Győzött Pécsen a Falco

-----

Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 77-88 (21-20, 17-20, 21-20, 18-28)

Bajnokság, 14. forduló

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

V.: Papp Péter, Nagy Viktor, Minár László Balázs (Bognár Tibor)

Pécs: Illés 5/3, Bryson 20/9, Goldring -, Ivosev 5, Brkics 13. Cserék: Haynes-Jones 19/12, Doktor -, Bíró 7/3, Farkas 2, Popadic -, Meleg 6.

Szombathely: Váradi 11, Benke 2, Sövegjártó 3/3, Golomán 11, Keller 10. Cserék: Verasztó -, Perl 31/3, Clark 9/6, Hawkins 1, Barac 10.

A 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán a tizenkettedik Pécshez látogatott a listavezető Szombathely.

Sok hibával indult a találkozó, miközben Keller Ákost is le kellett cserélni, mert vérzett egy ütközés során. Az első pontok végül Ivosev nevéhez fűződtek, aki büntetőből volt eredményes. Két és fél perc elteltével 4-0-ra ment a Pécs, amikor Golomán csinált egy 2+1-es akciót. A fordítás azonban egyelőre nem jött össze a vendégeknek, ugyanis Illés triplából talált be, Golomán válaszolt (7-5). Váradi egypontosaival egyenlített a Falco, Hawkins kosara után pedig már a vezetést is átvette (7-8). Az álmoskás kezdés után kezdte felpörögni a felek, egymás után jöttek a sikeres kísérletek, főleg a hazaiak részéről (16-12). Ezután egyre jobban kezdtek meglépni a baranyaiak, de egy nagy hajrával visszajött egy pontra a Szombathely. 21-20.

Brkics közelije nyitotta a második negyedet, Perl azonnal válaszolt a túloldalon. Próbált változtatni a játék ritmusán a Falco, egy Keller zsákolással sikerült a vezetést is átvenniük a sárga-feketéknek (25-26). Hiába dobott egy hármast Sövegjártó, mindenre volt válasza a pécsieknek, elsősorban a Haynes-Jones-Brkics párosnak köszönhetően. Bryson távolijával újra a hazaiaknál volt az előny, de Popadic sportszerűtlen hibát vétett, amiből Váradi négy pontot is szerzett – 2 büntető + egy közeli felosztásban. Meleg volt határozott, két egypontos volt a jutalma (34-33). Innen zsinórban hetet dobott a Szombathely, amely kezdett ellépni az ellenfelétől még úgy is, hogy a büntetők rendre kimaradtak (34-40). Andrija Csirics is érezte, hogy kicsit beragadt a csapata, időt kért. A kis szünet megtette a hatását, a nagyszünet előtt jó energiákkal játszva fel is jöttek kettőre a baranyaiak. 38-40.

Bíró révén egalizált a Pécs, amire Perltől érkezett egy középtávoli. Brkics dobhatott kettőt, újra döntetlen volt az állás (42-42). Keller zsákolása kimaradt, Bryson próbálkozása azonban bement, ráadásul egy nagyon jó energiát elkapva elkezdett meglógni a PVSK, Milos Konakov időt kért (48-44). Golomán percei következtek, kiegyenlített a Falco, ám Bryson újra előlépett a hazaiaknál (51-48). Elkezdtek beesni a baranyai triplák, már nyolccal ment a Pécs, amikor Perl állhatott a vonalra, be is ment mindkettő (57-50). Próbálta felpörgetni a ritmust a vasi gárda és fokozatosan dolgozta le a hátrányát, köszönhetően a könnyű, gyorsindításos kosaraknak (59-58). Perl támadólepattanójával sikerült a vezetést is visszavenni, amire már nem tudtak válaszolni a hazaiak. 59-60.

Két jó távolival nyitotta a záró etapot a Falco, miközben a túloldalon csak Meleg tudott hozzátenni két pontot (61-66). Barac is eredményes volt, ezúttal a szombathelyiek kezdtek fölénybe kerülni, olyannyira, hogy a találkozón először meglett a közte tíz is (62-72). Kezdtek szétesni a pécsiek, a negyed derekáig mindössze három pontot tudtak szerezni öt perc alatt, de még éppen időben jött egy Haynes-Jones tripla (65-74). Clark újabb trojkát süllyesztett el és bár próbált kapaszkodni a PVSK, egyre csak fogyott az időt. Innen már nem tudtak csodát tenni a hazaiak, az utolsó negyedben robbantva győzött a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata, így megszerezte tizenötödik sikerét a bajnokságban. 77-88 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!