Győzelemmel búcsúztatta 2022-őt a Falco

Kicsit év végi hangulatban, de végül biztosan verték a Honvédot.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 96-80 (23-26, 27-16, 23-21, 23-19)

Bajnokság, 14. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Tőzsér Dénes Kelemen, Szilágyi Bálint (Páli dr. Kálmán)

Falco: Pot 6/3, Brown 7/3, Kovács 9/3, Tiby 13/3, Keller 5. Cserék: Perl 25, Cowels 13/12, Barac 18, Sövegjártó -, Verasztó -, Krivacevic -.

Honvéd: Simon 8/6, Tanoh Dez 14/6, Mijovics 20/9, Demeter 7/3, Peringer 4. Cs: Hajdu -, Sherman 21/9, Völgyi 6, Kopácsi -, Tarján 2.

Falco KC - Honvéd kosárlabda 2022
Meccs előtt a szülinapos Kálmán Lászlót köszöntötte a csapat és az Aréna
Mészáros D. Zsolt

A bajnokság 14. fordulójában a listavezető és címvédő Falco, az újonc Budapesti Honvédot fogadta. A két csapat október 1-jén már találkozott, akkor 78-61-es szombathelyi győzelemmel végződött a két csapat összecsapása. A hazaiak nagyszerűen teljesítettek a szezon első felében és 12-1-es mutatóval végeztek, míg a vendégek 2-11-el álltak.

Falco KC - Honvéd kosárlabda 2022
Cowels ma is berámolt pár triplát
Mészáros D. Zsolt

Kovács kosarával kezdődött a mérkőzés, Simon egy tripla formájában szerezte meg a Honvéd első pontjait. Keller egy büntetőt dobott be, Tanoh Dez bátor betöréssel tett fel egy ziccert, ráadásul ütést is kapott, a büntetőt viszont nem dobta be. Tiby nem hibázott a vonalról, Brown elcsent egy labdát Simontól és zsákolt, Demeter és Mijovics triplájával négy pontos előnyre tett szert a vendég csapat (7-11). Kovács ismét közelről volt eredményes, erre Tanoh Dez válaszolt. Perl két büntetővel iratkozott fel az eredményjelzőre, Tanoh Dez már a negyedik vendég hármast süllyesztette el a negyedben, Cowels a túloldalon megdobta az első hazait középről, Sherman és Perl váltott kosarat (16-18). Demeter dolgozott szépen a festékben, Perl betörésével hozta közelebb a Falcót, majd 2+1-ével meg is fordította az eredményt. Mijovics egy tempót dobott be, a negyed utolsó perce pedig Sherman 2+1-es akciójával kezdődött, majd Barac szerezte meg az első pontjait. Völgyi büntetőjével zárult a negyed, melyet 3 ponttal a Honvéd nyer. 23-26

Falco KC - Honvéd kosárlabda 2022
Perl, az Perl
Mészáros D. Zsolt

A második negyed első hazai támadásából Barac beköszönt, Perl büntetőivel újra átvette a vezetés a Falco. Demeter gólpasszából Peringer zsákolt, Perl átadását Kovács váltotta két pontra, majd Mijovics dobott be két büntetőt (29-30). Cowells második tripláját verte be. ráadásul ezt faulttal együtt, így 4 pontot szerzett, majd rátett még egy hármast, így Baksa Szabolcs időt kért, hiszen ekkor 13-4 volt a negyedben az állás (36-30). A játékmegszakítás után egy kettessel hozta közelebb, de Barac büntetőkkel visszaállította a különbséget. Tiby közeli dobása után, egy triplát is bedobott, Pot pedig egy büntetőt, így ismét időt kért a budapesti alakulat (44-32). Völgyi Pot szabálytalanságát csak 1 ponttal büntette meg, Brown viszont nem hibázta el egyiket sem. Mijovics triplájával 10-re jöttek fel a vendégek, de Keller azonnal válaszolt. A Honvéd külföldi játékosa 1/2-vel végzett a vonalról, Simon viszont szépen törte fel a hazai védelmet egy ziccerrel. Barac ment át a vendég védelmen, a negyedet és a félidőt pedig Simon hármasa zárta, így 8 pontos előnnyel mehetett szünetre a Falco. 50-42

Falco KC - Honvéd kosárlabda 2022
Barac szinte nem tudott hibázni
Mészáros D. Zsolt

Perl 2+1-el kezdte meg a második félidőt, Demeter gólpasszát Mijovics használta ki. Cowells dobot egy hármast középről – ez már a negyedik volt neki a meccsen -, Tanoh Dez visszadobta azonban, majd egy betörést is végig vitt, Tiby festékben szerzett pontjával visszaállította a közte 9-et. Pot eladott labdájából Peringer fejezte be a gyorsindítást, Barac és Perl gyors két kosárral lenyugtatta a kedélyeket, Baksa Szabolcs időt is kért (62-51). Sherman dobott szép tempót, majd betörésével megint csak 7 pont volt a két csapat közötti differencia. Az amerikainak két büntetője is volt, hogy még közelebb hozza csapatát, azonban kihagyta őket, Barac viszont nem tette meg ezt a szívességet a másik oldalon. Völgyi festékből szerzett pontjaira Kovács egy hármassal válaszolt, Mijovics tempójával és Barac büntetőjével maradt a közte 10. A hazaiak 24-ese tovább folytatta büntetősorozatát, aztán egy közeli dobást is hozzá tett, a negyedet Sherman 3+1-e zárta, így 10 pontos előnyből várhatta a záró etapot a Falco. 73-63

Falco KC - Honvéd kosárlabda 2022
Tiby ezúttal is megbízható volt
Mészáros D. Zsolt

Az utolsó negyed Perl ziccerével kezdődött, sőt Pot hármasával 15 volt a különbség, Völgyi gyors kosara nagyon kellett a vendégeknek. Ismét Tanoh Dez villant, Milos Konakov pedig időt kért. Perl játszotta magát tisztára egy középtávolira, Tiby teljesen magára maradt a palánk alatt, Tanoh Dez eladott labdáját Perl használta ki egy 2+1-es akcióval (85-67). Demeter kosarára Tiby válaszolt, láthatóan a Honvéd a megszokott módon kicsit elfáradt az utolsó negyedre, így az utolsó 5 perc sok izgalmat nem ígért, hiszen Keller zsákolásával 20-ra nőtt a hazai előny (89-69). Mijovics öt pontjával kicsit zárkózott a Honvéd, de Pot pontjai 3 perccel a vége előtt végképp lezárta a kérdéseket. A Falco továbbra is szárnyal és már 13-1-el áll, a Honvéd pedig sorozatban hatodik alkalommal kapott ki. 96-80 - tudósít a BB1.hu - nézze meg galériánkat a képre kattintva.

Falco KC - Honvéd kosárlabda 2022
A mester mérges
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!