Falco: Zach Brown is sárga-feketében folytatja

Az amerikai légiós egy szezonra érkezik Szombathelyre.

A 26 éves 198 centiméter magas amerikai légiós nem ismeretlen a magyar bajnokságban. Brown a 2020/2021-es bajnokságot a Szeged csapatánál töltötte és nagy érdemei voltak a klub történelmi bronzérmében. A 3-as poszton bevethető légiós a Magyarországon töltött szezonjában 35 mérkőzésen 17,1 pontot és 4,3 lepattanót átlagolt, mellette pedig legtöbbször az ellenfél legjobbján védekezett.

A sikeres szegedi év után az előző szezont a német első osztályú Hamburg Towersnél töltötte, ahol 36 mérkőzésen lépett pályára. Brown 23-szor a német első osztályban húzta magára a Hamburg mezét, akikkel bejutott a rájátszásba is. Ezeken a találkozókon átlagban 16,7 percet töltött a pályán, és 5 pontot és 1,7 lepattanót átlagolt.

Zach Brown, Matthew Tiby-hez hasonlóan tavaly a FIBA EURO CUP sorozatban is pályára lépett. Az amerikai 13 alkalommal, átlagban 16,9 percet játszott, aki 5,4 pontot és 2,8 lepattanót átlagolt. Brown játékénál szintén ki lehet emelni, hogy a múlt szezont leszámítva (26,5%) karrierje során mindig 30% felett, legtöbbször 35% felett triplázott - írja a klub honlapja.

Falco: Zach Brown
falcokc.com

Milos Konakov így nyilatkozott Zach Brownról: „Örülök, hogy sikerült megszereznünk őt, mert egy sokoldalú játékost kerestünk erre a posztra. Brown egy nagyon fizikális játékos, aki képes nagyon jól védekezni, ami az Ő posztján fontos lesz számunkra. Támadóoldalon pedig képes többféle módon is pontot szerezni. Az Ő személyében ismét egy olyan játékos érkezik, aki ismeri a magyar bajnokságot és mellette az európai sorozat sem lesz ismeretlen számára."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!