Fehérváron nyert a Falco

Tartalékosan, egy nagyszerű meccsen.
-----

Alba Fehérvár – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 89-94 (22-29, 27-20, 23-19, 17-26)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 2. forduló

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

V.: Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Farkas Gábor (Bognár Tibor)

Alba: Pongó 20/12, Vojvoda 23, Lukács 11/3, Szabó 11/3, Davis 10/3. Cserék: Takács 6, Góbi -, Omenaka 8.

Falco: Váradi 21/6, Somogyi 30/18, Clark 7/3, Golomán 8, Keller 12/3. Cserék: Verasztó -, Kovács 4, Barac 12, Hawkins -.

Mindössze egy légióssal tudott felállni a felsőház második fordulójában az Alba Fehérvár csapata, amely a Perl Zoltánt és Benke Szilárdot nélkülöző Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely együttesét látta vendégül.

Somogyi szerencsés sarokhármasával indult a találkozó, de Vojvodának köszönhetően nem kezdett rosszul az Alba sem (4-5). Davis büntetőivel még tartotta magát a hazai együttes, de ekkor ritmust váltottak a sárga-feketék és kezdtek meglépni az ellenfelüktől (11-20). Takács jól szállt be a kispadról, de Pongó triplái is beakadtak, míg a szombathelyieknél Somogyi már három hármasnál tartott. Úgy tűnt, hogy a hajrát jobban zárják le a vendégek, Takácsnak két másodperc is elég volt egy ziccerre. 22-29.

Váradi ziccere lejött, Davis hármasa bement a második negyed elején, de ezután a Falco tízese két büntetőből szépített (25-31). Takács remekül kosárlabdázott, már a hatodik pontját szerezte és Vojvoda szép befejejéze is kettőt ért a fehérváriaknak, időt kért a Falco (29-31). Feszültté vált a meccs, “röpködtek” a technikai hibák is, miközben megint kezdett elhúzni a Szombathely (29-36). Lukács egypontosai célt értek, majd Vojvoda dobott egy rá jellemző kosarat, visszajött háromra a Fehérvár (33-36). Ennél közelebb egyelőre nem tudtak jönni a hazaiak, mindenre tudott válaszolni a vasi együttes, sőt, Somogyi újabb kosarával megint elkezdtek egy kisebb előnyt kiépíteni a vendégek (35-42). Újabb fordulat következett, innen csinált egy 7-2-es futást a Székesfehérvár, megint csak kettő volt közte (42-44). Pongó szlalomozott végig a pályán és osztott k iegy gólpasszt, kiegyenlített a hazai együttes (44-44). Lukács büntetői már hazai előnyt jelentettek, ami ki is tartott az utolsó másodpercig, ám Váradi még egy ziccert dobni tudott. 49-49.

A második félidő is egy triplával indult, Váradi szerezte, Omenaka egy közelivel válaszolt (51-52). Pongó távolijával már a hazaiak jártak előrébb, majd Vojvodától is jött egy középtávoli, Milos Konakov időt kért (56-52). Pórbáltak volna egyenlíteni a vendégek, de mindig jókor talált be a Fehérvár, főként Vojvoda és Szabó volt elemében ebben a periódusban (60-56). Váradi nagy labdát adott Baracnak, de Vojvoda nem hibázott a vonalról (62-58). Pongó is elkpesztő formában játszott, Keller egy visszatett támadólepattanóval tartotta az övéit (65-62). A későbbiekben is felváltva jöttek a pontok, közel egy perccel a vége előtt viszont annyiban változott a helyzet, hogy Váradi hármasa a fordítást jelentette a Falcónak (67-68). Zollner időkérése után Pongó emberről is bedobta a maga tripláját, majd egy kivédekezett támadás után egy duplát is a helyére küldött. 72-68.

Szabó nagy trojkát dobott a záró negyed elején, elment héttel az Alba, majd Vojvoda zsákolhatott egy leindítás után, jött az időkérés Milos Konakovtól (77-68). Jól jött a kis szünet a vendégeknek, előbb Clark közelije, majd Somogyi triplája ment be (77-73). Takács ziccere lejött, amiből Váradi zsákolt egyet, visszajött kettőre a Szombathely (77-75). Remek színvonalon játszottak a felek, a negyed derekán továbbra sem lehetett megjósolni, hogy ki lesz előrébb a lefújáskor (81-80). Omenaka büntetőivel elment hárommal a Fehérvár, de Somogyi is extra napot fogott ki, nagy triplát dobott, négy és fél perccel a vége előtt egál volt az állás (83-83). A két center, Davis és Keller kosarai következtek, majd utóbbi egy nagy hármast is dobott (85-88). Vojvoda betörése is célt ért, remek volt a találkozó. Egy visszaszedett támadólepattanó után Somogyi is a helyére küldött egy trojkát, elment néggyel a Falco és már csak két perc volt hátra (87-91). Pongó könnyedén jutott el a gyűrűig, majd labdát szerzett az Alba, ám ezt nem tudták kihasználni a hazaiak. Váradi nagy labdát adott Baracnak, megkezdődött az utolsó perc (89-93). Vojvoda távolija lejött, a lepattanót leszedte a Szombathely, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Nagyot küzdött a mindössze egy légióssal felálló Alba Fehérvár, de a végjátékot jobban bírta a listavezető Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata. 89-94 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!