem fér bele ilyen szinten. Erre oda kell figyelni, most Szolnokon folytatódik a párharc. Mindent megteszünk, hogy még egyszer visszatérjünk Szombathelyre.

Aki nem tud Szolnokra utazni, és nem is otthon szeretné nézni a meccset, azok számára a klub meccsnézést szervez a Schaeffler Arena Savariába, a hétfői, 18:00 órakor kezdődő bajnoki döntő negyedik mérkőzésére. A belépés ingyenes, a szurkolók kizárólag a galéria szektorait vehetik igénybe, illetve az első emeleten található büfé is üzemelni fog. Kapunyitás: 17:30.

Addig is itt a legutóbbi meccs összefoglalója ráhangolódásképp:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!