Falco: Zach Brown is sárga-feketében folytatja

Az amerikai légiós egy szezonra érkezik Szombathelyre.

A 26 éves 198 centiméter magas amerikai légiós nem ismeretlen a magyar bajnokságban. Brown a 2020/2021-es bajnokságot a Szeged csapatánál töltötte és nagy érdemei voltak a klub történelmi bronzérmében. A 3-as poszton bevethető légiós a Magyarországon töltött szezonjában 35 mérkőzésen 17,1 pontot és 4,3 lepattanót átlagolt, mellette pedig legtöbbször az ellenfél legjobbján védekezett.

A sikeres szegedi év után az előző szezont a német első osztályú Hamburg Towersnél töltötte, ahol 36 mérkőzésen lépett pályára. Brown 23-szor a német első osztályban húzta magára a Hamburg mezét, akikkel bejutott a rájátszásba is. Ezeken a találkozókon átlagban 16,7 percet töltött a pályán, és 5 pontot és 1,7 lepattanót átlagolt.

Zach Brown, Matthew Tiby-hez hasonlóan tavaly a FIBA EURO CUP sorozatban is pályára lépett. Az amerikai 13 alkalommal, átlagban 16,9 percet játszott, aki 5,4 pontot és 2,8 lepattanót átlagolt. Brown játékénál szintén ki lehet emelni, hogy a múlt szezont leszámítva (26,5%) karrierje során mindig 30% felett, legtöbbször 35% felett triplázott - írja a klub honlapja.

Falco: Zach Brown
falcokc.com

Milos Konakov így nyilatkozott Zach Brownról: „Örülök, hogy sikerült megszereznünk őt, mert egy sokoldalú játékost kerestünk erre a posztra. Brown egy nagyon fizikális játékos, aki képes nagyon jól védekezni, ami az Ő posztján fontos lesz számunkra. Támadóoldalon pedig képes többféle módon is pontot szerezni. Az Ő személyében ismét egy olyan játékos érkezik, aki ismeri a magyar bajnokságot és mellette az európai sorozat sem lesz ismeretlen számára."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!