Hirdetés
Hirdetés

Fehérvárra utazik a Falco

Lehet, hogy Váradi nem játszik.
Hirdetés

A kilencedik helyen álló Alba Fehérvár a negyedik Falcót fogadja hazai pályán. Két éve ez a csapat még döntőt játszott egymással a bajnokságban. Ősszel a vasiak nyertek izgalmas meccsen, 72-70-re. Ez azonban a múlt, amiből nem érdemes kiindulni, hiszen mindkét helyen gyökeres változások történtek azóta.

Jesus Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nagyon érdekes teszt előtt állunk, kiderül, hogy a kéthetes szünet után hol tartunk. Sokat edzettünk együtt, igyekeztünk kihasználni az időt, hogy jobb csapatot alkossunk. A Falco egy topcsapat, nagyon komplett, erős kerettel. Tele van nagyszerű hátvédekkel, minőségi, jó dobókkal, Govens érkezésével csak még jobbak lettek. Erősségük a gyors játék, szinte mindenki jól lepattanózik, tudják, hogy mikor mit kell játszani. Ezúttal is, mint mindig, az lesz a kulcs, hogy mi hogyan játszunk. Kiváló, szinte hibátlan teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Fel kell tudni venni velük a versenyt egyénileg is, akkor lehet sanszunk. Látszólag, apró, kis dolgokról van szó, de nagyon kell koncentrálnunk. Mindenki játszhat.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Régen játszottunk az Albával, az még egy teljesen más csapat volt. Azóta új edző érkezett hozzájuk, illetve Cabezas, Zeno és Peterson személyében új légiósok. Nem lehet az őszi meccsből kiindulni, hiszen akkor még nálunk sem játszott Perl, Govens és Bruinsma sem. Mindenkinek megvannak a maga problémái, az Alba nagyon sikeresen játszik a FIBA-kupában, két csoportkörből is továbbjutottak, de a magyar bajnokságban nem annyira megy nekik. Biztos, hogy az utolsó hét bajnokijukon mindent megtesznek azért, hogy elérjék a középházat és a play offot. Gyakorlatilag élet-halál harcot vívnak, éppen ezért kemény meccset várok én is. Volt három hetük felkészülni ránk, ők nem játszottak a kupában, tudtak regenerálódni, pihenni, és új dolgokat tanulni. Mi is normálisan edzettünk, igyekeztünk felkészülni a meccsre. Váradi Benedek a válogatott meccs után jelezte, hogy térdsérülést szenvedett, jelenleg az MR-vizsgálat eredményére várunk, nem tudom, hogy játszhat-e holnap.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!